Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


blackrulz
(nagyúr)
Blog

maxrespekt szép munka :) :C


Sopi
(senior tag)

Tiszta szívemből örülök a sikerednek és gratulálok a hosszú, kitartó munkádhoz!!!
Igen komoly életmódváltás az, amit véghez vittél.

Ami még érdekelne, hogy milyen változásokat hozott / okozott az életed más területein ez az életmódváltás.
Gondolok itt barátokra, családra, párkapcsolatra, munkára, ...
Illetve kíváncsi vagyok arra, hogy te hogy élted meg, honnan nyerted az új életmódhoz szükséges időt.

Üdv,
Sopi

[ Szerkesztve ]


Braddock
(őstag)

Az állam leesett. Király vagy! :C


fi:zi'k
(nagyúr)
Blog

Kicsit hosszabb írásra számítottam, de grat így is!

Hova lett az első 4 hsz és miért nem lehetett eddig hozzászólni? :U


joysefke
(veterán)
Blog

Gratula :R


deicide
(veterán)
Blog

Köszönöm srácok!!

Ha igény van rá, belemehetek részletekbe is, de nem akartam egyelőre annyira bő lére ereszteni, azért volna még bőven mondanivaló.
fi:zi'k: A hsz-ek lehet sztornózódtak, amíg korrektúra és engedélyezés alatt állt a cikk.

[ Szerkesztve ]


deicide
(veterán)
Blog

És ahogy írtam, az élet nem állt meg.
A múlt hétvégén szombaton Optivita Ultrafutó kupa 2 órás versenyszám volt, 27.45km-el megnyertem!
Aztán másnap Tour de Velencei-tó bringás mezőnyverseny, 55km-es táv, Felnőtt korosztály 3. hely, újabb dobogó.
Még mindig hatalmas érzés bármelyik fokán is állni, tudni, hogy kevesen voltak jobbak nálam. :K

[ Szerkesztve ]


BlackPriest
(őstag)
Blog

elismerésem, nem semmi, amit véghezvittél :R


Segal
(addikt)

Nagyon ismerős a szitu.
Én 2012 augusztus 28-án kezdtem el a drámai életmódváltoztatást (konditerem+étrend) és én is 41 kilót fogytam 5 hónap alatt. Tény és való brutális volt a változás több ismerősöm is aki nem látott pár hónapig azt hitte rákos lettem hogy így elfogytam de minden megvalósítható csak rettentő sok akaraterő kell az elkezdéshez és az első pár héthez. Utánna ha már jelentkeznek az első pozitív jelek az hatalmas pluszt tud adni a folytatáshoz.
Ettől függetlenül hatalmas gratuláció a kitartásodhoz és nyerjél még sok díjat :D


deicide
(veterán)
Blog

Köszönöm szépen!

Ami a magánéletet illeti, onnan indult az egész, hogy egyedül maradtam egy nagy házban, párom más utat keresett magának és hirtelen sok szabadidőm is lett. Ez, plusz a tükörképem adta a lökést.
Ennyi sportolás és a munka mellett viszont tartós párkapcsolatom azóta nem volt, de úgy érzem, nem is hiányzik, szeretem a szabadságot. Aztán persze ez még változhat, de jelenleg minden szabadidőmet és energiámat leköti a versenyzés.
A barátokkal, kollégákkal azért eljárunk nyaralni, sörözni, amikor időm engedi, de inkább olyan havi 2 alkalommal csak.

Segal: Elismerésem neked, az szintén brutális lehetett! Ahogy mondod, sokan tőlem is kérdezték, hogy ugye nem vagy beteg? A legjobb sztori a szomszéd volt, aki évente csak egyszer jön és ritkán találkozunk. Éppen füvet nyírtam, amikor jön és kérdezi, hogy hol a Viktor? Nem értettem elsőre, aztán leesett, hogy ő még pufin látott utoljára. Aztán alig akarta elhinni, hogy nem egy melós vagyok, aki a kertet jött rendezni. :DDD
És tényleg, az első pozitív jelek adtak még nagyobb lökést a folytatáshoz!

