Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Scorp2011
(őstag)

Nekem a "fő" egerem egy kb 20 éves full alap Logitech M-BT58 volt. Annak a szintjét sajnos semmiképpen nem hozza a nálam lévő G102, pedig az a legolcsóbb Logitech egér volt annak idején, amikor még megvettem. Én amikor először kézbe vettem ezt a G102-t, egyből azon kezdtem el gondolkozni, hogy nem lehetséges-e, hogy hamisítják ezeket, mert az kizárt, hogy ez Logitech termék legyen, annyira hihetetlenül gagyi mind érzetre, mind anyaghasználatra, mindenre. Vagy csak ennyire leadta volna a Logitech is minőség terén? (Hivatalos forrásból származik amúgy az egér, magyarországi boltból, számlával, garanciával.)
Én ezeket tapasztaltam, amikor először kézbe vettem:
- Bár méretre és formailag hasonló, mint a régi egerem, az mégis teljesen kényelmes volt nekem, ez viszont iszonyú kényelmetlen, egyáltalán nem áll kézre, pedig már hónapok óta próbálom magam győzködni, hogy majd csak megszokom. Voltak már nálam olyan egerek amik elsőre nem álltak kézre egyáltalán, aztán egy idő után hozzászoktam. Ennél viszont csak nem akar ez összejönni.
- Recseg-ropog az egész, teljesen mindegy, hogy hol, melyik pontján nyomom meg, akár a hátulján, akár a közepén, akár az elején nyomom meg kétoldalról az ujjaimmal, reccsenik egyet.
- A felülete nagyon csúszós, egyfolytában lecsúszik a kezem róla, tapintásra is rossz érzetet kelt az emberben. Most próbaképpen megfogtam a monitorom műanyag részét, full alap olcsó billentyűzetek műanyag részét amik vannak itthon, de azok nem csúsznak egyáltalán, sőt, mintha még tapadnának is, ahogy nyomom rá az ujjam. Itt a G102-nél pont az ellenkezője van, minél jobban rányomom az ujjam, annál inkább csúszik le róla, érzetre tisztára mintha a felülete be lenne kenve valamivel, hogy direkt csússzon. Mindeközben persze nincs bekenve semmivel, teljesen száraz és tiszta az egér is, és a kezem is, mégis úgy csúszik, hogy az valami hihetetlen.
- A kattintásokat a másik szobában is hallani, annyira hangosak. Olyan egérrel még életemben nem volt dolgom, hogy a kattintások "hangerejével" legyen gondom, azaz hogy túl hangosak legyenek, de itt már tényleg zavaró.
- Az már csak tényleg hab a tortán, hogy néha amikor kattintok, kattintás közben elmozdul az egérkurzor. Próbáltam többféle egérpaddal, egérpad nélkül, de nem ettől függ. A gyári szoftverében is többféle beállítást próbáltam, de nincs összefüggés. Arra tudok csak gondolni, hogy a csúszós felülete, vagy a kényelmetlen fogása miatt lehetséges, hogy néha kattintás közben megmozdul az egér, és emiatt lehet. De csak találgatni tudok. Járt már nálam rengeteg egér rövidebb ideig, a kisebbtől a nagyobbig, az olcsóktól a drágábbakig, de sehol nem volt ilyen gondom még.
Pl. hardveraprón vannak elmentett hirdetéseim, és amikor a listából egyet törölni akarok a törlés gombra kattintva, mivel elmozdul az egérkurzor, így nem törlődik a hirdetést, hanem csak arrébb mozdul. Tehát az egy pontra történő kattintás helyett húzásként értelmezi a műveletet.
- Ja, azt majdnem kifelejtettem, hogy a pár hónapos egér görgőjén a gumi már elég furcsa állapotban van, mintha már most kopna, vagy mállana szét? A 20 éves Logitech egér görgőjén a guminak nem volt semmi baja.
Ez a G102 sajnos nem hogy a 20 éves kort nem fogja megérni, de szerintem még az 1 évet sem.
De legalább szépen világít többféle, változtatható színben, többféle effekttel. Mert erre azért volt esze a Logitech-nek is, úgy látszik erre van csak igény manapság a vásárlók részéről... :(((

üzenetek