[Re:] [Mr. Y:] Július 01-től ÁFÁ-t mindenre! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Gargouille
(őstag)

Nekem ezzel az a bajom leginkább, hogy a tünetet kezelik, nem pedig a kiváltó okot. Akárcsak a budapesti autózás esetében.

Mert lehet egy olyan olvasata is ennek az ügynek, hogy Kína az olcsó dömpinggel és a támogatott szállítással előnybe került a nyugati cégekkel szemben. Itt van az a pont, amikor a sokat hirdetett szabad piaci verseny szent szabályai szerint igazából versenyezni kellene velük. Vagy árakban, vagy hozzáadott értékben.

Na ehhez már nem fűlik a foga a nyugatnak, ilyenkor inkább torzítsunk mesterségesen egyet a szabályokon, hogy ne kelljen versenyezni. Mert az mégis hogyan nézne ki, hogy (az amúgy Kínában legyártatott) 100Ft-os terméket - bármiféle hozzáadott érték nélkül - nem tudja a nyugati kereskedő 1000%-os haszonkulccsal eladni itthon? Le kellene mondani egy kis profitról, hogy versenyhelyzetben legyünk? Na azt már nem. :)

Elfogadom, ha azt mondod rosszindulatú vagyok, de én inkább ezt látom emögött, nem pedig környezetvédelmi megfontolásokat. Már csak azért is, mert ugyanúgy fognak jönni a konténerek Kínából, csak most nem közvetlenül hozzád viszi ki a posta, hanem a kereskedőhöz, akitől majd többszörös áron megveheted ugyanazt.

üzenetek