[ Szerkesztve ]


Cingáriusz
(őstag)

Gratulálok a fantasztikus teljesítményhez! :R

Nekem nem ennyire extrém a történetem, de kis rálátásom van a dologra. Tavaly májusban lett elegem abból, hogy eltunyultam, elhíztam. Régebben szertornáztam, 75kg körül volt a súlyom, ehettem azt és amennyit akartam. Aztán teltek az évek, nem mozogtam, vacak kajákat ettem, szépen felment a súlyom 94kg-ra. Nem éreztem jól magam a bőrömben, elfáradtam gyorsan, vérnyomásom is rossz volt.
Tavaly májusban ebből lett elegem. Letettem a szénsavas/cukros üdítőket, töredék annyi kávét iszom, egész nyáron mellőztem a cukros és lisztes ételeket, több gyümölcsöt, zöldséget eszem. Csak 100%-os narancslevet iszom. Emellett elkezdtem futni, edzegetni. Eljutottam oda, hogy minden nap futottam szinte. Télre lementem 78kg-ra, most 80 környékén tartom a súlyom.
Sajnos a térdeim nem bírják a futást, úgyhogy most szüneteltetnem kell, pedig nem is maratonokat futottam, csak napi 4-5km-t, de minden nap.
Most vettem térdrögzítőt és amint jó lesz a térdem, remélem azzal már nem lesz több gond.


deicide
(veterán)
Blog

Thx!
Akkor te is tudod milyen az, amikor nem érzed magad jól a bőrödben. :)

A térd, igen, az kényes kérdés, én évente egy 3 hónapos Condrosulf porcerősítő kúrát csinálok, hogy ne legyen gond, illetve csak az év felében futok, másik részében bringa van, az kevésbé terheli.


KINKY_007
(aktív tag)

Én is csatlakoznék a gratulálók sorához! Egy bevált mozgás, meg kaja ajánlóval szerintem érdemes lenne bővíteni, hogy aki kedvet kap, az tudja, hogy merre induljon.


Fr0z3n
(őstag)
Blog

Szép teljesítmény, de fusson akit kergetnek :D


deicide
(veterán)
Blog

Rendben, hét végén összegzem és kerekítek egy kis ösztönzőt, mert biztos könnyebb úgy nekiállni mozogni, ha tudja az ember, hogy nem mindenről kell lemondania mellette.

Fr0z3n: elhinnéd, ha azt mondanám, nem szeretek futni? Pedig tényleg nem, azért csinálom, mert eredményes vagyok benne. :B

[ Szerkesztve ]


atok666
(őstag)

Respect, gratula! :R

Atok


7
(addikt)
Blog

Nem sűrűn beszélünk, de feltűnt, hogy az utóbbi időben megcsappant a fórumos aktivitásod. Most már tudom, hogy miért. Minden elismerésem. :)

[ Szerkesztve ]


.mf
(veterán)

Szép teljesítmény, le a kalappal :R
Ez tényleg egy mesébe illő átváltozás és siker-sztori :)


deicide
(veterán)
Blog

Köszönöm nektek is!
Ami még jó érzés ezzel az egésszel kapcsolatban, hogy a munkahelyen egész sok embert motiválok, akik annak hatására kezdtek mozogni, hogy látták, nekem sikerült és jönnek tanácsért, mit, hogyan csináljanak. Ez nekem nagyon sokat jelent.

7: na igen, mindenkinek csak 24 órából áll a nap, nem jut mindenre annyi, amennyit szeretnék, mert az alvás terén szigor van, napi legalább 7.5 óra, különben romlik a teljesítmény. Ez persze azzal jár, hogy nyári időszakban legkésőbb 10-kor alvás és 5:30-kor ébredek, téli időszakban, amikor hajnalban edzek, akkor 20:30-kor alvás és 4-kor ébresztő.


kolosanyi
(veterán)

Jó cikk, örülök, hogy megírtad. :C


t1
(addikt)
Blog

Hatalmas teljesítmény, számomra példakép vagy így tovább :R :R


Crytec210
(veterán)
Blog

Szep teljesitmeny, csak igy tovabb :R


123xyz
(tag)

Egyrészt, gratulálok, ez igazán elismerésre méltó teljesítmény! :)

Másrészt, lenne egy kérdésem a futással kapcsolatban: Milyen futócipőt javasolsz, esetleg a talajjal kapcsolatban milyen tapasztalataid vanank? Azért érdekelne a dolog, mert én is gondolkodom futáson, de azt olvasgattam itt-ott, hogy a betonon / aszfalton való futás megterhelő, nem túl egészséges, még jó minőségű futócipőben sem. A környéken viszont csak a járdán / közút szélén való futás működhet, illetve több tízezres cipőt se vennék, ha nem muszáj. Szóval ezt te hogy látod?


