[Re:] [Mr. Y:] ATM-ek és mögöttes szervek! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Gargouille
(őstag)

Én teljesen megértelek. A bizalmatlanságod a bankok felé - szerintem - ugyanannyira megalapozott (vagy épp alaptalan) mint azok bizalma, akik a bankszámla/kp nélküliség mellett érvelnek. Igazából nekik sincs semmilyen befolyásuk a saját pénzük felett miután bankszámlára helyezték, csupán hisznek abban, hogy a törvények és a szabályok elég garanciát adnak, hogy visszakapják amikor szükségük van rá, hisznek benne, hogy mindig van áram és működnek a banki rendszerek, működik a kommunikáció stb. Az esetek nagy többségében ez így is történik, de ettől még akkor is csak ugyanúgy bizalom, nem több.

Rengeteg ilyen kényelmi dolog vesz körül minket, nem csak a pénzünket tartjuk bankban, de már az adatokat is felhőben, a zene és film gyűjteményünket streaming szolgáltatóknál és így tovább. Nem vitatom, hogy ezek sokkal kényelmesebbek és praktikusak, de butaság vitatni azt, hogy növelik az egyén kiszolgáltatottságát.

Szóval csak annyit akartam mondani, hogy nem kell ezért ennyire ekézni a posztolót, nem feltétlenül a tudatlanság beszél belőle, csupán mást gondol a kérdésről. :)

üzenetek