Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Jhonny06
(addikt)
Blog

Innovatív? lol.. a Logitech mindig is az a gyártó volt, aki teljesen átlagos minőséget ad el prémium áron. Azt a minőséget mondjuk általában hozzák, de kb. ennyi.

Rengeteg pénzt beléjük öltem már, legutóbb egy Logitech MX Master 2 személyében, de legközelebb másnak adom a birodalmi váltóimat.


Egon
(nagyúr)
Blog

Szerencsére egyre nagyobb és egyre jobb választék van vezeték nélküli egerekből, így abszolút nem vagyunk rákényszerítve egy madzagos eszközre.
Billentyűzet esetében viszont abszolút nem érzem hátrányát a kábelnek, és mivel a háttérvilágításhoz mint fícsörhöz ragaszkodom, nem is lenne túl előnyös a vezeték nélküli kialakítás (viszonylag hamar lemerülne).
A nagyobb baj az, hogy vezetékes (és vezetéknélküli) klaviatúrából sincs számomra (és azt gondolom, sokak számára) ideális darab: a piacon lévő termékek egyike sem tud (vállalható minőségben) egyszerre három, egyszerű fícsört: halk, magyarított, világítós...:(


Egon
(nagyúr)
Blog

LOL.
1. Az innováció és a minőség mióta jelenti ugyanazt? :U
2. Azért jó pár L termék van, aminek a minősége messze nem átlagos.


saen
(veterán)

A két egér anyaghasználata nem egyezik meg...


Alg
(veterán)
Blog

November végén UK amazonról rendeltem g402-t valami 10 fontért... de 502 is volt 25 font környékén.


th3raz0r
(újonc)

Én vettem egyet amint megjelent. Fantasztikus.

A cikkben leirt hiba, az irritáló hegy a görgő mögött az enyémen nincs, abszolút hibátlan az egér teste.

Szoftveres hiba hogy 125hz-es módban mindig leáll a LGS. Lehet nem segit a helyzetén a mellette lévő G502, de mindenképp emlitésre méltó bug szerintem.


Vanir
(veterán)
Blog

És mégis nekik sikerült először kompetitív játékra alkalmas wireless eszközöket készíteni. A G603 meg messze van a prémium árazástól.


Lacc
(aktív tag)

Ennek mennyire kopik az oldala?

Nekem van egy G703-asom es a huvelyk ujjamnal a boritas lekopott 2 honap alatt. Olyan mintha kidorzsoltem volna, pedig nincs ilyen attitud bennem, es napi 10 oraban van a kezemben eger, a tobbinel ilyen nem volt.
Ez egy munkara kenyelmes eger, eddig a legjobb.

De a bolt a gyartora mutatt garancia miatt, a gyarto supportja meg a boltra, a fogyasztovedelem pedig nem tud mit csinalni, igy ugy erzem, hogy jol megszivtam. Pedig csak 2honap 10 napos...


Alg
(veterán)
Blog

Garanciális kérdésekben alapvetően a boltnak kötelessége eljárni (vele kötöttél szerződést a vásárlással), akkor is ha a szomszéd utcában van a szakszerviz, szóval oda mehetsz asztalt borogatni, és ne hagyd hogy lerázzanak azzal hogy menj a gyártóhoz.

Sz már más kérdés hogy mennyire tudod elismertetni a kopást mint garanciális hibát :(

[ Szerkesztve ]


Lacc
(aktív tag)

Az asztalcsapkodas hive vagyok, mert akkor nem kell a rongalas utan fizetni, mint asztalborogatasnal. Na jo, persze ismerem.

Azert bosszanto, hogy kiadsz erte nem keves penzt es mindenki ledobb. A kopast csak akkor tudnam ervenyesiteni, ha masoknal is van ilyen problema... rossz anyagminoseg. Mert ha en dorzsolnem..., ez az elso eset.
Arbol nekem ugy tunt, hogy megis csak "premium" eger.


