[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Ghoosty
(őstag)

Szerencsére nincs tapasztalatom, de szerintem rendőrségi feljelentés nélkül esélyed sincs visszaszerezni a pénzed. De még így sem biztos és az ügy jó sokáig el fog húzódni.
Én mindent átadnék a rendőrségnek.


d@vee
(senior tag)
Blog

Nem tudom van-e ilyen lehetőség, de menj be a bankodba és mondd azt, tévesen utaltál. Szeretnéd visszavonni, ilyenkor a bank tud küldeni felszólítást, hogy utalja neked vissza.

Tudom, késő bánat de ha x eladó ragaszkodik utaláshoz, vevőkélnt viszont csak utánvét a kétes eladó miatt, utald előre csak a postát. Ha az nem elég neki, el kell engedni.
Jófogáson a jó árú dolgok majdnem mindegyike kamu.


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Feljelentés, azonnal.

"így miután elküldte nekem fényképeken a Személyi igazolványának és Lakcímkártyájának mindkét oldalát, belementem a dologba."

Csak nem ő volt az?

[link]

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

+1


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Nem, nem ő


rosejbli
(senior tag)
Blog

A banknak van egy ún "Chargeback" funkciója, ami pont ilyen szitukra lett kitalálva.
Ilyen egyértelmű eseteknél visszautalják neked a pénzt és akinek utaltál neki a számlájára terhelik az összeget és ő a saját bankjával kell leboxolja.
Érdemes utánaérdeklődni a bankodnál, hogy hogyan működik ez náluk pontosan.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Köszönöm szépen, ez hasznos információ


8th
(őstag)
Blog

A jófogás a webkereskedelem legsötétebb pöcegödre, a fekete öves csalók gyűjtőhelye. Ott előre utalni bárkinek... :N


Sethdobaloah
(senior tag)
Blog

Egy telefont meger, de siman kizarhatjak a felelosseguket az aszf-ben.
Ugy ertem, hogy nyilvan megteszik hogy elinditjak a kerest a visszautalasra, amihez a fogadonak hozza kell jarulnia (eselyes hogy nem teszi). Amire te gondolsz, hogy puszira megjelenik a penz a szamlan, es a bankok majd boxolnak egymassal, meg az utalas kedvezmenyezettjevel... na az sanszos hogy nincs egy normal szamlan.

[ Szerkesztve ]


kisfer
(aktív tag)

Remélhetőleg nem vette le a pénzt a számlájáról.
Ha nincs a számlán pénz akkor nincs mit visszautalni.


hcl
(félisten)
Blog

Mindenképpen feljelentés.
Tavalyelőtt nyáron fogtam egy ilyet én is (rengeteget utaltam már előre, egyszer volt gond, ebben az esetben).

Mondták a rendőrségen, hogy jó, hogy jelentettem, mert mire egy bejelentés van, az ilyen csaló már a sokadik áldozatnál tart, és a rendőrök mindenképpen megnézik majd (és értesítik), aki utalt neki. Ha van már 3 bejelentés, akkor helyből büntetőügy lesz, mindegy, mennyi az összeg. Pénzt általában nem látsz viszont (én sem láttam, bár az a 8000, amit buktam, nem ver földhöz), de megakadályozhatod, hogy még egy csomó embert átverjen. Általában max. fél év alatt elkapják ezeket. Bíróságra se nagyon kell járni, mert felveszik a tanúvallomásod a helyi yardon - néha több száz embernek kéne ott lenni a tárgyaláson, így inkább ezt csinálják :D

Illetve a Jóf0sásnak jelezd, hogy csaló van az oldalukon.
2019-ben lepattintottak, de amikor tavaly is kiszúrtam egyet, akkor már törölték a profilt.

@Oriic : K. D. is lehetett. :DDD

[ Szerkesztve ]


Armagedown
(őstag)
Blog

Mennyi idős volt a regisztrációja a hírdetőnek?


szipipeti
(csendes tag)

Csak rendőrségi feljelentés!
Minden adatot, másolatként kinyomtatva az ÜTI-nek leadni, tételes laponkénti átvétellel...
Ha visszautasítja, (nekem volt ilyenre precedens), hazaviszed, A4-es borítékban a kinyomtatott anyagokat szépen berakod és "ismeretlen tettes" aellen feljelentést teszel.
Mivel így iktatniuk kell a tértivevényes levelet, az már nem tudja letagadni, hogy megkapta-e és megtagadni, hogy átvegye.
Legyen benne a híváselőzmények alapján az összes hívási időpontokban a tartalmának a lényege, email-ek nyomtatott változata, sms-ek, bankszámla kivonat.
Kézzel írt nyilatkozat, hogy a csatolt mellékletek a te adataidat tartalmazzák, továbbá hozzájárulsz azok használatához, jelezzék, ha hiánypótlás szükséges, hogy meg a jogot a szerveknek, hogy a telefonszolgáltatónál, bankodnál, ect. ez ügyben eljárhatnak, és hozzájárulsz az adataid felhasználásához a nyomozás érdekében.
Havonta kell egy "érdeklődő" levél, hogy hol tart az ügyed... 1 év után, (ezt alapban megvárják), ha nem reagálsz, automatikusan elévül...