D1Rect
(félisten)
Blog

Ha-ha, nem lettél dobogós! ;]

Viccet félretéve, hatalmas gratula! Nem sokan képesek erre.


Dluinet
(veterán)
Blog

Csak erdoke meg ne tudja


ronroli
(tag)

Gratulálok!

Jó izületeid lehetnek...
A bőröd milyen lett?

Ismerős szintén sokról fogyott, ráncos maradt.


cannibal
(senior tag)

Nagy gratula! Először csak felületesen olvastam a cikket, de nagyon tetszett és amikor nekiálltam elolvasni rendesen valamiért te jutottál eszembe és felgörgettem megnézni ki a szerző és tádámm. :) Hétvégén és jövő héten azt hiszem nekem is könyörtelenül irány a Halesz. :R


Varoz
(őstag)
Blog

Üdvölet!

Nem semmi sztori, sok akarattal. Le a kalappal előtted! :R
Rég olvastam el ilyen gyorsan, de mégis teljes értékűen cikket. Tetszett, szinte kedvet is kaptam. :)
Majd megmutatom az asszonynak, többször is akart már futni és el is kezdte, de nagyon rosszul csinálta és rövid időn belül abba hagyta. De hátha tetszik majd neki is amit leírtál és esetleg jobban kedvet kap. :)


Crytec210
(veterán)
Blog

Ne futni menjetek, inkabb kerekparozni. ;)


deicide
(veterán)
Blog

Köszönöm mindenkinek!

Az ízületekről csak hosszú távon lehet majd nyilatkozni, egyelőre azt mondom, hogy az évi 3 hónapos porcerősítés mellett a térd bírja a terhelést. Persze nagyon súlyfüggő, amíg 100kg felett voltam, nem futottam, csak bringa és gyaloglás volt. Csak utána kezdtem futni, először terepen, aztán aszfalton is. Azóta a versenyek miatt leginkább csak aszfalton futok, de egyelőre nem látom hátrányát az ízületekre nézve. Illetve függ a futás technikájától is, ha megtanul az ember szépen futni, nem odacsapva a lábát a földhöz és felhasználni a törzsét, karját is, akkor szerintem, főleg hobbi szinten, nem lehet nagy gondot csinálni.
A cipő már kényesebb kérdés általában, személy szerint egy decathlonos, 5k-s Kalenji cipőben kezdtem futni, aminek nem sok csillapítása van, ezt éreztem is, de talán ez segített a helyes futótechnikához, hogy ne verjem oda a lábam az útra. Aztán vettem egy 20K-s Asics cipőt, az érezhetően jobb és ha nem fut maratonokat az ember, évekig hű társ lehet.
Ha van a közeledben futópálya, az is jó megoldás, a rekortán puha, kellemesebb a lábnak, ellenben én nem nagyon szeretem, mert még nekem is monoton kicsit.

Dluinet: már kontárkodtam pár topikjába, tudja. :)

ronroli:: 2000 előtt teljesítménytúráztam, akkor megerősödtek az ízületeim, illetve most a 3 év alatt is és persze jobban bírják a terhelést, mint ha edzetlenül eresztettem volna rá a terhelést. De ahogy mondtam, majd 60 évesen fogom megérezni, ha valamit rosszul csináltam.
A bőröm teljesen oké volt, mert arra vigyáztam (annyit ettem), hogy ne fogyjak sokat, azaz maximum havi 3kg volt engedélyezve, hogy a bőröm követni tudja a körméret csökkenését.

cannibal: :DDD itt-ott már letettem az őrültségekkel a névjegyem. Hajrá, a Halesz tökéletes helyszín egy laza futáshoz. :K

Varoz: Elkezdeni nehéz, de pont ezért is írtam meg végül, hátha páran találnak benne motivációt a változtatásra.

[ Szerkesztve ]


Andris05
(tag)

110 kg-ról fogytam le fél év alatt 80-ra, kizárólag futással. Eleinte nekem is térd-, és csípő problémáim voltak, amíg futótechnikát nem váltottam. Amikor elkezdtem az edzéseket, sarokra érkeztem, ami nem vált be, bármilyen csillapítású cipő is volt a lábamon. Azóta nagyjából lábfej-talpközép közé eső részre érkezem, a súlypontom mögött-alatt fogok talajt, és majdnem csak a gravitáció erejét használom az előre haladásra (egy enyhe, egyenes törzzsel végrehajtott dőlési ablakban futok). Rengeteget gyakoroltam, míg a számomra megfelelő technika ki nem alakult, de megérte a befektetett munkát, és fáradságot, mert azóta nem fájnak az ízületeim, annak ellenére, hogy átálltam egy teljesen csillapításmentes, minimalista cipőre.


