[Re:] [Mr. Y:] Július 01-től ÁFÁ-t mindenre! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Gargouille
(őstag)

"Szerencsére én túlságosan lusta és smucig vagyok, hogy húzgáljam azt a vizet aminek majdnem 100Ft litere és 10kg-s csomagokban kellene hozni heti 3-4-5 gyűjtővel."

Mióta elkezdődött ez az ásványvíz őrület itthon, azóta változatlan a véleményem, hogy kb annyi értelme van mint dobozos homokot venni a sivatagban. :D


D1Rect
(félisten)
Blog

Azért amiért nulla erőfeszítést kell tennem, jön literenként 0.6Ft-ért tőlem pár méterre.
Vagy felkerekedek és húzgálom 100Ft-ért.(+munkabér +autózás költsége)

Nem tudom, hogy jutnak emberek arra a következtetésre, hogy megéri nekik a boltban venni a vizet.


8th
(őstag)
Blog

Mert olyan helyen élsz ahol jó minőségű a csapvíz. Kalocsa környékén ihatatlan zavaros és büdös. Igya ezt a retkes zavaros szart akinek két anyja van.


Gargouille
(őstag)

Ott még indokolt is lehetne, de mondjuk Budapesten is ugyanúgy kartonszám hordják haza, ahol pedig tényleg tökéletesen iható víz jön a csapból.


8th
(őstag)
Blog

Az én sem értem miért. A IX. kerületben pl. tök jó a csapvíz. Se íze se bűze. Tökéletes. :D


Gargouille
(őstag)

44 éve csapvizet iszom, eddig nem kaptam ólommérgezést (sem mást). De hát nyilván veszélyes, csak eddig szerencsém volt. ;)

Amúgy a vízművek elég részletesen ír arról, hogy mi jön a csapból, még területekre lebontva is látod a pontos összetételt. Nyilván benne van a pakliban, hogy ahol öreg a csővezeték, ott oldódik ki belőle szennyeződés. De vajon a pet palackokból mi minden oldódik ki, amíg hetekig / hónapokig áll egy raktárban vagy épp a tűző napon?


Gargouille
(őstag)

Azt hiszem nagyobb baj lenne ha íze vagy bűze lenne a víznek. :DD


Hieronymus
(őstag)
Blog

A sivatagba is lehet homokot eladni.
A sivatagi homok szemcsék szinte gömbölyűre vannak kopva. Ezért nem alkalmasak víztisztításra.

Amúgy kevés olyan település van Európában, ahol nem tökéletes a ivóvíz minősége Papíron!. Mindig olyan teszteket mutogatnak, hol nem szerepel a határérték fölötti szennyezés. Azt nem mérik, anélkül is tudjál, hogy mi a magas érték.
Így aztán minden jó. Majd egy komolyabb ellenőrzés után derül ki, nem is annyira jó.
Sok helyen nem csak a víz minőségével van komoly gond. Régi és sérült vezetékeken jut el a lakásokba a víz. Légbuborékokat vagy rosszabb esetben a cső mellett pangó vizet szív vissza a folyóvíz. Büdös, opálos esetleg tejes, ami kitisztul.


Syl
(nagyúr)
Blog

Én azt nem értem, hogy az emberek több száz forintot képesek kiadni az üdítő és a sör literjéért, majd tucatszámra húzni haza és generálni a műanyag és alumínium hulladékot... Pedig a csapból is víz folyik. Kis cukrot/alkoholt kell hozzákeverni és kész, ugyanaz. :U

Szerintem inkább a hulladék-feldolgozásán, újrahasznosításán kellene pörögni, nem pedig azon, hogy egyesek ásványvizet isznak.

[ Szerkesztve ]


Gargouille
(őstag)

"A sivatagba is lehet homokot eladni. A sivatagi homok szemcsék szinte gömbölyűre vannak kopva. Ezért nem alkalmasak víztisztításra."

Csak remélem, hogy viccelsz és amúgy értetted, hogy mit jelent amit leírtam. :)

"Amúgy kevés olyan település van Európában, ahol nem tökéletes a ivóvíz minősége Papíron!. Mindig olyan teszteket mutogatnak, hol nem szerepel a határérték fölötti szennyezés. Azt nem mérik, anélkül is tudjál, hogy mi a magas érték."

