[Re:] [Mr. Y:] Intel VS AMD Vélemények - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Dany007
(veterán)
Blog

Tök lényegtelen.
Egy bizonyos teljesítményszint fölött már csak az a kérdés, hogy az adott játékban 145 vagy 146 fps-ed van én ez is csak azért, mert már VGA limites a rendszer, mert amúgy egy csúcs VGA-val lehetne 245 és 246 a különbség...

Ami viszont egyáltalán nem lényegtelen, az az, hogy ugyanazt a számítási teljesítményt még mindig az AMD adja olcsóbban. Nem kicsit. Így a megmaradt pénzt egy valamivel jobb VGA-ra lehet költeni, ergo magasabb FPS-t lehet elérni közvetett módon így, az AMD-vel.

Saját tapasztalat - bár ma már nem játszom - én tavaly vettem Ryzen R9 3900X-et 180 ezerért. Ezt a számítási teljesítményt akkor (tehát 1 éve) az intel ~ 250 ezer forint környékén tudta hozni. Vagyis, ha az AMD-t választom az Intel azonos teljesítményű procija helyett, akkor marad plusz ~ 60-70 ezer forintom, amennyivel többet költhetek VGA-ra, vagyis RTX 2070 helyett tudtam volna venni egy 2070 supert, amit nyilván FPS-ben is többet adott volna.
Szóval igen, ha játszani akarsz, akkor AMD-t veszel, mert több pénzed marad egy komolyabb VGA-ra, ami több FPS-t ad és ha jól emlékszem akkor a játékok terén még ez az, ami igazán számít..

üzenetek