Alg
(veterán)
Blog

Esetleg a gyártótól (nem a helyi forgalmazótól) érdemes begyűjteni egy véleményt, hogy ennek így kell-e kinéznie 2 hónap használat után, és ha azt írják hogy biztos nem, akkor ezzel a válasszal már lehet menni a boltba garanciát érvényesíteni.


xEon1337
(őstag)
Blog

Vegyél G603-at, ennek műanyag az oldala is. :K

[ Szerkesztve ]


Scorp2011
(őstag)

Ismerősömnél a Logitech billentyűzet gombjai lettek ilyenek néhány hónap leforgása alatt. Első hónapban csak a felirat kopott le a gyakrabban használt billentyűkről, aztán további 1 hónap után a gombok festése ahogy még tovább kopott, azután lett ilyen, mint nálad az egér oldala. Garanciáztatást meg sem próbáltuk, mivel működési problémája nem volt a billentyűzetnek (egészen a garanciaidő lejárta utáni hónapig, amikor is egyszercsak megszűnt tovább működni mindenféle előjel nélkül).


kiraly.andra
(tag)

Nem derült ki a cikkből, hogy mi az a Lightspeed es HERO, melyek "lényegében jelenleg még versenytárs nélküli technológiák". Az ötletesnek és viccesnek vélt - de valójában már évek óta nagyon kínos - "rágcsáló" kifejezést pedig meg kellene hagyni a természettudományos cikkekhez ;-)


ribizly
(veterán)
Blog

Csak az ára miatt nem került a képbe a G900/903?

@(#34) kiraly.andra
A Lightspeed-nek már tulajdonképpen van a Roccat-nek is megfelelő verziója. Ami inkább komoly az a Powerplay. Nekem az sokkal inkább ütős. :D De amúgy igazad van és azért is írtam az egeres topic-ba, hogy piacvezető a Logitech.

[ Szerkesztve ]


hajbel
(addikt)

Az lehet, hogy van a roccatnek lightspeedje, de Hero szenzora nincs. Annyiért, amennyibe a Roccat Leadr kerül, már inkább Logitech G Pro. Engem zavarnak a G900 megemelt gombjai, valamint a hangos (elvileg mechanikus) kapcsolók, ezért gondolkodom a G603-on. A 703 tökéletes lenne, csakhát abban nincs hero szenzor.


ribizly
(veterán)
Blog

De legalább ott meg ott a powerplay. Persze, ha nem elegendő (vagy megfelelő) számodra az a pad akkor zsákutca. Legalábbis egyelőre és tényleg a LGPW az egyetlen értelmes alternatíva.


hajbel
(addikt)

Mivel az egérpadom messze van az asztalomtól, amikor játszom és filmezek, ezért a powerplay nem játszik nálam.


eami
(addikt)

most G700s -t használok. az első pár hétben én is a kábelével töltögettem, de hamar leszoktam róla. van az asztalon egy marék eneloop akksi, csak felkapok egyet ha lemerül az egérben lévő és pár másodperc alatt kicserélem. lemerült megy a töltőbe, ha összejön 4db feltöltöm őket.


Puma K
(veterán)
Blog

Az ilyeneket olvasva örülök annak, hogy 2007. december 28-án ~17k Ft-ért vettem egy Logitech G5 v2-öt: [link]

[ Szerkesztve ]


Redneck
(veterán)
Blog

Jó kis bemutató lett, bár az előzetessel és néhány mondattal, illetve szóismétléssel, nem tudtam megbékélni, de ez legyen az én gondom. A 20 millió klikkes Omront firtató résznél, jót röhögtem... Szerintem félreértésben élsz a mikrokapcsolókat illetően. Nem öngyilkos chipek, csak elég nagy a szórás. Mehetnek évekig, de akár csak hónapokig is.

Az egér tetszetős, de egyelőre nem ez lesz amivel elhagyom az általam is utált kábeleket. A két elem +88g, a klikkelős bug, az alvó üzemmódból "kómás ébredés", a hegyes görgő fölötti rész, nagyon nem szimpatikus. LGS problémával szerencsére még nem találkoztam, de nem valami bíztató hogy ilyesmi előfordul. :(

Scorp2011:
Nagyjából 2-3 hete cseréltem le (legalább a felújítása idejére) a 6 éves G400-ast egy G102-re. Az enyém nagyon egyben van, nem recseg, nem ropog. Nem olyan finomak az anyagok rajta, mint az előzőn, de az összerakottságra és a sima ABS műanyagra nem tudok rosszat mondani.


