üzenetek

hozzászólások


kikikirly
(senior tag)
Blog

Köszi a tesztet. Régi játékok tényleg játszhatóak vele, Resident Evil 5 mai napig elő szoktam venni, azt elég jól futtatta. :R


princeps27
(tag)

Szerintem, még ha csak 2 adat (min, átalg fps) is érdemesebb grafikont csinálni, de jó teszt lett.


AxBattler
(félisten)

Köszi, alapos tesz!
A véleményem, hogy nem rosszak ezek az IGP-k, de ha a játék a fő szempont, akkor az i5-6600k áráért már kap az ember egy i3-at, és egy GT 1030-at, vagy RX 550-et, amik együtt keresztbe lenyelik az i5 IGP-jét, nem beszélve a GeForce driver jóval nagyobb tudásáról (nekem notiban hiába volt erős IGP-m, sokszor nem, vagy hibásan futottak az indie játékok driver hiányosságok miatt). Persze két VGA között el lehet velük lenni pár hétig, de a játékos igényeket még az AMD APU-k sem tudják kiszolgálni, nem hogy a HD Graphics.

Lásd: Tom's Hardware Nvidia GeForce GT 1030 2GB Review
És: Mythbusting #2: az IGP-kről és a belépő szintű VGA-król

[ Szerkesztve ]


pengwin
(addikt)
Blog

Azt is tegyük azért hozzá, hogy nem minden esetben lesz fölényben az i3+RX550/RX560/GTX1050 az i5-tel szemben.
Például ha grafikailag kevésbé intenzív, de CPU-igényesebb játékot (pl. Crusader Kings II vagy egyéb stratégiák) akar az ember járszani, akkor lehet jobban jár az i5-tel. Lehet még Total War-oknál is fennállhat ez a helyzet, bár azokban a szimuláció közel sem olyan komplex, mint egy igazi grand strategy-ben.

Ettől függetlenül egyetértek veled, én is inkább beruháznék valami tratalék dVGA-ra, akár egy GT 1030-ra vagy RX 550-re is, csak, hogy ne kelljen az Intel dolgaival szenvedni.

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(félisten)

Valóban, ilyen speciális esetek léteznek, de ugyanennyi pénzért akkor inkább egy Ryzen 3 1200 + GT 1030 kombó megint veri a K-s i5-öt (főleg ha azt is nézzük, hogy tuning i5-höz valószínűleg Z lapot vesz a tulajdonosa).
Persze mindez új konfig vásárlására vonatkozik...

[ Szerkesztve ]


Xarina
(aktív tag)

Jó kis teszt. De az én véleményem is az, hogy aki egy kicsit is komolyabban foglalkozik játékokkal, az úgyis vesz egy videókártyát mellé. Alkalmi játékosoknak meg ideiglenesen két kártya között viszont nagyon jó.
Emlékszem, 10-15 éve mikor videókártyát cseréltem és napokat kellett várni az új kártyára még netezni sem tudtam, nemhogy játszani.


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Így van sokan bekeverik ide a dedikált vga kártyákat pedig az egy másik világ. Ezzel a procival el lehet lenni ha nincs vga és ez a lényeg. Nagyon lesajnált kategória volt ez az inteltől de manapság használható és grafikai hibával sem találkoztam ami korábban jellemző volt náluk.


Daelion
(őstag)

Még sok éve amikor bedöglött a 8800 GT-m én 1 hónapot vártam mire kaptam új karit garanciából. :(((
Annyi volt a szerencse,hogy havernak volt fölösbe egy 9800 GT amit addig használtam..

Nemrég énis megnéztem mit tud ez a integrált a i 3 4160 ba,hát nem sokat de ha megint ilyen szitu lenne akkor nagyon jól jönne. :)
Diablo 3 elment full lowon rajta egyedűl meg ilyen régebbi dolgok.

Ryzen rendszer esetén meg lehet vennék vmi olcsó/használt karit félre rakni,biztos ami biztos alapon.

[ Szerkesztve ]


Yutani
(nagyúr)
Blog

Táblázatok/grafikonok nem lesznek?

[ Szerkesztve ]


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Majd ha sok terméket tesztelek akkor. :P


Yutani
(nagyúr)
Blog

...sem! :DDD


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Engem már az meggyőzött, hogy nick-ed megelőzte 10 évvel a korát :DD :DD


Yutani
(nagyúr)
Blog

Viccnek jó, de a kollégának semmi köze az AMD új procijához, mert ő egy manga démontól kölcsönözte a nevét. :D

Toshin Raizen

[ Szerkesztve ]


Fitzgerald
(veterán)

Bányászláz csúcsán eladtam az 1070-et, és amíg meglett az 1080, én is HD530-al nyomtam. Civ-hez tökéletesen elég volt, mással meg nem is akartam játszani dedikált gpu nélkül. Csak pár hetet kellett kibírnom, minek rontsam el az élményt.


