Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Automatánál első dolgod legyen, már másnap hogy olajat cserélsz benne és szűrőt. Difi olajat is érdemes cserélni mert senki sem szokta.
Az hogyha sebességberakáskor ránt egyet, az nem mindig a váltó hibája, lehet váltó vagy motortartó is.

Benzinesnél garantált az összes gyertya és gyertyakábel cseréje is.
A rugók nagy része mindegyikben törött. Kilóra adják őket majdnem újonnan is.
Hibakódot érdemes töröltetni, mert az évek alatti sok szereléstől aksi fel és lecsatlakozástól is tele lehet és sok problémát okozhat.

Tetőablak soknál hibás elszakad a bovden, vagy ha nem használják berohad az egész egyszerűen.

Viszont ha valaki azt mondja a kiszemelt autónál hogy ááá csak annyi a baja, hogy nem zárnak az ajtók, vagy a lámpamagasság nem megy, akkor hagyd ott. Vákuum-rendszer hiba. Kismilliárd helyen lehet szar, soha nem jössz rá...

Igen, ha csörög hidegen a lánc, akkor kezd megnyúni, ami nem jó dolog. Nem vészes amúgy kicserléni, főleg ha hozzáértő csinálja. Árban sem vészes. De amúgy nem sűrű hiba egyáltalán.

Olajfolyás a motorból jó eséllyel a főtengely szimeringnél szokott. Nekem az összes mergában folyt ott.

Dízel külön állatfaj, bele lehet futni hatalmas bukóba. Izzítógyertya csere a rémálom kategória is lehet simán.

Akksit akármit mondank benzinesbe 75 ös a minimum, ha fapados, ha több extra van akkor 85 öst bele, dízelbe 95Ah alatt felejtsd el. Azt is tisztességes fajtát. BOSCH Silver, EXIDE esetleg, vagy lehet gyárit is szerezni. A dízelbe kell az indítás miatt, me marha sok erő kell hozzá egyrészt, másrészt pl az állófűtés is irgalmatlan sok energiát vesz el. A Dízel előmelegítő kályha ezért csak járó motornál kapcsol be. Míg így is érzi az autó, pedig kiváló az akksim.

Az állófűtések vagy csak a sima dízel melegítő kájhák 90% a nem működik. Nem költ rá senki, pedig 70-80 ért fel lehet újjitatni és marha jó dolog.
Ha komplett webasto van programozható, akkor lehet telefont is szerezni a kocsiba és akkor GSM modullal küldesz egy SMSt a kocsinak és beindul az állófűtés :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek

Hirdetés