[Re:] [Mr. Y:] ATM-ek és mögöttes szervek! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


HyP3b0y
(senior tag)

Neked Németországban van a helyed, azok ennyire bankfóbiások. Teljesen ugyanez a szemlélet, az a pénz a tiéd ami tényleg nálad van, a bankban az nem jó, mert azt bármikor ellophatják, másnál van, stb.

És a kártya vs kp. kérdésedre: csak "bulizni" viszek magammal készpénzt. Ez úgy működik, hogy még józanul megnézem mekkora összeg nem fáj ha az este eltűnik, annyi lesz kp.-ban a tárcámban és abból megy az estém. Van nálam kártya is, de elvből nem fizetek vele alkoholért, csak azért ha esetleg durva lenne az este és taxi kéne hazáig. Azt már azért kifizetem kártyával :)

De valahogy én lehetek az ellentéted, csak azért van Curve-m, mert míg a magyar bankok képtelenek megállapodni a Google Pay-ről (valahogy Apple Pay simán ment...) addig a Curve ezzel megy. CIB-esként nincs androidos alternatíva mint a Simple az OTP-seknek, így maszkolom a CIB-es kártyámat a Curve-val és már tudok is fizetni telefonnal.
De pl. Revolutom is többek között azért van, mert így nem csak a 150k-t vehetek fel 1 hónapban ingyen, hanem a Revolut is ad 75k-t bármelyik ATM-ből egy hónapban és ha kocsimra kell épp egy szabad szemmel jobban látható összeget költeni akkor így oldom meg.

üzenetek