Apollyon
(Korrektor)

Starcraft 2-zni jó volt vele, egy fél évig nyomtam ezt a játékot az integrálttal, amióta van VGA a gépemben nem érzem a különbséget, most annyi, hogy maxra vehetem a grafikát, de az meg pont nem számít, CPU igényes a játék.

GTA V is elment vele, egy pár percig, amíg el nem fogyott a video RAM, és utána már szénné szaggatott, hiába dual channel RAM.

Továbbá intel lévén, nagyon jó támogatása van linux alatt, nincs tearing, se semmi ilyesmi, megy a hw gyorsítás, és a 3D is príma.


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Ugy ugy, az alvilagbol jottem ide hozzatok par evre nyaralni. ;)


bpx
(őstag)

Az az igazság, hogy én meg jobbra számítottam. Mármint a korábbi, más tesztek, reakciók alapján.
1 évig használtam non-K i7 6700-at VGA nélkül, modern játékra..., csak ha tényleg nincs más lehetőség.
De pl. az Imperium Galactica 2 felújított változatát szépen vitte.
Szerencsére még a Rocket League is ment vele elfogadható sebességgel, de ahhoz már a konfig fájlban kellett kikapcsolni olyan dolgokat, amelyeket a menüben nem lehetett.


electrodoki
(aktív tag)
Blog

Köszönjük :DD Istenem :DD


Kansas
(addikt)

Abban, hogy azon jobban ment, alighanem a CPU-részleg(HT) lehet a "ludas".

Sokan elfelejtik, mikor Intel APU/IGP teljesítményt hasonlítanak AMD APU/IGP teljesítményhez, hogy az Intel CPU részlege köröket ver bármire amit az AMD APU-iban találsz, ezért ugyan utóbbiak GPU-limitesebb beállításokkal is elmennek, nem kell feltétlenül mindent "very low"-ra rakni, viszont a CPU sokkal hamarabb kifogy alóluk.

AMD-szimpatizánsként kicsit reménykedek, hátha a Raven Ridge villant valami használhatót, és tudok majd belőle mITX-es "PC-konzolt" építeni a nappaliba.

->Raizen<- -nek pedig köszi a tesztet!

[ Szerkesztve ]


Polllen
(nagyúr)
Blog

Minden csak azon múlik, hogyan definiáljuk a játékost.


AxBattler
(félisten)

Játékos mi? Igények, júzer, gép, IGP, stb?


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Ha jól tudom, a következő genes AMD APU-ban 8threads lesz a maximum, ami emlékeim szerint kb egy Ryzen 5 1500 szint. Szóval már csak a GPU-n fog múlni.

[ Szerkesztve ]


Lacok
(őstag)

Jó kis beszámoló lett egyedül a grafikonokat hiányoltam én is.


Polllen
(nagyúr)
Blog

Egy 24/7-ben LoLozó, CS-ző játékos nekem elég hardcore és elvan egy HD3000-rel is kb.


AxBattler
(félisten)

Igen, Ő már játékosnak hívható, és igen, LoL/CS-t tudja tolni orrba-szájba, de szvsz ugyanazon keretből Ő is jobban jár az i3+GT1030 kombóval, mint egy i5-6600k-val.

[ Szerkesztve ]


Dilikutya
(félisten)

Imperium Galactica 2-nek nincs olyan felújított változata. Annak a kiadott gépigénye a futtató Windows gépigénye, maga a játék nem lett több. Esetleg még a videók lejátszásához kellhet az eredeti gépigénynél erősebb hardver.
Én AMD A10-6800K-t használtam évekig, 2013-2014-ig sok játék ment szépen vele, az Evil Within volt az első, ami megfogta, de pl. az Alien Isolation simán ment. Viszonylag jól tűrte az 1080p-t is. És nem low beállításokkal futtattam, még a Battlefield 1-nél is lehetett pár beállítást fentebb állítani.
GTA4 más tészta, ott pár dolgot visszább kellett venni.