Scorp2011
(őstag)

Nekem a "fő" egerem egy kb 20 éves full alap Logitech M-BT58 volt. Annak a szintjét sajnos semmiképpen nem hozza a nálam lévő G102, pedig az a legolcsóbb Logitech egér volt annak idején, amikor még megvettem. Én amikor először kézbe vettem ezt a G102-t, egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy nem lehetséges-e, hogy hamisítják ezeket, mert az kizárt, hogy ez Logitech termék legyen, annyira hihetetlenül gagyi mind érzetre, mind anyaghasználatra, mindenre. Vagy csak ennyire leadta volna a Logitech is minőség terén? (Hivatalos forrásból származik amúgy az egér, magyarországi boltból, számlával, garanciával.)
Én ezeket tapasztaltam, amikor először kézbe vettem:
- Bár méretre és formailag hasonló, mint a régi egerem, az mégis teljesen kényelmes volt nekem, ez viszont iszonyú kényelmetlen, egyáltalán nem áll kézre, pedig már hónapok óta próbálom magam győzködni, hogy majd csak megszokom. Voltak már nálam olyan egerek amik elsőre nem álltak kézre egyáltalán, aztán egy idő után hozzászoktam. Ennél viszont csak nem akar ez összejönni.
- Recseg-ropog az egész, teljesen mindegy, hogy hol, melyik pontján nyomom meg, akár a hátulján, akár a közepén, akár az elején nyomom meg kétoldalról az ujjaimmal, reccsenik egyet.
- A felülete nagyon csúszós, egyfolytában lecsúszik a kezem róla, tapintásra is rossz érzetet kelt az emberben. Most próbaképpen megfogtam a monitorom műanyag részét, full alap olcsó billentyűzetek műanyag részét amik vannak itthon, de azok nem csúsznak egyáltalán, sőt, mintha még tapadnának is, ahogy nyomom rá az ujjam. Itt a G102-nél pont az ellenkezője van, minél jobban rányomom az ujjam, annál inkább csúszik le róla, érzetre tisztára mintha a felülete be lenne kenve valamivel, hogy direkt csússzon. Mindeközben persze nincs bekenve semmivel, teljesen száraz és tiszta az egér is, és a kezem is, mégis úgy csúszik, hogy az valami hihetetlen.
- A kattintásokat a másik szobában is hallani, annyira hangosak. Olyan egérrel még életemben nem volt dolgom, hogy a kattintások "hangerejével" legyen gondom, azaz hogy túl hangosak legyenek, de itt már tényleg zavaró.
- Az már csak tényleg hab a tortán, hogy néha amikor kattintok, kattintás közben elmozdul az egérkurzor. Próbáltam többféle egérpaddal, egérpad nélkül, de nem ettől függ. A gyári szoftverében is többféle beállítást próbáltam, de nincs összefüggés. Arra tudok csak gondolni, hogy a csúszós felülete, vagy a kényelmetlen fogása miatt lehetséges, hogy néha kattintás közben megmozdul az egér, és emiatt lehet. De csak találgatni tudok. Járt már nálam rengeteg egér rövidebb ideig, a kisebbtől a nagyobbig, az olcsóktól a drágábbakig, de sehol nem volt ilyen gondom még.
Pl. hardveraprón vannak elmentett hirdetéseim, és amikor a listából egyet törölni akarok a törlés gombra kattintva, mivel elmozdul az egérkurzor, így nem törlődik a hirdetést, hanem csak arrébb mozdul. Tehát az egy pontra történő kattintás helyett húzásként értelmezi a műveletet.
- Ja, azt majdnem kifelejtettem, hogy a pár hónapos egér görgőjén a gumi már elég furcsa állapotban van, mintha már most kopna, vagy mállana szét? A 20 éves Logitech egér görgőjén a guminak nem volt semmi baja.
Ez a G102 sajnos nem hogy a 20 éves kort nem fogja megérni, de szerintem még az 1 évet sem.
De legalább szépen világít többféle, változtatható színben, többféle effekttel. Mert erre azért volt esze a Logitech-nek is, úgy látszik erre van csak igény manapság a vásárlók részéről... :(((


Redneck
(veterán)
Blog

Nem semmi történet, sajnálom hogy így jártál. Az tényleg valami elcseszett vagy hamisított lehet, mert ezeket nem tapasztaltam. Az eddiginél hangosabb kattintás nekem is feltűnt, de annyira nem vészes.

Tesztelési jelleggel vettem, mert egy barátomnak egér kellett, illetve a G400 felújításra vár. Gondoltuk kipróbáljuk, és ha nem tetszik, elállok a vásárlástól vagy később eladom aprón. Neki elsőre is bejött a formája, pedig nagy keze van, nekem kis megszokást igényelt. 7190 Ft-ért nagyon megérte, megtartom. :K


hajbel
(addikt)

Én még régebben a G305-el voltam ugyanígy. Olyan szinten gagyi minőségnek hat, hogy HERO szenzor ide vagy oda, küldtem is rögtön vissza kicsomagolás után. 5 ezres noname egerek szoktak ilyen anyaghasználattal kijönni.