CounterBoci
(senior tag)
Blog

Tele van a jófogás ilyen túl jó vételekkel. Frissen regisztrált és csak egy terméket áruló egyénektől. Olykor mintha google fordítóval csinálnák külföldiek, nem mordori nyelvjárás. Ugyan ezzel akartak csőbehúzni engem is.


kuntics
(tag)

A túl jó ajánlatok eleg sokszor átveresek. Szintén jófogáson találtam egy hibás laptopot. Érdeklődtem is az eladónál kértem + képeket amiket meg is kaptam. Viszont google kép keresőével megkerestem és kiderült hogy régi eBay es hirdetésekből lopta a képeket.Jelentettem is a jófogás nak, de ki tudja hányan utaltak már neki.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Na így egyszerűbb, mint külön válaszolni mindenkinek:

Sethdobaloah: Bankon belüli utalás volt, ha ez segít, akkor OTP. Szóval nincs bankok közti bunyózás, talán ez segítheti az ügyet. Minden esetre érdemes legalább bemenni és rákérdezni, vagy felhívni őket telefonon.

hcl: Húgomnak volt egy hasonló ügye, csak Vaterán. Ott 11.000 forintról szólt a fáma, csak nem ő volt az egyetlen aki feljelentést tett az eladó ellen. Húgom visszakapta a pénzét, ebben reménykedem én is. 11.000-et még lenyelnék, de 120.000-et...

Armagedown: Azt sajnos csak későn vettem észre. 2020. 12. 24.

szipipeti: Mint írtam, nem ismeretlen a tettes (elméletileg)


eldiablo
(addikt)
Blog

Vissza tudod hívni az átutalt összeget, de amilyen gyorsan csak tudod, jelezd a bankodnál!


Jhonny06
(veterán)
Blog

A rendőrségi jegyzőkönyvvel hívd fel a bankod ügyfélszolgálatát és kérj chargeback eljárást. Nekem simán visszaadták a pénzemet egy hasonló esetnél.


Ciccuka
(veterán)
Blog

Jóf0sás az nagy magasról tojik ezekre, szinte semmit nem segítenek. Még talán válaszra se méltatnak.


hcl
(félisten)
Blog

Nagy mák volt, hogy visszakapta! :R

@Ciccuka : Ja, de ha szólsz nekik, most már úgy tűnik, tiltják a csalókat. Azzal legalább akadályozod az átveréseket.

[ Szerkesztve ]


Csabroncka
(addikt)
Blog

+1 bankon belül erre még nagyobb esély van, minél gyorsabban intézni(1 napon belül)!


Ciccuka
(veterán)
Blog

Dehogy tiltják. :N
Tapasztalat. :(

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Nekem meg az, hogy tiltották.

2019-ben még nem, 2020-ban már azonnal reagáltak.


Ciccuka
(veterán)
Blog

3 hete írtam nekik és azóta is válaszolnak. :W

Tájékoztatjuk, hogy a Társaságunkhoz beérkező megkeresések száma megnövekedett, ügyfélszolgálatunk rendkívül túlterhelt, az ebből adódó kellemetlenségért elnézését kérjük..

[ Szerkesztve ]


szipipeti
(csendes tag)

elméletben ismert, de - azért tesszük a feljelentést "ismeretlen tettes" ellen, hogy ne keveredjünk esetleg rágalmazásba, vagy hitelrontásba... majd az átadott bizonyítékok alapján a nyomozók megkeresik, és ha ismertté válik, akkor majd a rendőrség "nevei meg" a tettest...


hcl
(félisten)
Blog

Akkor kapják be! :S

@icemad : A pénzét akarja, nem börtönbe kerülni :D


freeknight
(őstag)
Blog

Nyilván azonnal fel kell jelentened, ahogy mindenki más is írta. Gyanús, hogy nem a saját személyijét küldte el neked, de ezek a csalók előbb-utóbb mindig lebuknak, kérdés, hány embert húznak még le, mielőtt a rendőrség méltóztatik megmozdítani a valagát. Pedig nem lenne nehéz, ezek nem olyan nehézfiúk, hogy több vpn-en maszkolják magukat, csak az ip-címüket kéne lekérni a jófogástól. A pénzre 90%, hogy már keresztet vethetsz, az ilyen alakok nem arról nevezetesek, hogy lenne bármi a nevükön, amit be lehetne hajtani, illetve sokszor annyi károsult van olyan összeggel, ami már esélytelen, hogy visszajön. Mindenesetre sok sikert, és remélem nem ejt ez az összeg olyan sebet a családi kasszán, amit ne lehetne pótolni. Tanulópénznek drága de ez van.

