[Re:] [Mr. Y:] ATM-ek és mögöttes szervek! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


freeknight
(őstag)
Blog

Első, és legalapvetőbb tévedésed, hogy a kártyás fizetés neked egy forintba nem kerül. Viszont az, hogy felveszed a fizut, az igen. Azt hiszed, hogy mekkora ész vagy, milyen jól kicselezed a bankokat és megűszod a költslgeket, de ezzel máris csinálsz magadnak egy plusz költséget :D . Szemben ha egész hónapban nem nyúlsz a bankban lévő pénzedhez, csak kártyával fizetsz mindenhol, az nulla forintodba kerül.
Másrészt hiába rohansz azonnal a bankba levenni a fizut, ha utal a főnök, akkor is levonják a számlakezelési díjakat, szóval azt sehogysem tudod kicselezni, csak úgy, ha megszünteted a számládat.
Szóval ha azonnal leveszel mindent, akkor nem spóroltál egy forintot sem, sőt, inkább csak plusz költségeket okoztál. Te, mint átlag Jóska nem fogsz tudni túljárni a bankok eszén, akik már több száz éve nyomulnak ebben a bizniszben, ebben megnyugodhatsz.

Igen, ha hirtelen kell sok lóvé kápéban/utalva, akkor mindenképp le fognak húzni, ez egy ilyen műfaj. Ezt a lóvét azért fizeted, mert biztonságban van a pénzed, ez egy szolgáltatás, meg kell fizetni. Apám BV-s volt, nem egy profi besurranóval beszélt az otthon tárolt pénz ügyében. Lényegében sehova se tudod eldugni. Talán azt hiszed, hogy itt is szintén mekkora ász vagy, és túl tudsz járni egy betörő eszén, de elhiheted, hogy ez garantáltan nincs így. Valószínű egy teljesen bejáratott helyre dugtad, amiről te azt gondolod, mennyire fullosan biztonságos, a valóságban ezeket kb 5-10 perc átkutani a pecó méretétől függően. Pillanatok alatt felfedezik a padló alá, falba rejtett cuccokat is, ezek az emberek évek óta ezzel foglalkoznak, ez a megélhetésük, észreveszik a legapróbb jelekből is. A széf csak felhívás keringőre, viszik magukkal egyből, az a széf, ami nagyjából tolvajbiztos, az meg bőven millió forint felett van, átlagembernek nem ilyen van otthon. És akkor még nem is említettünk pl egy lakástüzet, az elől biztos nem fogod tudni eldugni. Egy élet munkája mellett meg a legtöbb megtakarításod is ment a kukába, azt nem fogja neked megtéríteni senki. Szemben a bankban tárolt pénzzel, ha tönkremennek, és nem tudnak fizetni, biztosítva vagy, illetve az állam is garanciát vállal a kifizetésre. Ha meg összeomlik a bankrendszer, akkor meg már mindegy, az otthon bespájzolt lóvéd sem fog érni semmit.

üzenetek