[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


ivana
(Ármester)
Blog

Pl. egy comb artériát roncsoló lövés szinte biztosan halálos, elszorítani nem nagyon lehet, mire a kórházba jut addigra halott.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Akkor csak félreértettem valamit. :B Nekem egy rendőr azt magyarázta egyszer, hogy pl. egy épp robbantani készülő embert csak közeli fejlövéssel érdemes megpróbálni megállítani, mert testre lőve még akár 10-20 másodpercig is mozoghat.

[ Szerkesztve ]


dabadab
(titán)
Blog

A Blikk írta, ami persze nem a világ legmegbízhatóbb forrása, de egyébként hihetően hangzik.

Viszont javítanom kell magam, a tíz lövés biztosan nem teli tár volt, mind az új, mind a régi rendőrpisztolyok tárja nagyobb.

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

Köszönöm.


#90088192
(senior tag)
Blog

Ne kérdezd, hogy hol láttam, valami Amcsi dokumentum filmben lehetett de nem 100%, pont erről volt szó. Hogyan kell úgy célozni, hogy az agytorzs biztos kapjon, így elernyesztve az izmokat. Valami mester lövész volt a csóka aki erről beszélt. :R


Eastman
(őstag)
Blog

Igen, igen, problémamegoldásban szakértelemben mindenképpen előttünk járnak. Valóban, sokat tesznek a bolygó túlnépesedése ellen.

[ Szerkesztve ]


#90088192
(senior tag)
Blog

Ha az lenne a cél, akkor a golyókra céloznának :DD

A kislany megerdemelte, miert is szuletett a szabadsag hazajaba, ahol a fel orszag terroristanak van minositve ? :C

[ Szerkesztve ]


Rick4
(nagyúr)

A rendőrségi feljelentésnek SEMMI köze sincs a pénzhez, felesleges hamis információkkal elátasztani ezt a weboldalt....
A rendőrségi feljelentés csak az elkövetett cselekmény törvényi megítélése szerinti büntetést (megrovás, pénzbüntetés, felfüggesztett, letöltendő börtön) vonhat maga után, de a pénzt nem adja vissza. A pénz viszaszerzésére csak és kizárólag a fizetéses megyhagyásos módszer jó, amennyiben nem mond ellent, jogerőssé válik a dolog, a fizetési meghagyást végrehajtónak adod, ő próbálkozik, ha van mit lefoglalni, vagy van fizetés, amiből lehet tiltani, akkor eredményes lehet, de ezek a mentalitású emberek jellemzően fel vannak az ilyesmire készülve. Ha ellent mondana a megérkező levélre, kb 1 év, mire eljut odáig az ügy, hogy bírásági tárgyalás lesz, és még egy év, mire ebből lehet ítélet, de az megint csak nem jelenti azt, hogy pénzt látsz.


hcl
(félisten)
Blog

Ha elkapják is lefoglalják a vagyonából az okozott kárt (jó sokára) és elvileg kaphatsz kártalanítást.
Na most mivel valószínűleg te vagy a 43434. sértett, még akkor sem kapsz, ha van valamije de úgysem szokott a nevükön lenni semmi.

Csak azért érdemes felnyomni, hogy ne verjen át még több embert.


Eastman
(őstag)
Blog

Ide-oda utalás nagyban. Gondolom, hogy az év végi prémiumáról le is mondhat aki entert nyomott. :U

[ Szerkesztve ]


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Az biztos, de vissza fogják kapni. Volt már több ilyen precedens. Az, hogy egy bíró így döntött ebben az esetben nem jelent semmit.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Van itt még valaki?

Képzeljétek, a válaszolt a Jófogás. MA!
Lényegében közölték, hogy jobban nyomon fogják követni a felhasználót. Tiltásról szó sincsen, mellesleg vagy egy hete legalább, hogy a felhasználói profil törölve lett, valószínűleg a gazember által.
Persze ahogy számítottam is rá, nem tudnak mit csinálni.

Pár hete a Banktól is jött egy levél, ahol tájékoztattak, hogy semmit nem tudnak tenni ezügyben. Rendőrség dettó.

Ügyvédnél is jártam, ahol azt a választ kaptam, hogy túl pitiáner az összeg ahhoz, hogy foglalkozzon vele. Hát én nem tudom, de ez nekem a fél havi keresetem. Lehet, az övéhez képest tényleg elenyésző...

Szóval ez van, ezt már nem látom viszont, sajnos. Köszönöm mindenkinek még egyszer a tanácsokat.


8th
(őstag)
Blog

Rendőrségi feljelentést megtetted?


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Igen, de ott sem bíztatnak azzal, hogy lesz valami.


Laraxior
(titán)

:(


8th
(őstag)
Blog

Azt meg, hogy? Tálcán eléjük tettél minden nyomot/bizonyítékot amin elindulhatnak. 120k-ról van szó, az felénk vidéken egy havi nettó kereset.


Laraxior
(titán)

Volt anno itt pH!-s is aki berántott valakitől 3db GTX680-at, amikor az volt a csúcs VGA, az több, mint félmilla.
Nem mellesleg a lakótársam volt, hiába volt meg a címe, találkoztak is az emberrel, szerintem azóta se lett belőle pénz :W Aláírattak vele mindenféle papírt, de kb semmi értelme sem volt. :(
Nekem is tartozott egy halom lóvéval. Elintéztem annyival, hogy egyik napról a másikra elköltöztem, aztán felpakoltam egy futóra pár cuccot, amivel nagyjából rendezni tudtam a magam részét ;]
...szerintem azóta is visszaregelt a csávó... mondjuk akkoriban, ment a napi jópofi, közös játék stb... :(


Donki Hóte
(veterán)

Azt írtad, hogy van egy neved és egy lakcímed. Ez az ország nem túl nagy, keress itt a PH-n valakit, aki azon a településen lakik és kérd meg, hogy nézze meg, hogy az adott címen lakik-e olyan nevű illető.