Sokszor van, hogy én is előreutalok, de max 30ezres összegeket, itt hardveraprón régi, egyedi arcképes tagoknak volt már, hogy 50-ig is felmentem, de ez a max, ennél többet nem kockáztatnék. Ha teljesen elzárkózik a személyes átvételtől, akkor meg már alapból megszólal a vészcsengő, nem jó ómen.


dabadab
(titán)
Blog

A chargeback hitelkártyás fizetésnél van, szóval itt nem játszik.


KROK640
(addikt)
Blog

Azért, ahhoz képest, hogy nem számítottál rá, hogy átvernek, elég sok bizonyítékod van.
Mondjuk így kell ezt ;)


bambano
(titán)
Blog

bármit átadhatsz a rendőrségnek, nincs korlátozás.


#90088192
(senior tag)
Blog

STD(nemi betegség) is játszik?


Eastman
(őstag)
Blog

Jobbulást! Drukkolok, hogy minden a legjobban alakuljon.

[ Szerkesztve ]


janeszgol
(nagyúr)

Mindent, amiket felsoroltál csatolj a feljelentéshez. Engem egyszer csaptak be, pont 1 hónapja kb. Nem nagy összeggel, illetve sejtettem, hogy becsaphat, ezért csak akkora összeggel mentem bele, ami nem hiányzik. 7.700ft.
Miután innen kitiltották felhívott, hogy rendezni fogja, várjak két napot. Vártam kettőt, a második nap 16 óráig, 17 órakor már el is küldtem a feljelentést ügyfélkapun keresztül. :)

Sosem értettem azokat, akik óckodnak a feljelentéstől. Ja igen, a bank nem fog semmit csinálni. Hiába bankon belüli, ha nincs rendőrségi feljelentés, semmit nem csinál. Nagyon helyesen, teszem hozzá, mivel ezzel vissza is lehet élni.

Szóval hajrá, azért a te összegednél szétvágtam volna az ajtót ököllel.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Nem, az illetőt Hegedűs Attilának hívják.

Akkor azt mondjátok, Bankba feleslegesen mennék be?


Töff_PLS
(tag)

A helyedbe a bankba és a rendörségre is bemennék minél hamarabb.


Jhonny06
(veterán)
Blog

Dehogyis, többször kértem már debit kártyára is. Semmi köze a hitelkártyának az eljárához.

[ Szerkesztve ]


rosejbli
(senior tag)
Blog

Így van, sima bankszámlánál is él a dolog.


dabadab
(titán)
Blog

Igen, jogos, arra akartam kilyukadni, hogy kártyánál, nem bankszámlánál, mivel ezt a kártyatársaságok adják, nem a bankok.


dabadab
(titán)
Blog

Hol, hogyan? Tudsz rá példát mutatni ÁSZF-ben vagy bárhol?


Jhonny06
(veterán)
Blog

Az mondjuk nekem továbbra sem világos, hogy tényleg kell a másik fél beleegyezése ahhoz, hogy visszavonjanak egy tranzakciót? Mert erről is olvastam már mindent. Nyilván rendőrségi feljelentésnél nem, de mi a határ? Én azt várnám, hogy minden egyes esetet kivizsgáljanak és legyen olyan, hogy megkérdezik a másik felet, aki nyilván azt fogja mondani, hogy "bocs, nem".


oszi666
(őstag)

Szia nekem volt egy hasonló esetem nagyon régen, 99%-ban az történt velem mint a többiekkel, azért leírom

Akkor pont az 50.000 HUF értékhatár alatt találtam egy használt iPad-et. Utaltam persze nem jött semmi. Mivel 50 000HUF alatt volt az érték, ezért nem számított bűncselekménynek szval a rendőrség kb nem csinált semmit bár velem nagyon jófejek és megértőek voltak, nem b@sztattak hogy lehet ilyen naív vagy hasonlók
Aztán kb a feljelentés után egy évre kaptam egy levelet, hogy a Szegedi Biróságon az én ügyemet hozzácsapták egy csoportos keresethez mert hogy a fazon rajtam kívül vagy 50 másik balekot kalapozott össze, viszont így az összeg amivel minket károsított meg, már bőven a bűncselekmény kategóriába esett
Nem történt semmi asszem kapott 1-2 év felfüggesztettett és közölték, hogy a nemtudommi miatt nem áll módjukban behajtani a tartozást.
Aztán rágugliztam a fazonra elég szép háza van, szval felőlem kirakhatták volna az utcára is...