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Gratulálok ez sok embernek motiváló lehet!
Nekem is a mozgás most az ami a legfőbb cél de én még csak az út elején járok. Próbálkoztam futással de sajnos a sípcsontommal van valami gond (csonthártya gyulladás?) így 10km feletti távoknál már rettentően fáj. Viszont átálltam a kerékpárra amivel nincs gondok és imádom. :)

További sok sikert a versenyekhez! :R


Dominó85
(veterán)
Blog

Na ez a "nem semmi", minden tiszteletem a tiéd és ugyan az éveim száma kevesebb a tiédnél, de hatalmas lökést adtál. :K :R :R :R


kriszpontaz
(veterán)

Gratulálok. Ezt nevezem kitartásnak, és követendő példának! :R


toth_janika
(őstag)

Nos, motivációt adtál nekem is... Max 100 kg vagyok és 185 centi, úgyhogy max 10-15 kg szeretnék leadni és megtartani, de eddig valahogy sose sikerült. Most, hogy látom mire képesek az emberek felötlött bennem, hogy "ha ő igen én miért nem?"
Most kezdődik az életmódváltás és a sport

:R :R :R :R :R
Max rescpect és köszönöm az írást! Erőt adtál!


rétisün
(veterán)
Blog

hiába ismerlek T-1000-esként is az Endoról, nem ugrott be, hogy Te vagy, amíg el nem kezdtem olvasni :D

hatalmas munkát végeztél, irigylésre méltó kitartással, gratulálok én is, jogosan kaptad a beceneved! :C :R

[ Szerkesztve ]


batmanéhes
(tag)
Blog

"egy litván srác miatt"
"szerintem túloztak"
"Hol a Viktor"

Kuncogtam... Ma már örülök, hogy tegnap végül elmentem az enyhe eső ellenére a szokásos bringás körömre. De a sárvédőket azért előtúrom ma, mert a brinyót féltem.


babkukta
(senior tag)

:R :R
Ez igen!! Én is túl vagyok már egy fogyáson, meg egy kis növésen is. Nem vagyok idős (22), engem már fiatalon hatalmába kerített a számítógép. Meg is látszott, a 167 centimmel 16 évesen 90 kilót nyomtam, fájt a hátam, a lábam, gyenge voltam, kényelmetlen volt ülni, mozogni, nem szerettem a ruháimat, mert nem voltam megelégedve magammal. Aztán jött a változás, és 2010. január 1-jével nekiálltam a dolognak. Április közepéig tartott a kúra, (na jó, túl voltam a közepén, de nem voltam a végén), és sikerült 90ről lemenni 66ra. Eszméletlen jó volt!!! :) Én is futok (jelenleg is), + végzek egyéb más edzést is manapság is, bár feljött egy 10es. Szerencsére ez nem zsírban jött, tehát így még a 76-77 kilómmal is normálisan érzem magam, + sikerült 5 centit nőnöm is ( :DDD)
Tudom milyen érzés, és tudom milyen kitartás kell egy ilyen fogyókúrát véghez vinni. De itt inkább azt emelném ki, amit utána el tudtál érni!! Na, az a nem mindennapi!! :) Én eddig 2 félmaratonon vagyok túl, de már az elsőnél is besokallt a térdem, így rájöttem, h nekem a 10-12 km az ideális. Emellett kettlebellezek, kondizok, sw, gflex, és egyéb élményben dús dolgok :D
Sok Sikert Kívánok Neked a továbbiakban!!

Üdv, Tibi

[ Szerkesztve ]


creation
(senior tag)
Blog

2013-ben kezdtem én is változtatni az életemen, de teljesen más céllal. 72kg körüli tömeggel és 195cm-es magassággal hízni szerettem volna, de nem zsírban.

Mivel a konditermek nem vonzottak, így más módját kellett választanom a teljes tömegnövelésnek. Barátok javasolták a különböző porokat, italokat, de nem akartam lufi lenni.