Vesa
(addikt)

A Logitech egy hype cég. Talán az extrém csúcs perifériáik valóban érnek valamit, de azok meg extrém túlárazottak is. Eddig egyetlen Logitech egerem volt, soha nem is lesz több. M500 volt a típusa, valami egészen borzasztó rossz minőséggel, olyan ócska görgőt életemben nem láttam, a 2000Ft-os olcsó vacaknak jobb és pontosabb görgője volt. Ezerszer jobb gyártók vannak már...


kiraly.andra
(tag)

Érdekes. Mi nem érthető abban, amit írtam? A cikk egyik hangsúlyos része, hogy van két technológia, melyek ez az egér egy nagyon klassz termék. Azonban egyáltalán nem derül ki, hogy mi az a Lightspeed és HERO. Így ez értelmetlen, haszontalan.


Redneck
(veterán)
Blog

Az ilyen kommenteket olvasva mindig azon gondolkodom, hogy én valami alternatív univerzumos Logitechet ismerek, mert csak jó perifériáikhoz volt szerencsém. A 2 rugós vezetékes egértől, a mini elemes notebook egéren át, a komolyabb egerekig, csak jót tudok mondani. Remélem így is marad és nem kell csatlakozom hozzátok. :U


Vesa
(addikt)

Simán elhiszem neked, de komolyan szívesen megmutatom ha érdekel, mert ez valami rettenetes. A görgő lötyögött már akkor amikor kibontottam, vissza is küldtem gondoltam hibás, de az új is pont úgy lötyögött, tehát ez gyárilag ilyen...De már maga az anyaghasználat is gáz, kopogó, kemény műanyag, bazári az egész sajnos. Jó, nem ez a csúcs egér, de 10k volt. Vettem helyette egy Gigabyte-ot (mert fontos volt a Tilt Wheel, és nem találtam másikat), fele áron össze sem hasonlítható a két termék. A Giga görgője feszes, pontos, stabilan klikkelhető oldalirányba is (a logi a lötyögés miatt sokszor le is nyomódott), és érdekes módon az anyaghasználat is körökkel jobb, oldalt gumírozott és tapintásra is kellemesebb.


eami
(addikt)

igen, az egy olcsó egér volt a logitech vonalon. geniusból is volt 500 forintos meg 15 ezer forintos is ¯\_(ツ)_/¯


TheFeni
(csendes tag)

Nekem is egy G603-am van. Nálam nincs ilyen probléma, hogyha 30% alá megy, akkor beszarna. Pedig van már 1,5 éves


INGJOKE
(addikt)

G703-ról, vagy G903-ról nincs ilyen teszt?


INGJOKE
(addikt)

Vagy hogyha összehasonlítom a 603-at a 703-at és a 903-at mivel tudnak a nagyobb számozásúak többet?


dthadder
(csendes tag)

"Egy darab AAA Panasonic Eneloop 750mAh akksival használom műanyag "AAA to AA" átalakítóval a legkisebb súly érdekében"

Ezzel a kombinációval mennyi pontosan az egér súlya? Pont ugyanzezen gondolkdom egy ideje, csak sehol nem találom ennek az AAA akksinak a súlyát.


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Azért írod ezt, mert soha nem volt MX300 / MX500 / MX510 / MX518(v1)-ed. A G5 is az effektíve elpusztíthatatlan kategóriában indult, bár ott a szenzor közel sem volt tökéletes.

A kiváló hardver mellé legendás tartósság, ami az első generációs MX300 / MX500-akra hatványozottan igaz. A görgő ugyan röcögős, de 10 év után is ugyanúgy röcög. Pont ennyi idő kellett anno az MX300-amnak, hogy időszerű legyen a kábelcsere/javítás, de a mikrokapcsolók még mindig működtek.

Nem is kicsit bántam meg, mikor eladtam, így nemrégiben abszolút éltem a (szó szerint) csoda adta lehetőséggel, hogy 6 pénzért cserébe zsákmányolhatok egy csitt-fitti darabot apróról. Nem akarod tudni, hogy eBayen mennyiért mennek a szökőévben felbukkanó, dobozos példányok. Nem, azt még szorozd meg legalább kettővel.

[ Szerkesztve ]


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

Mostanában nálunk is járt egy G603-as, ha valakit esetleg érdekel.


Amerigo57
(őstag)

Jó formatervezett, méretei is tökéletesek
Palm fogyáshoz , csak a görgője...
A Logitech G403 , G603 , G604 , a görgők lazák,
tömeges gyártási széria hiba.

üzenetek