[Re:] [Mr. Y:] Intel VS AMD Vélemények - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Ghoosty
(őstag)

Annyira ne csodálkozz, Ryzen megjelenéséig gyakorlatilag nem volt igazi ellenfele az Intelnek. 5 éve mikor vettem az i5 4570-et, a játékok nagyon érzékenyek voltak az 1 szálas teljesítményre. AMD meg ebben sehol sem volt. Ma már nincs ekkora jelentősége és az AMD is feljött. Ha ma vennék procit, akkor AMD-t választanám, de egyelőre nem érzem, hogy váltanom kéne. Majd ha eljön az ideje, részletesebben utánajárok.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Én annyit hozzátennék, hogy több PC szervízes ismerősömtől hallottam, hogy az Intelek stabilak, az AMD pedig rendszerint feldobja a talpát, legalábbis a legújabb szériák. Plusz a garancia érvényesítése is nyűg, mondták, hogy volt egy AMD proci, új de megdöglött, Májusban igényelték a cseredarabot és Novemberben kapták meg.

[ Szerkesztve ]


eldiablo
(addikt)
Blog

Nem egyszer simán lehülyéztek, mert a bencs, meg a teszt nem ezt mondja. Egy általános rendszer tempóra nincs igazából módszer, hogy kimutassák.

Tudom tetézni is. :D Anno FX6300-ról váltottam 4790K-ra és igencsak pislogtam, mire fel a hype, mert nem volt érezhetően gyorsabb, sőtt, volt ahol még lassabb is volt. Persze bencsmárkokra vettem, ott viszont kétségtelenül brutális előnye volt mindenben.


zsolti1902
(tag)

Ryzen 5 1600X


Gdi
(senior tag)
Blog

Xeon X5680


Zolaash
(aktív tag)
Blog

Most Ryzen, előtte i7. Mindegy mi a neve, ami a jobb ár/teljesítményt adja, azt veszem. Fanboynak lenni kreténség.


Ellia
(őstag)
Blog

Ár-érték arány győz nálam az esetek 99%-ban. Volt I5-4460, i7-4770K és most egy Ryzen 5 3600.


Victoryus
(addikt)
Blog

AMD, mert általában sokkal jobb az ár/érték aránya, plusz feloldható magok, tuningpotenciál régebben, akár asztali akár noti proci. Saját Ryzen5 Ideapad, meg munkahelyi Probook 8.gen I5, a Ryzen jobb. A probooktól sem vagyok elárulva, semmivel sem minőségibb, mint az IdeaPad. Pedig van köztük bő 60e forint különbség.


janeszgol
(nagyúr)

Mindkettő.


janeszgol
(nagyúr)

Szerencsére az ismerőseid hazudtak. :)


eldiablo
(addikt)
Blog

Nem is láttam ezt a HSZ-t.
Az elmúlt pár évben volt 1700, 2600, 3800X 2db, 3900 2db, 5600X, 1920X és 2920X is és egyikkel sem volt probléma, illetve nincs. Öcsémnek is 3800X-van, az is hibátlan.
Ugyan ezt Intel oldalról is el tudom mondani. Nem sűrűn döglenek ezek. :N Azt tudom elképzelni, hogy manuális feszültségekkel nem bírják sokáig.


ivana
(Ármester)
Blog

+1 Én konkrétan csak táphiba esetén találkoztam döglött procival. Ha minden más rendben volt soha nem láttam még. Am most csak intel van, abból is főleg Xeon. De ha újat vennék az tuti AMD-s lenne. (Mondjuk újat úgyse veszek, csak brandgépet használok és mindig használtan veszem).

Régi szép idők amikor a phenom II x2-ből csináltam x4-et és még agyon is húztam. Meg az 1366-os gulftown xeon 4Ghz :D


eldiablo
(addikt)
Blog

Illetve de, i7 6700-at láttam kékhalálozni kettőt vagy hármat, de azt is csak Dell brand gépben csinálta, sima desktop lapban jó volt. Ki cserélték nekünk a DELL a CPU-kat és megoldódott a hiba. Szerintem sima DIY PC-ben soha fel nem tűnne a hiba.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Nem feltétlenül, simán elképzelhető, általában házi-hebregált gépekről volt szó, szinte 0 szaktudással összeálltva. Gondolom arra gondoltak itt, hogy esetleg az Intel jobban kibírja a felhasználó hülyeségeit, bár ki tudja? :)
Én azt tudom, hogy világéletemben Inteles voltam, még Pentium II-vel kezdtem és soha nem volt gondom vele. Ellenben bátyám megrögzött AMD fan és állandőan szív a gépeivel (főként hűtés és társai).


Noukoum
(veterán)

Mindkét helyen alullehet méretezni a hűtést, ez nem gyártófüggő.


Dany007
(veterán)
Blog

Tök lényegtelen.
Egy bizonyos teljesítményszint fölött már csak az a kérdés, hogy az adott játékban 145 vagy 146 fps-ed van én ez is csak azért, mert már VGA limites a rendszer, mert amúgy egy csúcs VGA-val lehetne 245 és 246 a különbség...

Ami viszont egyáltalán nem lényegtelen, az az, hogy ugyanazt a számítási teljesítményt még mindig az AMD adja olcsóbban. Nem kicsit. Így a megmaradt pénzt egy valamivel jobb VGA-ra lehet költeni, ergo magasabb FPS-t lehet elérni közvetett módon így, az AMD-vel.

Saját tapasztalat - bár ma már nem játszom - én tavaly vettem Ryzen R9 3900X-et 180 ezerért. Ezt a számítási teljesítményt akkor (tehát 1 éve) az intel ~ 250 ezer forint környékén tudta hozni. Vagyis, ha az AMD-t választom az Intel azonos teljesítményű procija helyett, akkor marad plusz ~ 60-70 ezer forintom, amennyivel többet költhetek VGA-ra, vagyis RTX 2070 helyett tudtam volna venni egy 2070 supert, amit nyilván FPS-ben is többet adott volna.
Szóval igen, ha játszani akarsz, akkor AMD-t veszel, mert több pénzed marad egy komolyabb VGA-ra, ami több FPS-t ad és ha jól emlékszem akkor a játékok terén még ez az, ami igazán számít..


peti931
(csendes tag)
Blog

Most váltottam i5-7600-ról Ryzen 5 5600X-re.

üzenetek