Így előbb titokban, majd nyíltan is elkezdtem eredetileg boka súlyokat (1kg / 2*0,5) napi használatban (egész napos viseletként) csuklón hordani. Mivel ez az időszak télen kezdődött, így nem volt feltűnő, hogy a pulóver alatt mi van. Ámde ahogy jött a jobb idő és ahogy egyre kevésbé vettem észre a súlyok jelenlétét, úgy kezdtem el növel s lett feltűnőbb. A karsúlyokból a fél kilósakat a bokámra, a 2*1,5kg-os pedig a csuklómra került át. Eleinte hülyének néztek, de a több evés (elsősorban fehér hús, csirke, hal) és a viselet kezdett meglátszani. 72kg-ról októbertől márciusig felment a súlyom 76kg-ra. E közben nem volt edzés, elég volt a napi 10-12 óra munka (minőségbiztosításban van rohangálás egész nap). 2014-ben május magasságában elkezdtem futni a Margit-szigeten. Természetesen a súlyok maradtak. Napi használatban is! Első időkben az 1 kör is megerőltető volt. Majd fokozatosan arra törekedtem, hogy minél több oszlopnyi távot tudja egybefüggően lefutni (villanyoszlop). Egyszercsak elértem a teljes kör szintjét és egészen addig, míg az időm az 5'/km alá nem ment, nem is növeltem a távot. 1014 júniusában sikerült először lefutnom a 2 sziget kört 3kg karsúllyal és 1kg boka súllyal. Akkorra a tömegem elérte a 85kg-ot...

Sajnos bekövetkezett pár olyan dolog az életemben (költözés és miegymás), ami miatt kimaradt a sport. Így sikerült hiányában felhíznom 95kg-ra, ami mostmár sok(k) nekem is. Párom elhatározta, hogy bár nem futó alkat, de szeretne fogyni, így elkísérem őt amikor megy. Meglátjuk vissza tudom e szerezni legalább a két sziget környi teljesítményem...

Egyéni rekordom:
21,2km 1:35 alatt...

Jó lenne ezt a szintet hozni ismét :)

Köszönöm a cikket. Sok embernek hasznára leszel és valóban nagyot tettél!


babkukta
(senior tag)

"Barátok javasolták a különböző porokat, italokat, de nem akartam lufi lenni."- na ne már... Remélem nem haragszol meg, de ez tipikus laikus hozzáállás. A fehérje port mióta fűzik össze a lufival? Felfújt nem a fehérje portól leszel. Ezt csak gondoltam a tisztázás ereje miatt leírom. Ha felcreatinozod magad, akkor igen, vizes leszel, de miért kell bármilyen port meg tablettát egyből a lufival összekötni?

Egyébként amíg nem tudtam, mik ezek, én is így álltam hozzá. Aztán amint kipróbálod, és meglátod mit tud, másként nézel rá. És itt nem arra gondolok, h felfúj, mert engem se fújt fel, de szó mi szó, nem tudtam volna eddig fejlődni fehérje és kiegészítők nélkül. De azért vannak, nem??? Nem kox, synthol meg egyéb szerek kellenek. Ezek kiegészítők, amik segítik az edzésed, és kiegészítik a táplálkozásod. Mert hidd el, ha csak csirkemellből, meg tojásból akarnád összeszedni az izmod, elég sokat kellene enned. Ne köss össze mindent a lufival, nem mind azt a célt szolgálja :N


tolvaj!
(őstag)
Blog

Köszönöm ezt a cikket! Mostanában elkeseredtem, mert megálltam 140kg-on. 156-ról indultam januárban és kezdtem feladni, de most ez az írás megerősített benne, hogy helyes az irány! Nagy tisztelet neked! :R


Dominó85
(veterán)
Blog

És mik az "ajánlottak", amik nem csak parasztvakításra jók? Komolyan kérdezem. (jöhet privibe is) :R


Napfénysüti
(nagyúr)
Blog

Fehérjeport én régóta szedek abból mindig iszom egy shaket mozgás után. :K


Mukorka
(addikt)

GG


D1Rect
(félisten)
Blog

"de miért kell bármilyen port meg tablettát egyből a lufival összekötni?"
Mert 10-ből 7 ember úgy néz ki mint a telefosott zokni és valamivel meg kell magyarázni, hogy "hátőksenéznekkijólcsakfelfújtákmagukatporral".


Crytec210
(veterán)
Blog

Akkor a reggeli c vitamin es magnezium pezsgotabi amit megiszok keves lenne, ha igazan pufi akarok lenni? Pedig ez is tabletta, meg minden :DDD

üzenetek