Elfogadom, csak azt nem értem, hogy ha az összes vízügyi szakember és hatóság direkt félrefordítja a fejét ez ügyben, akkor mégis miből gondolod, hogy a pet palackba csomagolt ásványvizet (ami nem a marsról jön, hanem többé-kevésbé ugyanonnan fakad mint a csapvíz és ugyanúgy tisztított) alaposabban és objektíven megvizsgálják?

Nem azt mondom, hogy a csapvíz tökéletes, csak azt állítom, hogy a palackozott ásványvíz sem jobb. Illetve inkább ez is hitbeli kérdés, mert tényszerűen szerintem senkinek nincs otthon laborja és nem vizsgálja be. :)


Hieronymus
(őstag)
Blog

Ez nem vicc.
A sivatagban szinte a legfontosabb tevékenység a víztisztítás.
Rendszeren vásárolnak homokot a tisztítóművekhez.
Egyben rámutat arra, hogy az amúgy nyilvánvalónak tűnő dolgok sem nyilvánvalóak.


Gargouille
(őstag)

Bocsánat, de akkor picit elbeszéltünk egymás mellett, én nem szó szerint értettem, hanem képletesen. Tehát mint egy közmondásnál is, mondjuk a ki mint vet úgy aratot sem feltétlenül szó szerint kell érteni, itt sem arra gondoltam, hogy konkrétan adnak-e el homokot a világ olyan részein, ahol amúgy van sivatag. :)


Hieronymus
(őstag)
Blog

"én nem szó szerint értettem, hanem képletesen."

Az eredmény akkor sem más. :DD
A világ a saját szabályai szerint működik és nem úgy ahogyan mi gondoljuk.
Ezt ne vitának tekintsd. Az amúgy is értelmetlen lenne.
Sokszor van úgy, hogy amit mi logikusnak gondolunk, az nem működik a való életben.
Lásd, homokot lehet eladni, a homok sivatagban. :Y :R


Gargouille
(őstag)

Oké, engedjük ezt el inkább. :D :R


angyalpc2
(aktív tag)
Blog

Ez volt a cél.

Fizess és esetleg ne rendelj ész nélkül minden szart kínából, (szemét az EU-ban és kínában realizálódó euro milliárdok, és kínai állami monopolhelyzetű cégek háttérbe szorítása).
Más kérdés, hogy nincs lehetőség másképp beszerezni dolgokat.
Más kérdés, hogy eddig is azért az aliról lett rendelve, mert 2-3x olcsóbb volt mint X kereskedőn keresztül.
Aki egyébként ugyan úgy free postal rendelte. Sőt eleinte drop shippel. (kb megrendelte helyetted a pénzt meg felmarkolta, ha szerencséd volt meg se jött és mivel nem voltál kapcsolatban a kínaival nincs visszatérítés se)

Nálam 0-ra esett az alis rendelés (igaz előtte kb majdnem mindent megrendeltem amire úgy gondoltam szükség lesz ;] )
egyébként úgy látom, hogy pár spéci dolgon kívül (IC-k) semmit nem érdemes már rendelni.
Vagy hitvány minőségű vagy 1 árban van és még várni kell meg most még ezt is intézni.

pl: memória hűtő elküldi de a borda ragasztó sima 2 oldalas
hővezetős helyett.
Oké vetem oxigén mérőt decemberben 4eHuf-ért mikor itthon 20+ volt és ugyan úgy Kínából jött volna, mert nem volt nekik készleten.


angyalpc2
(aktív tag)
Blog

tegyél valami jó vízszűrőt a rendszerbe...majd meglátod mit szűr ki.


D1Rect
(félisten)
Blog

"Szerintem inkább a hulladék-feldolgozásán, újrahasznosításán kellene pörögni, nem pedig azon, hogy egyesek ásványvizet isznak."

Teljesen elképesztő az, hogy Magyarországon boltban veszik a vizet.
Van a bolygón olyan hely, ahol ez megérthető az átutazó európainak, de ez nem az a hely.


8th
(őstag)
Blog

Nem. Nem elképesztő hanem egyszerűen csak kényszer. Inkább az az elképesztő, hogy a minőségéhez képest méregdrágán számolt csapvízben kifőzi az ember a tésztát és érezni a kaján azt a keserű klóros ízt amit a vízből felvesz. Na az az elképesztő... 2021-et írunk és itt tartunk Európa közepén. És az illetékesek nyomatják az egybites kommunikációt miszerint fogyasszunk csapvizet mert jó minőségű, mi? Meg a faszomat.


D1Rect
(félisten)
Blog

"Pár ezrestől" a "csillagos égig" lehet választani a víztisztító megoldások közül.

üzenetek