Egy feljelentést mindenképp megér az ügy mert ki tudja, de nekem sajnos ez volt a tapasztalatom. Ez kb 7 éve történt? (amikor két éves lett egy iPad 2)
Ahogy a többiek írták, a pénzed valszeg nem látod viszont, de lehet másoknak segítesz ha az illetőt feljelented. és abban is igaza van mindenkinek, hogy a gyanúsan jó ajánlatok, ahol elkap a hú ez mekkora mázli ezt muszáj lecsapnom, általában átverések. Sajnos.

[ Szerkesztve ]


Tothg86
(tag)
Blog

Sokadik hozzászólás, de hátha hozzáadok valamit. Igen, rendőrség mihamarabb!
Egyszer én is belefutottam lófogáson ilyen történetbe, szerencsére kisebb összeggel. De nem is ez a lényeg, hanem nemrég kaptam egy idezést a rendőrségtől. Utaltam én is előre annak idején, terméket nem kaptam meg persze, de nem tettem feljelentést. Viszont többen tehettek, mert később előkerültem én is, mint károsult, mert ugye én is felbukkantam, akik utaltak ennek a figurának.
Tehát én is azt mondom, hogy érdemes feljelentést tenni, nem szabad szó nélkül hagyni. Szerintem azért a rendőrség tud tenni valamit. Aztán, hogy a pénzed visszakapod-e?


Tikakukac
(titán)

Volt ilyen, nem si egy, még apród néven futott az oldal. Rendőrség annyit tudott tenni, hogy megtalálta a népeket 2-3 év után, összevonta az ügyeket és kész. Innentől nem kaptam infót kit és mennyire ültettek le, az, hogy én valaha is pénzt viszontlássak :DDD


Alex91
(félisten)
Blog

A Jofogas sajat szallitasi szolgaltatassal mi a gond? Rendben, nem olcso, de en biztonsagosabbnak tartom mind a vevo, mind az elado reszerol.


rosejbli
(senior tag)
Blog

Nem fogom végignyálazni az ÁSZF-et, simán csak tapasztalatból mondom, mivel már volt ehhez hasonló esetem több is, ahol előre elutaltam az összeget, a "kereskedő" végül nem küldte el az árut és egyszerűen semmilyen megkeresésre nem válaszolt.
Belföldi és külföldi esetben is simán visszautalták a pénzt az ígért határidőn belül.


#90088192
(senior tag)
Blog

Sajnos nagyon szar úgy, de hogy jobban erezd magad nekem kb 2 milla értekben vittek el szerszámokat az autómból, reggel majd egy szívroham, aztán elmentünk reggelizni, es pár hét múlva 80%-ban vettem újat.

Nem vagyok miatta se mérges se ideges, egyszerűen ez van.
Meg kell szokni, hogy valakinek jobban kell.
Alternativ megoldas, amit valasztottam, olyan helyre koltoztem, ahol nincs akinek jobban kell, vagy ha kell elkeri.

Csakis Ebay/Amazon es Paypal. Gumtree ami kivetel, de ott meg csak szemelyes atvetel amit csinalok, sosem volt gond. Ja es csak vasarlok, eladni meg semmit nem adtam el. :DDD


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Na jó, annyi a kavarodás itt, hogy menjek-e bankba, hogy inkább megteszem, lesz ami lesz. Ha ott nem jutok eredményre, irány az örs.

Én azért remélem, hogy visszakapom a pénzem, nem tudom, mennyi az értékhatár, de szerintem ez már átlépte.

A gyanúsan olcsó dologról viszont annyit, hogy nem volt az. Ami újonnan került tavaly 180e-be, az használtan idén szerintem simán 120e.

Az eBay-ról viszont annyit, hogy tavaly főnökömet húzták ott le hasonlóképpen, csak ott 450e volt a tét.
Mondjuk jó dolog a Lófosás futára, viszont nekem is szimpatikus a Foxpost, mert az automatához akkor megyek, amikor tudok, nem kell senkihez igazodni.

[ Szerkesztve ]


Tikakukac
(titán)

Azt mondja, hogy csak amitől én tudok bolti lopás, laptop, 1.2 miska volt a rovásán az emberünknek 3 külön bolt, 3 gép összesen. Persze, 2 nap alatt megtaláltuk (mi, nem a rendőrség ofc) a vége a sztori az lett, hogy játékgépes az ember, nem csukható le, bevétele és ingósága nincs, a pénz ment a lecsóba.

Erre bátran készülj.

üzenetek