[Re:] [Mr. Y:] ATM-ek és mögöttes szervek! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Személy szerint nem szeretem a számlámon tartani a vagyonomat. Egyfelől nem bízok a bankokban, másfelől ha van a számlámon egy kis zseton, képes vagyok bármilyen hülyeséget megrendelni az internet világából.

Hm, egy pillanatra elbizonytalanodtam, 1999-et írunk? Én ennek pont a szöges ellentéte vagyok, kápét csak annyit tartok magamnál, amennyit feltétlenül muszáj, és szerencsére ez elég kis összeget jelent (kb havi max. 20 ezer Ft, amiben benne van a foci ára, a pékség - ahol nem lehet bankkártyával fizetni - és az épp nem működő terminálos helyeken elköltött pénz is). Itthonról így kb semennyit nem tudnak elvinni; ha az utcán leütnek, akkor sem; tuti nem hagyom el a pénztárcámmal együtt, ha úgy alakulna, stb. stb. Nekem a készpénz csak nyűg, felüdülés volt 2016-ban Dánia és Svédország, ahol egész egyszerűen mindenhol tudtam kártyával fizetni ( a miniatűr palacsintás kocsinál is), az utolsó napon a boltban kellett elkölteni azt a párszáz koronát, hogy ne hozzam haza.
Ja, az idén tavasszal vásárolt használt automnál is banki utalással intéztem a fizetést (kereskedő, de nem valami hivatalos márkakereskedő, vagy valami hálózat).

[ Szerkesztve ]

üzenetek