open!
#2: van még ahonnan ez gyütt
#4: nincs mit egyik nap jutott eszembe, hogy tavaly velencén ettünk ilyet pont nyaraláson és kedvem támadt elkészíteni... egyszerű és finom
[ Szerkesztve ]
open!
#2: van még ahonnan ez gyütt
#4: nincs mit egyik nap jutott eszembe, hogy tavaly velencén ettünk ilyet pont nyaraláson és kedvem támadt elkészíteni... egyszerű és finom
[ Szerkesztve ]
hámifolyikittgyöngyösön???
ma már a harmadik recept
(amúgy ilyet kerestem már, megy a todo listára)
[ Szerkesztve ]
Hát ez gyakorlatilag majdnem pizza, csak tepsiben, gyúrt tésztával. Voltaképp mi így szoktuk, mínusz a hús, plusz paradicsomszósz, persze.
Amúgy aki nem ismeri, tényleg próbálja ki, egyszerű mint a fakocka, de pusztulat finom. Nálam jobbról előzi a lángost, pedig azt is szeretem.
@Crystalheart: az olaszok sem hülyék... kb. a pizza is onnan jött, hogy a mamma gyúrt egy tésztát, aztán rászórta amit talált a kamrában, kisütötte, aztán egyed Mario te szeme fénye a mammának hát ki a legtündéribb ragazzo a faluban? Hát ki? Hát persze hogy az én kis Mario-m.
@Picike8: [link]
[ Szerkesztve ]
Melyik a második?
Amúgy jó cucc a kenyérlángos, ősszel nálunk rendszeres.
Ó, hát a legjobb kaják így jöttek, pl. lecsó is. Erzsikenéni fogta ami a kertben van, összerottyantotta és jóccakát.
Világos
Jó, persze, lehet szofisztikálni, kell is, de van ezeknek az igazi lássuk mi van itthon kajáknak valami bája. Én kifejezetten szeretem és keresem az ilyeneket (is).
Lejárt a szerkesztési idő, danke a találatért.
Hát ha nekem receptjeim lesznek, azok szinte csak ilyenek lesznek: lássuk, mi van itthon? Lehet, hogy valaki a kajához veszi az alapanyagokat, de hát én már csak fordítva tolom.
jaja, jók is az egyszerű kaják... próbáltam pár bonyolultabbat is megcsinálni és nem jobbak annak ellenére, mint egy egyszerűbb, viszont sokkal könnyebb elrontani és elmegy velük fél nap... lecsó, lecsós máj, pizza, spagetti... különböző sültek, pörköltek... ezek mennek főleg itthon jó az olasz konyha: pofonegyszerűek a receptjeik, használnak sok paradicsomot, paprikát, egyéb zöldséget, tésztát meg húst...
#13: ez meg a másik ismerős... csomószor így csinálom, hogy benézek a hűtőbe és ami van, abból dobok össze valamit... liszt, élesztő (ez a szárított sokáig elég), só, cukor van itthon... ebből összejön a tészta, ami meg van, az rákerül és jó is
[ Szerkesztve ]
Jó, hát nálad úgy indul egy lássuk mi van itthon recept, hogy "végy negyven kecskét"
Hát ez gyakorlatilag majdnem pizza, csak tepsiben, gyúrt tésztával.
Hát igen.
Amikor bejöttek divatba a mobilkemencés-vásáros kenyérlángossütők, bepróbálkoztam az egyiknél, hogyaszondja: kérek akkor egy olyan székelypizzát.... Kicsit gülüztek, de értették azér'
Szó se róla... (Bár ennyi kecském sosem volt, ha a kicsiket nem számolom.)
De azt azért tervezem, hogy az alapanyagok felsorolása valami ilyesmi lesz - Hozzávalók:
tönkölybúza -> 5 kg liszt (+ link a házi malmos cikkhez)
kecsketej -> 8,5 l joghurt (+ link a joghurtkészítős cikkhez)
kecsketej -> 2 kg krémsajt/krémtúró (+ link a krémsajtos cikkhez)
stb.
[ Szerkesztve ]
Húh de felkapottak lettek a gasztro blogok!
Amúgy ez rohadt jól néz ki! Beindult a nyáltermelésem!
Jól néz ki, asszonyt ráállítottam a dologra, valamelyik nap csinál
egészségetekre ...jól néznek ki
a pizzatésztát tényleg hasonlóan szoktam, csak rendes élesztővel meg kis oreganoval
Na b...ki! Ezektől a képektől betelt a pohár. Asszem én is ráállítom az asszonyt, hogy jövőheti menübe vegyük bele a cuccos! Nagyon jól néz ki! Le a kalappal!
Hát nekem ez még odébb van, egyelőre nem terem sem paradicsom, sem sajt, és még az sem biztos, hogy a sajt olvadni fog a hőre.
A boltban terem bőven Persze nem olcsó az tény... De egyszer a két hét alatt kilehet bírni.
Hát persze nem is másokról beszéltem. Boltban zöldség meg sajt, azmiaz?
küzdök érte, hogy ez a bejegyzés ne süllyedjen el, amíg sort nem kerítek rá. éppen ezért a hsz-listám tetejáre hozom
MOST
Ez is tutin néz ki
Azóta már ettünk másikat, tejfölös alappal, ilyen napszárította paradicsomos tejföllel. (tököm tudja, hogy hívják magyarul
Témához csak lazán kapcsolódik, ezt ma fotóztam az egyik boltban.
A hentes lepúzta a magyar kolbászt ami virsli, mert a svédek csak a virslit ismerik, nincs kolbász. Még ami párizsi vastagságú arra is virslit mondanak
[ Szerkesztve ]