[Re:] [Mr. Y:] Letiltott iPhone teendők - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


norbx
(aktív tag)

Szerintem esélytelen.Felvásárolt valaki több telefont előfizetésre és nem fizette, kb ilyenek szoktak lenni.A telefonszám ha még él esetleg mákod van de valószínű az sem. Ismerősöm járt így sajnos, bukta telefont.


nemlehet
(őstag)
Blog

Vagy lopott. Amúgy szerintem ha van érvényes adásvételid+teszel feljelentést akkor van rá esély, hogy a szolgáltató leveszi az imei block listáról. Egy próbát megér.


zoo8800
(veterán)
Blog

Részletre vett telefont el se lehetne adni az utolsó részlet törlesztése előtt, mivel addig a szolgáltató tulajdona. Csúnyán mondva az ilyen adásvételi szerződések eleve semmisek.


janeszgol
(nagyúr)

Pontosan.

Blogíró, gyakorlatilag nincs semmi kilátásod. Eladjátok ipodként, és vesztek másikat


Lenry
(nagyúr)
Blog

semmit.
elkönyveled, hogy átvertek


Syl
(nagyúr)
Blog

Használt telefont úgy veszünk, hogy kérünk az eladótól egy szolgáltatói papírt, miszerint a részletek ki vannak fizetve.


waccamár
(senior tag)

Azért azt a kört fusd meg, hogy adásvételivel elmész a rendőrségre + a szolgáltatóhoz.


AxBattler
(félisten)

Bizony. :K

Adásvételi IMEI számmal + számlamásolat az eredeti vásárlásról.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Hát köszönöm az információkat, akkor magyarán besz0pt@m...


blackrulz
(nagyúr)
Blog

Nyilván a szolgáltató nem fogja azt mondani hogy benyeli a kötbért meg a készüléken bukott pénzt és feloldja neked, mert akkor tök egyszerűen működnének ezek a véglények is. Ugyanúgy strómanra venné részletre a készüléket, megvárja amíg letiltják, a haverjával csinának egy adásvételit, azzal rendőrség meg szolgáltató. Mivel a strómant nem találják meg valszeg így a rendőrség megszűnteti a nyomozást, a szolgáltató meg feloldja a készüléket? Onnantól olcsón van egy valóban szabadon adható vehető telója...

A rendőrségre azért én biztosan bemennék, legalább legyen nyoma, felveszik az adataidat, a vallomást, kapsz egy papírt hogy nyomozást kezdenek, de valszeg már ott is megmondják hogy pár hét múlva megy a levél hogy meg is szüntették oszt jóccakát. De legalább a statisztikában benne vagy, ha nem mész be ez konkrétan olyan mintha meg se történt volna... Így az online csalások rublikába kerül még egy vonal, aztán egyszer csak lehet elkezdenek csinálni is valamit, bár erősen kétlem

Ezen túl sokat nem tehetsz. Vagy így vagy úgy de lopott a készülék, vagy a szolgáltatótól lopták mert nem fizették vagy valahonnan bugázták, mindegy mert igazából ebből nem lesz készülék. Max ha a szolgáltató azt mondja hogy ha te fizeted tovább a csomagot meg a részleteket akkor, de gyanítom úgy már vastagon többet fizetnél érte mintha eleve szolgáltatótól vetted volna, szólva...

[ Szerkesztve ]


Nordic
(Közösségépítő)
Blog

Nekem volt hasonló esetem. Én felhívtam az eladót (fél év használat után tiltották). Kiderült hogy ő is vette, de korrekt módon O is felvette a kapcsolatot az azelőtti tulajjal. Esetemben kiderült, hogy a szolgáltató nézte be a dolgot, hisz ők úgy látták, hogy az első tulajnak volt tartozása(nem volt), és azért tiltották. 3 napon belül vissza lett állítva. Tudom nekem mázlim volt, de egy próbát megérhet.


csacsi67
(addikt)

