[Re:] [mexel:] Módosítás alatt - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


mexel
(veterán)
Blog

Kérem hogy csak a telepítéssel kapcsolatos kérdések kerüljenek ide, magával az androiddal vagy a CoreElec-el, annak a beállításaival kapcsolatban ne, az nem ennek a témája. Csak azért nyitottam meg a hozzászólásokat ha valakinek valami gondja van a telepítéssel vagy valami nem működik akkor itt tudjunk segíteni esetleg. De a rendszerek működése ettől független, azoknak a topikja máshol található.
Köszönöm!


newborn3
(újonc)

Hello!
X96 box s905x 2/16 nem indult el többször is megcsináltam sikertelen. Visszaraktam bele a kártyát CE-el az is megmarhult. 1080-nál nagyobb felbontásban mákosodik mintha kis pixelhibák lennének nagyobbra állítva pedig villog és csíkosodik amit eddig nem csinált kártyáról sem. Jó hír azért van mert k1 pro-n meg tökéletesen sikerült. Ha droidon csinálok egy factory resetet akkor megjavul vagy van más alternatíva. Eltekintve ettől a kis hibától nagy találmány és köszönöm én is a közzétételt és a részletes leírást is hozzá.
Üdv.


mexel
(veterán)
Blog

A mákosodásnak semmi köze nem lehet hozzá hiszen a kártyáról futónak semmi köze sem lehet hozzá. Ez nem csinál mást mint felmásol pár fájlt a gépre. Ha ott maradnak sem zavarnak bele semmibe soha max kb 200 mb helyet (sem) elfoglalnak.
Mi nem sikerült az X96-on? ( tudom hogy annak érdekes recovery-je van szívtam egyel én is de nem emlékszem mi volt a megoldás)
Próbáld meg a fordított megoldást:
Kapcsold ki a boxot és a megcsinált CE kártyát ( felmásolva rá minden ami zipben van) azzal indítsd el akártyáról a rendszert. ( pl fogpiszkálós megoldással)
Amikor a penről elindult, akkor nyomj rá a dual install addonra.Ezután ki fog kapcsolni. Kapcsold vissza úgyhogy bent a pendrive, ésakkor penről megin telindul a rendszer. telepítsd fel a reboot android kiegészítőt és így lépj át az androidba. Ezek után csináld meg az update dolgot. Akkor megint újraindul elvileg a penről. Kikapcs, pen kihúz és akkor jónak kell lennie.
Ez lenne a normál telepítés egyébként csak azért módosítottam a másikra mert legtöbb esetben az is elég ésúgy rövidebbnek tűnik.

Az androidnak ehhez meg semmi de semmi köze, az égvilágon semmihez sem nyúl a droidban és semmi másban.

[ Szerkesztve ]


RedCat
(senior tag)

A rendszer itt is ugyanúgy frissül mint ha sd kártyán lenne?

A változásokat hogyan lehet nyom nélkül eltüntetni, pl ha eladom a boxot?


divan
(aktív tag)

X96 S905W 1/8. Gond nélkül felment rá, és működik remekül. :R


files32
(tag)

A Leelbox MXQ Mini (905x) meghasalt a teszten, az SD vagy pen kivétele után a droid jön vissza, de legalább ez egy jó hatos droid. A CE simán megy SD ről az akció után.

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Próbáltad a fordított módon is amit írtam fentebb? Az update-t a droid alól meg lehet próbálni többször is. Elvileg mennie kellene, szívesen ránéznék mi lehet az oka. :)
Felülírtad biztosan a fájlokat? Jó dtb nevet írtál be az uEnv.ini-be?

Az androidnak nincs hozzá köze hogy milyen droid 6-os vagy 7-es, nem szól bele sehol a folyamat.

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Igen, ugyanúgy lehet frissíteni.
Írtam azt hiszem a blogban hogy pl a legegyszerűbb mód ha nem akarsz SSH-n vagy máshogy kapcsolódni a boxhoz, feltesezed a linkelt totalcommandert és ott látszanakafájlok. A fájlrendszer gyökérben látszanaka fájlok amik előtte a Pendrive-on voltak, fentebb a lista. Azokat lehet simán törölni, és a Daata-ban látszik a CE storage, a .kodi a .config stb. Ezeket simán lehet törölni a TC-vel. De így egyszerű módosítani is bármit stb.
Nem kell hozzá sem pc sem más, minden intézhető a boxon pl egy egérrel.


newborn3
(újonc)

Sajnos a fordított módszer sem jött be, mindenáron a droidot tölti be. Azt vettem észre ha a fogpiszkálós módszerrel próbálom akkor csak villog az x96 felirat és nem tölt be semmit, ha csak a pen van benne akkor meg simán indul a CE. Pen nélkül meg csak a droid. Nem tudom mi lehet a baj, szerintem mindent megfelelően a leírtak alapján csináltam. Mit tudtok még ajánlani?


files32
(tag)

Igen, próbáltam rükvercben is, a az átnevezés csak annyi volt, hogy nem 2g, hanem 1g. A "gyári" dbt.img-t nem kéne kitörölni, ami kiíráskor a szülőmappában van, annak van jelentősége, mert az elérésí útja amúgy is máshova mutat? Mintha túl gyors lenne az update, létezik?
Még kipróbálom a "nagy" MXQ 4K Pro-n is, az a kedvenc, fűteni nem lehetne vele.

