[Re:] [Mr. Y:] ATM-ek és mögöttes szervek! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Krugszvele
(aktív tag)

1) és azért kezdem ezzel mert ez a legfontosabb. Ha ezt megérted, máris át tudod gondolni, hogy mi miért van úgy, ahogy! Amikor a munkáltatód pénzt utal a számládra, akkor a bank gyakorlatilag tartozik neked azzal az összeggel. Az nem a tiéd! Csak egy tartozás a bank részéről feléd.
Ugyanígy, amikor pénzt fizetsz be a a bankfiókban a számládra, akkor te kölcsönadod a pénzt a banknak! Nem a saját pénzed lesz a bankban, hanem a banké lesz, ő csak megígéri becsszóra hogy vissza fogja fizetni, ha kéred!

2) a bankkártya az egy bankszámlához tartozó szolgáltatás. Ne keverd a kettőt.

3) az OTP a legdrágább bank az országban. Nem csak kicsit, hanem extrém nagyon drágább! Nézd meg a számlacsomagod díjait és hasonlítsd össze például a gránit bankéval. Egy fő miatt drága ennyire: OTP fiókot minden sarkon találsz, pont az olyanok miatt, akiknek fontos a személyes ügyintézés egy bankfiókban. Az emberi élőerő fizetése és a fiók üzemeltetése bizony extrém drága.

4) Az OTP kb. bárkinek ad személyi kölcsönt. Ez egy nagy plusz. A THM-et is érdemes megnézni, kb. a duplája, mint máshol. Igaz a régi mondás, ha be tudod a banknak bizonyítani hogy nincsen szükséged pénzre, akkor szívesen hitelez.

5) Én vidéken élek egy kis faluban. A helyi cooooop-ban szinte csak én fizetek kártyával, a többi lakos készpénzzel. "Marika, van 5 ft aprója? - Van" A kártyás fizetés 10 másodperc, a készpénzes körülbelül átlagosan 1 perc. Nem tudom hogy vagy vele, de amikor készpénzzel fizetek én gyanútlanul megbízok abban, hogy jól adnak vissza. Ki tudja, mennyivel és hányszor vertek már át. Kártyás fizetésnél ilyen nincsen. Ráadásul a fém érmekorongokat cipelje magával aki övvel tartja fenn a nadrágját, hogy ne húzza le.

üzenetek