Tudsz egy bankszámlaszámot is. Annak az első 3 számjegye a bank azonosítója, a következő 4 szám viszont a bankfiók azonosítója, ahol a számlát létrehozták.

Ha erre a 4 számjegyre rékeresel, akkor meglátod, hogy a bankfiók ott van-e, ahol a lakcíme van.

Ha a lakcím és a bankfiók ugyanazon a teleülésen van, akkor arra a rendőrségre is küld el a feljelentést, lehet, hogy ők már találkoztak az illetővel és felgyorsulhatnak az események.

Azzal viszont ne dicsekedjél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül felvetted a beszélgetéseiteket, perpillanat ez nagyobb bűn, mint az illető által elkövetett csalás :O

[ Szerkesztve ]


Mr. Y
(senior tag)
Blog

& Mindenki

A rend őreinek nem adtam át a felvételt, mert már tudom, nem szabályos. Ismeretlen tettes ellen indult az eljárás, ezért nem garantálnak semmit. És azért indult ismeretlen ellen, mert közölték: Ha esetleg magát az elkövetőt nem így hívják, akkor rágalmazás végett engem fognak előállítani!

Na, szép kis világot élünk...

A tag bankszámlaszámában 117 jelenti ezek szerint az OTP-t, a 7332 pedig a fiókot. Bár ez alapján én nem találtam semmit a Google-el. 7635 Pécs, Nagyszkókói Út 21 szerepel a lakcímkártyán, amihez Hegedűs Attila név tartozik. Ismerős esetleg valakinek?


D1Rect
(félisten)
Blog

Törvényellenes, de bíróságon "szürkezóna" a dolog.
Általában elfogadják mint bizonyíték, de bírója válogatja.


Donki Hóte
(veterán)

Nem teljesen jól írtam le a bankfiók keresést. Az első 3 számjegy a bank azonosítója (bár azt eddig is tudtuk, hogy OTP), a következő 4 számjegy a fiók azonosítója, a 8. számjegy pedig csak egy CRC ellenőrzőszám, de a bankfiók keresők mégis csak 8 számjegy beírása után keresnek.


Donki Hóte
(veterán)

A károsult nagyon örülne annak, ha már bírósági szakaszban lenne az ügye, de még eléggé távol van tőle :(

Teljesen OFF-os megjegyzés, de jópár éve betörtek hozzánk, elvittek elég sok mindent. Kb. két évvel később jutott odáig a dolog, hogy meglett az illető és bírósági tárgyalásra került sor, ahová engem is beidéztek.

Mivel a biztosító elég szépen kártalanított bennünket, meg már eléggé régen is történt a dolog, ezért különösebben nem haragudtam az illetőre, tehát eléggé érdektelenül álltam a dologhoz.

A tárgyalóterembe belépve teljesen ledöbbentem, hogy voltunk a teremben vagy harmincan, a bíró, az ügyvédek, a bírói tanács (vagy hogy hívják őket), hozzátartozók, meg még nem tudom, hogy kik, de a vádlotton és rajtam kívül mindenki nő volt :Y Úgy tűnik, hogy ez a pálya is teljesen elnőiesedett.


D1Rect
(félisten)
Blog

Persze, de érdemes eltenni.


8th
(őstag)
Blog

"Azzal viszont ne dicsekedjél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül felvetted a beszélgetéseiteket, perpillanat ez nagyobb bűn, mint az illető által elkövetett csalás"

Nincs jogi végzettségem, rendesen hülye is vagyok a témához így lehet, hogy láma kérdés következik. Az jogilag nem esik más elbírálás alá, hogy nem egy telefonra telepített applikációval rögzítette titokban a hívásokat hanem céges telefon lévén a munkáltatójától tudja a rendőrség kikérni a hanganyagot? "(Céges kártya végett kötelezően rögzítve vannak a hívások)" Tehát nem ő az "elkövető". Ha mi ketten privát üzenetben, e-mailben, sms-ben lebeszélünk egy adásvételt és becsaplak az bizonyító erejű és nem hurcolnak meg érte ha felhasználod ellenem. De ha telefonon élőszóban csaplak be az már nem, sőt akár még téged vesznek elő érte mert rögzítetted a beszélgetést? Ez elég hajmeresztő ha tényleg így van. :(

[ Szerkesztve ]


szipipeti
(csendes tag)

Az én ismereteim szerint céges eszközt nem használhatsz privát célra. Normál esetben erről kellet kapnod egy tájékoztatót.
Sőt, ha a saját eszközödet céges ügyben használod, adott helyzetben a munkáltatónak joga van belenézni az eszközödbe!
(GDPR)


dabadab
(titán)
Blog

Nem esik más elbírálás alá.

Ha rögzített céges vonalról hívná, akkor is el kellene mondania a hívott félnek, hogy rögzíti a felvételt és ezt a felvételt a cég adatvédelmi szabályzatnak megfelelőnek kellene kezelni.


8th
(őstag)
Blog

Köszi. Ma is tanultam valamit.


Tikakukac
(titán)

Mielőtt még töröltem volna a listából megnéztem ez mire haladt: semmire. Akkor minden rendben, 15-10-5-1 éve is pontosan így lehetett mindenféle következmények nélkül lopni, lesz ez így még újabb 100 évig is. A Duna túloldalán végzetteket ezúton is csókoltatom, nagyjából ennyit értek a sajtpapírotokkal.

üzenetek