[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Ghoosty
(őstag)

Szerencsére nincs tapasztalatom, de szerintem rendőrségi feljelentés nélkül esélyed sincs visszaszerezni a pénzed. De még így sem biztos és az ügy jó sokáig el fog húzódni.
Én mindent átadnék a rendőrségnek.


d@vee
(őstag)
Blog

Nem tudom van-e ilyen lehetőség, de menj be a bankodba és mondd azt, tévesen utaltál. Szeretnéd visszavonni, ilyenkor a bank tud küldeni felszólítást, hogy utalja neked vissza.

Tudom, késő bánat de ha x eladó ragaszkodik utaláshoz, vevőkélnt viszont csak utánvét a kétes eladó miatt, utald előre csak a postát. Ha az nem elég neki, el kell engedni.
Jófogáson a jó árú dolgok majdnem mindegyike kamu.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Feljelentés, azonnal.

"így miután elküldte nekem fényképeken a Személyi igazolványának és Lakcímkártyájának mindkét oldalát, belementem a dologba."

Csak nem ő volt az?

[link]

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

+1


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Nem, nem ő


rosejbli
(senior tag)
Blog

A banknak van egy ún "Chargeback" funkciója, ami pont ilyen szitukra lett kitalálva.
Ilyen egyértelmű eseteknél visszautalják neked a pénzt és akinek utaltál neki a számlájára terhelik az összeget és ő a saját bankjával kell leboxolja.
Érdemes utánaérdeklődni a bankodnál, hogy hogyan működik ez náluk pontosan.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Köszönöm szépen, ez hasznos információ


8th
(őstag)
Blog

A jófogás a webkereskedelem legsötétebb pöcegödre, a fekete öves csalók gyűjtőhelye. Ott előre utalni bárkinek... :N


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

Egy telefont meger, de siman kizarhatjak a felelosseguket az aszf-ben.
Ugy ertem, hogy nyilvan megteszik hogy elinditjak a kerest a visszautalasra, amihez a fogadonak hozza kell jarulnia (eselyes hogy nem teszi). Amire te gondolsz, hogy puszira megjelenik a penz a szamlan, es a bankok majd boxolnak egymassal, meg az utalas kedvezmenyezettjevel... na az sanszos hogy nincs egy normal szamlan.

[ Szerkesztve ]


kisfer
(aktív tag)

Remélhetőleg nem vette le a pénzt a számlájáról.
Ha nincs a számlán pénz akkor nincs mit visszautalni.


hcl
(félisten)
Blog

Mindenképpen feljelentés.
Tavalyelőtt nyáron fogtam egy ilyet én is (rengeteget utaltam már előre, egyszer volt gond, ebben az esetben).

Mondták a rendőrségen, hogy jó, hogy jelentettem, mert mire egy bejelentés van, az ilyen csaló már a sokadik áldozatnál tart, és a rendőrök mindenképpen megnézik majd (és értesítik), aki utalt neki. Ha van már 3 bejelentés, akkor helyből büntetőügy lesz, mindegy, mennyi az összeg. Pénzt általában nem látsz viszont (én sem láttam, bár az a 8000, amit buktam, nem ver földhöz), de megakadályozhatod, hogy még egy csomó embert átverjen. Általában max. fél év alatt elkapják ezeket. Bíróságra se nagyon kell járni, mert felveszik a tanúvallomásod a helyi yardon - néha több száz embernek kéne ott lenni a tárgyaláson, így inkább ezt csinálják :D

Illetve a Jóf0sásnak jelezd, hogy csaló van az oldalukon.
2019-ben lepattintottak, de amikor tavaly is kiszúrtam egyet, akkor már törölték a profilt.

@Oriic : K. D. is lehetett. :DDD

[ Szerkesztve ]


Armagedown
(őstag)
Blog

Mennyi idős volt a regisztrációja a hírdetőnek?


szipipeti
(csendes tag)

Csak rendőrségi feljelentés!
Minden adatot, másolatként kinyomtatva az ÜTI-nek leadni, tételes laponkénti átvétellel...
Ha visszautasítja, (nekem volt ilyenre precedens), hazaviszed, A4-es borítékban a kinyomtatott anyagokat szépen berakod és "ismeretlen tettes" aellen feljelentést teszel.
Mivel így iktatniuk kell a tértivevényes levelet, az már nem tudja letagadni, hogy megkapta-e és megtagadni, hogy átvegye.
Legyen benne a híváselőzmények alapján az összes hívási időpontokban a tartalmának a lényege, email-ek nyomtatott változata, sms-ek, bankszámla kivonat.
Kézzel írt nyilatkozat, hogy a csatolt mellékletek a te adataidat tartalmazzák, továbbá hozzájárulsz azok használatához, jelezzék, ha hiánypótlás szükséges, hogy meg a jogot a szerveknek, hogy a telefonszolgáltatónál, bankodnál, ect. ez ügyben eljárhatnak, és hozzájárulsz az adataid felhasználásához a nyomozás érdekében.
Havonta kell egy "érdeklődő" levél, hogy hol tart az ügyed... 1 év után, (ezt alapban megvárják), ha nem reagálsz, automatikusan elévül...


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Tele van a jófogás ilyen túl jó vételekkel. Frissen regisztrált és csak egy terméket áruló egyénektől. Olykor mintha google fordítóval csinálnák külföldiek, nem mordori nyelvjárás. Ugyan ezzel akartak csőbehúzni engem is.


kuntics
(tag)

A túl jó ajánlatok eleg sokszor átveresek. Szintén jófogáson találtam egy hibás laptopot. Érdeklődtem is az eladónál kértem + képeket amiket meg is kaptam. Viszont google kép keresőével megkerestem és kiderült hogy régi eBay es hirdetésekből lopta a képeket.Jelentettem is a jófogás nak, de ki tudja hányan utaltak már neki.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Na így egyszerűbb, mint külön válaszolni mindenkinek:

Sethdobaloah: Bankon belüli utalás volt, ha ez segít, akkor OTP. Szóval nincs bankok közti bunyózás, talán ez segítheti az ügyet. Minden esetre érdemes legalább bemenni és rákérdezni, vagy felhívni őket telefonon.

hcl: Húgomnak volt egy hasonló ügye, csak Vaterán. Ott 11.000 forintról szólt a fáma, csak nem ő volt az egyetlen aki feljelentést tett az eladó ellen. Húgom visszakapta a pénzét, ebben reménykedem én is. 11.000-et még lenyelnék, de 120.000-et...

Armagedown: Azt sajnos csak későn vettem észre. 2020. 12. 24.

szipipeti: Mint írtam, nem ismeretlen a tettes (elméletileg)


eldiablo
(addikt)
Blog

Vissza tudod hívni az átutalt összeget, de amilyen gyorsan csak tudod, jelezd a bankodnál!


Jhonny06
(veterán)
Blog

A rendőrségi jegyzőkönyvvel hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát és kérj chargeback eljárást. Nekem simán visszaadták a pénzemet egy hasonló esetnél.


Ciccuka
(veterán)
Blog

Jóf0sás az nagy magasról tojik ezekre, szinte semmit nem segítenek. Még talán válaszra se méltatnak.


hcl
(félisten)
Blog

Nagy mák volt, hogy visszakapta! :R

@Ciccuka : Ja, de ha szólsz nekik, most már úgy tűnik, tiltják a csalókat. Azzal legalább akadályozod az átveréseket.

[ Szerkesztve ]

üzenetek