[Re:] [Mr. Y:] Július 01-től ÁFÁ-t mindenre! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


blackrulz
(nagyúr)
Blog

Az értékhatár eltörlés eu-n kívülről nem kicsiny hazánk politikai elitjének nedves álma volt, hanem az eu által előírt, kötelezően implementálandó történet. Ez vonatkozik jelenleg minden tagállamban mindenkire is.

Az egy megint másik kérdés, hogy a vámkezelési költségek így reálisak e vagy sem, optimális esetben masszívan automatizálva ennek jelentős költsége nem igazán kéne legyen, de...

Ez olvasatomban pont arról szól, mint amit a legtöbb nagyvárosban az autósokkal művelnek. Nem fentartható a gépjárművek ilyen szintű használata és a növekedésük, így valahogy ezt korlátozzák, hol behajtási korlátozásokkal, adókkal, parkolással, vagy más szpatással. Az sem fentartható, hogy 1 usd-s free shippinges bszokat küldözgetünk a világ másik feléről egyenként, ennek iszonyatos logisztikai terhe van pl eu-ba beléptetéskor.

Ezzel szépen rákényszerülnek a nagyok, hogy legyen eu-s raktár, abban legyen termék, és a bangood jellegű nagyobb áruházak eleve konténerezve hozzák oda be a készletet, legyen vámkezelve, papirozva, majd amikor megrendeled, akkor már a helyi áfáddal megtolva ki is tudd fizetni az egészet. Így nem lehet trükközni gift pipálgatással és társaival, nem a tagállamoknak kell a beérkező hegyből egyesével logiszikázni hogy mi hova mennyi miért, ha eu-n belülről küldi elővehető jobban a cég a jogalkotók oldaláról is, meg ilyesmi.

Ez most egy ilyen, átmeneti időszak olvasatomban, nekem se tetszik, de ha változtatni akarunk a dolgokon, akkor előfordul hogy kényelmetlen lesz valakinek. Pl nekem is jelenleg.

üzenetek