Szia. Elsö kör probálni felvenni a kapcsolatot az eladoval . Ha ez nem vezet eredményre mindenképp érdemes rendörségre menni feljelentést tenni az általad leirtak alapján.Probálnak elküldeni ne hagyd magad vagy tedd meg postai uton a feljelntést az az illetékes rendörkapitányság ahol az adás vétel le zajlott .Tehát ha irásban teszed meg és postán adod felmár egyböl oda küld mert idöt sporolsz vele. A rendörség utánna nézz van a hasonló esete a fejlentett személynek mivel akkor már megállapitható az üzeletszerüség ha nincs akkor is be kell hivni az eredeti tulajt mivel szerintem 50000 ft értékhatárt meghaladja . Na itt jön a csavar az ügyben ,hogy az eredeti tulaj mit mond meg a tények mit mutattnak. A többit nem irom mert a bünőzöknek segitenék ,hogy egy iyen ügyböl miként lehet kibujni felelölségre vonás nélkül.Sajnos most pont az a világot éljük hogy elég könnyü a kibuvás..Mint irtam egy levelet meg ér pár 100 ft a posta költség lesz ami lesz.


szabonagyur
(félisten)
Blog

Ez sem igaz teljesen. Ha kifizeti, de kedvezményt kapott az rá akkor sajna továbbra is tiltható.

Szolgáltatós telefon csak listaáras vásárlásnál nem tiltanak.


Doky586
(nagyúr)
Blog

Tehát orgazdaságot követtél el.

Megkeresed a szolgáltatót és megkérded mennyit kell fizetned (az előző tulaj tartozását) hogy feloldják.


szabonagyur
(félisten)
Blog

Nem fogja a szolgáltató feloldani azzal ha rendezi a számlát másnak.


DigitXT
(félisten)

Legalább annyira olcsó volt, hogy megérte? (Csak azért, mert az orgazdaság
nem feltétlen áll meg, ha nem gyanúsan olcsón veszed... ha viszont igen, úgy
annyira nem célszerű a rendőrségre rohangálni, mert elmeszelnek téged is...)

Ui: a tartozás rendezése a szolgáltató felé működhet... Csak nagy rá a sansz,
hogy nem csak 1 db telefont "hoztak ki okosba" kedves honfitársaink, hanem
többet, így nem csak az a pár tízezer forint lenne a ceh, hanem akár milliók...


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

Plusz nem adják ki az infót, ha nem a tulaj megy be. :N


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Átlagos használt piaci áron vettem. Először megpróbáltam felhívni azt, akitől vettem. Persze kinyomott.
Aztán nagy meglepetésemre kaptam tőle egy SMS-t, hogy elfoglalt és nemsokára keresni fog, még nagyobb meglepetés volt, amikor hívott is!
De persze az már nem Ő volt, neki ilyen nem rémlik, stb ment, majd ígérte, hogy megbeszéli a "tesójával" és visszahív, hátha ő volt... Nos, ez azóta is történik. Kíváncsi leszek, mi lesz a vége, vagy találok-e olyan opciót, hogy jó legyen.

Egyéb iránt. Kutakodtam kicsit. Megvan az adásvétel percre pontos ideje, valamint elfogadható GPS koordináta is. Elmentem arra a helyre, a közvetlen átadást és kifizetést 3 térfigyelő kamera rögzítette. Volt 2 szemtanú is, az egyik az ő barátnője (gondolom ez nem játszik), valamint a feleségem (gondolom az sem).
Mindezeken felül az összes telefonos beszélgetésünk hanganyaga, itt megjegyzem, tájékoztatás volt a hangfelvételről. Továbbá pontos személyleírást is tudok adni.

Nem tudom, hogy ezek fényében mennyi esélyem lenne egy feljelentéssel.

[ Szerkesztve ]


Viktor0610
(MODERÁTOR)
Blog

"Nem tudom, hogy ezek fényében mennyi esélyem lenne egy feljelentéssel."
Biztos, több, mintha nem tennél feljelentést. ;]

Szóval igen, tegyél feljelentést. :K


RandomName
(tag)

Aug óta már tuti nem lesz meg a kamerakép.
De a rendőrségi feljelentés mindenképpen kell, hogy legyen minta. Lehet máskor is árult ott az ember, lehet ismert már a telefonszám, stb, stb....
Azt lehet tudni milyen platformon találtad meg az embert?

üzenetek