[Re:] [Luck Dragon:] Rétes - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Juhaszatti
(addikt)
Blog

Jól néznek ki. 👍🏻 A túrós bármikor jöhetne, a mákos töltelékében meg nekem nagyon újszerűen hat a tejföl és a birsalma, de simán kóstolnám azt is.


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Köszönöm :)
Mákosba csak azért van egy pici tejföl , hogy ne száradjon ki olyan hamar .
Birsalma pedig kölcsönöz neki egy kis plusz ízt, de nem dominál egyáltalán . Főszerep továbbra is a mák és a meggy alkotja . :)


KISDUCK
(addikt)
Blog


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Jól van :DDD


joghurt
(addikt)
Blog

Az egyik iskola ez, amikor a lap teljes felületét beborítják töltelékkel, és csigába tekerik fel. (Az első képen a mákosoknál jól látni.)
Sokan viszont úgy csinálják, hogy az egyik oldalra pakolnak egy hosszú kupacot, és ezt tekerik be. Így a belsejében nem lesz tészta, viszont a külső réteg lesz többszörös, így a külseje teljesen száraz marad.
Megint másik a tiroli iskola, amikor egyből leveles tésztát használnak.

A gríz vagy zsemlemorzsa használata oldschool. Manapság sokan vaníliás pudingporral szórják meg a tölteléket - ez az almás töltelékben levő vizet is nagyon jól megfogja.

A mazsola használata erősen megosztó. Én mondjuk szeretem, a túrósba kifejezetten kell. Kiskorunkban volt jó, amikor a húgom nyávogott miatta, így készült mazsolás és mazsolátlan is. Természetesen én először a mazsola nélküliből fogyasztottam, jó testvérhez illően. :DDD


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

:DDD :R
Rendes testvér vagy.


mephi666
(nagyúr)
Blog

főzőműsorokban mánia, hogy minden fogásban legyen valami "roppanós elem" ...én kifejezetten utálom, ha mazsolát tesznek a túróba és roppan a szőlőmag :DDD ...vagy meggyes rétesben ott van a meggy magja, hogy beletörjön az ember foga... kiábrándító, hogy drága cukrászdákban is megveszi az ember az 500ft feletti rétest és simán benne van a meggymag (vagyis nem tudom mennyiért adják most: kb 1 évvel ezelőttről is 500 feletti ár rémlik)

ui: 25 éve középsuli mellett volt egy francia pékség, ahol a világ legjobb túrós batyuját adták... kelt tésztája volt, 2 centi vastagon meg volt töltve túróval és nem tettek bele mazsolát :K azóta nem ettem sehol olyan jót

ui2: káposztás rétesről az egyetlen emlékem, amikor 20+ éve a win xp bemutatójára meg voltam hívva külsős teszterként... a nagy bemutató után állófogadás, körbe kirakva az asztalokra rétes... mire oda jutottam, néztem hogy már csak almás maradt mindenhol... úgy voltam vele, hogy hosszú a vonatút hazáig, eszek akkor abból (pedig nem a kedvencem) ...gyanús volt, hogy nincs porcukor a tetejükön :)

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Mivel saját eltevés a meggy , itt magtalanítva van.
Lehet venni kimondottan ilyen eszközt , az már más , hogy az a ember hogy néz ki mikor végez vele. Penge című film elbújhat a sok vérfürdős jelenlétével . :DDD


UnA
(Korrektor)
Blog

Itthon kézzel szoktuk magozni a meggyet, félmeztelenül ;)


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Minden is meggylében fürdik :DDD


doooo
(veterán)

Benne van a meggymag? :Y Hogy is képzelik...? :o
A mazsola más tészta (no pun intended), abban max. valami aprócska, észrevehetetlen magok vannak, ha egyáltalán vannak (persze sokan akkor sem szeretik), de ez a meggyes dolog... eddig max. akkor találkoztam ilyesmivel, ha véletlenül benne maradt egy-egy kifejtetlen meggyszemben, olyannal még sosem, hogy valakik direkt benne hagyták. Viszlát fogak (és most ez az emoji is új értelmet nyer ->) :DDD .

[ Szerkesztve ]


doooo
(veterán)

Vannak, akik egy kis tejjel locsolják meg a mákot ilyenkor, az is ezt hivatott elérni. Meg olyanok is vannak, akik előbb megdinsztelik a mákot, kis tejjel, kevés citrommal (ez kihagyható, ha valaki nem szereti, épp csak egy kis extra ízt ad neki), majd úgy rakják a tésztára, és akkor garantáltan nem szárad ki. :B

[ Szerkesztve ]


Luck Dragon
(nagyúr)
Blog

Legközelebb kipróbálom . :)


UnA
(Korrektor)
Blog

Ha boltban veszel meggybefőttet, abban mindig van legalább egy magtörek – nem egész mag, de arra sem jó ráharapni. :)


doooo
(veterán)

Tény, de még ott is elfogadható, mivel (remélem) nem szándékos. :)

[ Szerkesztve ]


mephi666
(nagyúr)
Blog

...az még részemről is oké, mert gépesítve van a folyamat és nagy mennyiségben termelnek... de egy cukrászdában, ahol meggyes süteményt gyártanak, ott szerintem minimum lenne annyi kézimunka, hogy a tökéletes minőség érdekében végignyomkodják a szemeket egyesével :K nekem van egy kattanásom, miszerint rühellek pl a rétesben meggymagra harapni, vagy pl spagettiben is ki nem állhatom a porcdarabokat, ha roppannak a fogam alatt... (és ez érvényes minden darált húsból készülő kajára... épp ezért már évek óta nem vettem bolti darált húst, hanem ehelyett veszek lapockát/combot néhány kilót, rendesen megtisztítom a porc és csontdaraboktól, majd darálom és porciózva fagyasztom...)


doooo
(veterán)

Én is rühellem, főleg mert ha sokszor ráharap az ember ilyesmikre, egy idő után megrepedhetnek a fogak (azokon a helyeken, ahol mindig megtörténik ez), és akkor egyszer csak letörik egy darab. Így jártam az előző szilveszterkor (2021 utolsó napján). Emlékezetes este volt, sosem történt még velem ilyen, de egyértelmű, hogy ilyesfajta véletlen ráharapások okozták, azóta sokszorosan óvatosabb vagyok. :DDD


Chaser
(titán)

tejbegrízt szoktunk belerakni, nem szárad és nem "fújtós"

mephi666
azt nem is fizetném ki

üzenetek