[ Szerkesztve ]


files32
(tag)

'Felülírtad biztosan a fájlokat? Jó dtb nevet írtál be az uEnv.ini-be?'
Egyet kitöröltem, hogy ne legyen mit felülírni az átnevezést meg az elbbi hsz-ben rendeztem Jegyzettömbben.
Több fájl is felülírandó?


mexel
(veterán)
Blog

X96-nál én is szenvedtem amikor itt volt egy de nem emlékszem mi volt a gond, Azt hiszem a recoveríbe sem tudtam simán belépni talán,. vagy recovery-t cseréltem vagy más volt agond, nem tudom. De valahogy megoldottam de már nem emlékszem hogyan. Jó lenne ha lenne itt egy x96-om mert szívesen rájönnék a hibára.
Próbálj meg több féle dtb nevet beírni az uEnv.ini-be

files32: A gyári dtb-t törölhetes is, gondoltam beleírom a leírásba de csak annyival hoszabb lenne, de nincs jelentősége. Ha cserélted az autoscripteket 100%-ban biztosan akkor azzala dtb-vel nem foglalkozik, csak azzal ami az uEnv.iniben van.
A lényeg hogy az uEnv.ini-ben jó fájlnév legyen megadva. Ha az nem jó akkorolyan minthta rossz dtb-t használnánk. Az Update elég gyors, nem csinál mást mint a belső memóriára felmásolja a 130 mb körüli system-et, a kernelt, a device_trees mappát és kb 2 kis fájlt. Egy gyors penről-sd-ről pillanatok alatt megvan.
De ellenőrizhető simán Android alatt hogy minden a helyén van-e:
Ahogy írtam a TotalCommandert feltelepíteni és a fájlrendszer gyökéren belül van a system. Ott kell látni ezeket a fájlokat ( A data-ban pedig a .kodi .config stb található)

Alapvetően minden boxon el kellene indulni ami nem valami speckó zárt rendszerű ( mint pl a Strongok) mert semmi extrát nem csinál ez az egész csak felmásolja a penről a cucot úgy hogy nem módosít semmi más fájlt a droidnál és a rendszeren. Ami a gond lehet hogy az android alól indított aml_autoscript.zip fájl ( aminek valami más nevet adtam hogyezt indítsd vagy mi) az lefut-e rendesen.


files32
(tag)

S905x mindkettő, csak a glx_p212-1g.dtb vel mőködik a CE.
Ja!!! amikor kicsomagolom a zip fálodat az egy mappába csomagolja ki, gondolom ebből a mappából kell a pácienseket a frissen megírt pen-re másolni ( hülye kérdés, különben ne tudná felülírni amit kell).

[ Szerkesztve ]


mexel
(veterán)
Blog

Attól függ a box 1/8 vagy2/16 GB-os -e. Ugyanazt kell kiválasztani amivel a CE is indulna. Ha valakinek nem megy először letesztelheti sima CE-velahagyományos módon hogy melyik dtb kell neki.

De az fontos hogya dtb-t nem átnevezni kell hanem az uEnv.ini-be beírni, ezt majd kiemelem talán jobban a leírásban, szerintem ez nem bitos hogy mindenkinek egyértelmű lesz. ( nem neked írtam csak általánoságban)


files32
(tag)

Mindent a leírás alapján csináltam, amíg benne a pen megy a CE, kihúzva, újraindítva a droid a főnök. De nem adom fel végigjátszom at összes csatlakotót, ha kell a HDMI be is beleverem az usb-t :Y !


mexel
(veterán)
Blog

Nem ez lesz a gond, ahogy mondtam nincs benne sok trükk. Ha penről megy akkor jó a dtb és az uenv.ini. Itt csak az lehet hogya droid alól a zip frissítés nem fut le, mert az az ami átírja az aml_autocsriptet úgy hogy utána tudja hol kelljen kleresnie a rendszert. De nézd meg ( pl Totalcommanderrel ahogy írtam) hogy fent vannak-e a fájlok az emmc-n.
Vagy próbáld meg azt a másik zip-et letölteni amit felraktam, abban csak 2 fájl van, tedd fel egy üres fat vagy fat32 penre és onnan indítsd az update-t dorid alól. ( de csak akkor tedd be a pent ha elindult a droid)

Nekem volr egy bocxxal olyan hogy kb 3-4 szer megcsinááltam és amikor feladtam volna egyszer csak elindult. Nem tudom mi volt a sorrend ami miatt jó volt, de volt így.

Ja még valami: Ha belépsz a recovery-be pl és kilépst úgy hogy reboot system az is törli ezeket abeállításokat akkor is csak a droid fog indulni, akkor kell az előbb írt 2 fájl.

[ Szerkesztve ]


files32
(tag)

Most a device trees mappából likvidáltam azokat ami nekem nem kell.


newborn3
(újonc)

Nekem már nagyon furdalja az oldalam hogy miért nem jó. Ha megteszed hogy ránézel, akkor szívesen elküldöm vagy elviszem.


mexel
(veterán)
Blog

Már írtam 2 privit :) Engem is érdekelne nagyon, ha sikerül rájönni az másnak is segíthet. Sajnos a múltkor elvitték az X96-omat, de én egyteljesen más, javított droidot tettem fel, valami nem stimmelt a gyárijával hiába volt 6-os ami jobb mint a 7-es szerintem. De az X96 is sok féle belsővel készült nagyon.

[ Szerkesztve ]


files32
(tag)

Hoppá! frissítésnél valami OTA ra hivatkozik, na ez így helyes?

üzenetek