Dilikutya
(félisten)

CPU-ban gyengébbek az eddig megjelent APU-k, de pusztán IGP-t használva a nagyobbak jócskán köröket vernek egy i7-re egy i3 árában. Maga az összehasonlítás persze értelmetlen, hisz épeszű ember nem fog egy i7 mellett IGP-n játszani, de tény, hogy az Intel IGP-ből előbb fogy el az erő, mint az AMD CPU-ból. Azért az AMD sokat tett azért, hogy az integrált grafika ne szitokszó legyen, mint a régi Intel, neadjisten SiS IGP-k.


pengwin
(addikt)
Blog

Az eddig látottak(Vega 56/64 és Ryzen) alapján az újabb CPU és GPU architektúra és a több GPU számolóegység nagyobb mértékben fogja növelni a memória-sávszélesség igényt, mint amennyit a DDR3-DDR4 váltás hoz, szóval szerintem marad a memória limit. Így meg lehet, hogy az új APU-k nem lesznek sokkal erősebbek egy RX 550-nél, de legalábbis egy RX 460 szintjét biztos nem fogják elérni.


Polllen
(nagyúr)
Blog

Az biztos, de a HD3000 általában nem az I5-6600k-ban van. :DDD


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Több embernek elég egy ilyen igp mint gondolnátok. A steam statisztikában is sokan igp-vel tolják a népszerű multis játékokat porrá butítva.


AxBattler
(félisten)

Jogos.

Viszont két külön dologról beszélünk, és ezt Te nem is akarod észrevenni. :(


Polllen
(nagyúr)
Blog

Dehogynem. De szerintem sem életszerű, h asztali i5-t vesz valaki IGP játékra. Ez noti felhasználóknak jó vagy Pentiummal, max I3-mal asztali gépbe.


AxBattler
(félisten)

Akkor jó. :D


Aprósólyom
(addikt)
Blog

Érzésre, akkor ez azt jelenti, hogy kb. olyan mértékű lesz az APU grafikus ereje a piaci skálán, ahogy kb. évekkel ezelőtt is. Tehát alkalmai játékra... alacsony beállítások mellett a legújabbak is elfutnak majd. Ha nagyjából helyes a konklúzióm?


Dilikutya
(félisten)

Nem feltétlen, ez játékfüggő erősen. 2013-14-ben a 2013 nyári AMD A10-6800K medium-high beállításokra is képes volt friss játékokkal is, sőt a textúraminőséget nyugodtan lehetett később is high-ra venni, a Battlefield 1 is simán elment így vele, a többi beállítást kellett visszavenni. Igazából a felbontás növelése sem hozott romlást, időközben volt egy 1280x1024 -> 1920x1080 váltás, nem kellett a beállításokhoz nyúlni. 2014 utáni játékot mást nem próbáltam, mivel leszoktam a warezról, és mindig 1-2-3 évvel régebbi játékokat veszek. Kivéve a DOOM demó, az is játszható volt 720p-ben és 1080p-ben is, a textúrák minősége nem nagyon volt hatással az fps számra, szerintem az már évek óta nem lassító tényező, inkább a modellek, 3D objektumok részletessége, post-process effektek, fények, árnyékok, amik igénylik az erőt.


pengwin
(addikt)
Blog

Alacsony-közepes beállítások mellett, FHD-ra elég lesz, de ahogy előttem is írták: nagyon játékfüggő.
E-sport játékok szaladni fognak vele, ez borítékolható, és lehet valami meg csak 1280*720-ban lesz játszható, "2010-es látványvilággal".
Ha kap megfelelő RAM-támogatást a Ryzen APU a megjelenésekor (3200MHz feletti DDR4), akkor akár lényegesen jobb is lehet a teljesítménye egy RX550-nél.
Igazából minden csak hűtés, RAM-sávszélesség és játék kérdése lesz.


arc82
(tag)

Alacsony és közepes beállításokkal teljesen rendben van csak maradjunk 720p vagy alatta :)


#41133696
(félisten)
Blog

3.9 GHz helyett nálam 4,6 GHz-en fut:

Nem húztad 3.9 GHz fölé?


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Ez a gyári beállítás vagyis a maximális turbó freki kitolása az összes magra. Egy ilyen kapcsoló van a biosban. Nem igazán látom értelmét meghajtani a procit 4,5 4,7 ghz-re, mikor nincs olyan erős vga-m amit meg kellene hajtania. Úgy értem 970 gtx-van 1080-ast megérné így hajtani mondjuk.

[ Szerkesztve ]


#41133696
(félisten)
Blog

Nos én MSI GTX1060 ARMOR 6G OCV1 VGA-val használom.


->Raizen<-
(veterán)
Blog

Deliddel tuti 4,8 ghz-en használnám, talán egyszer sort is kerítek rá, ha majd egy erősebb karim lesz mint egy gtx 1080..


Norb79
(őstag)

Örülök, hogy ilyen sok vidám percet okoz a 970esed. :)

üzenetek