[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Tikakukac
(titán)

Mondom a konkrétat 3 házzal arrébbról nagyapáméknál: bácsihoz 2 gyerek betört, ablakon menekültek ki, első kiugrott, második a huszárkarddal kapott egy jó éjt puszit. Meghalt, bácsi 3 évig volt sz0patva, majd felfüggesztettet kapott, nem akarok hazudni, 2 évet talán. Gondolom nem kell bemutatni azokat a sztorikat amik a neten is elérhetőek, én nem úgy látom, hogy kerítésen belül büntetlenül lehente móresre tanítani embereket.

Kertszomszédnál olyan szintűek voltak a betörések, hogy ő nem szarozott: ott van a ház háta mögött egy rohadt nagy gödör. Kajakra ki van ásva a gödör. Megmondta: húsvéti sonkára kötözi a következőt és megy a gödörbe, hogy vele mi lesz, nem érdekli.
Az a gond, hogy tényleg a fél ország buborékban él és fel sem fogja, hogy milyen szinten vannak elkeseredve emberek egyes környékeken, mert nem kapnak segítséget és az a kevés, amit elértek is folyamatosan veszélyben van.


Ghoosty
(őstag)

A történetből hiányzik az évszám, meg a körülmények is mások.
Nem mindegy, hogy gyerekről vagy kigyúrt emberek egy csoportjáról van szó. Nem mindegy, hogy mikor történt, mert pár éve változott, hogy mi számít önvédelemnek és mi nem.
Változás előtt mind a kettőért elítéltek volna, hiába önvédelem, de ma már csak a gyerekért ítélnének el, a csoportos felnőtt betörők lelőhetőek.


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Lehet, sokan ismerik a sztorit, mert elég elterjedt volt annak idején:

Öreg arra kelt éjszaka, hogy rámolják ki a garázsát. Felhítva a yardot, akik közölték, hogy nincs szabad kapacitásuk. Papó felhítva pár perc múlva megint őket, hogy ne is jöjjenek, már lelőtte őket. Persze, csak kamuzott.
Állítólag 2 perc múlva kint volt a yard és persze az öreget vitték a hűvösre, a szerv megtévesztéséért. Persze erre volt kapacitás....


Tikakukac
(titán)

Az évszám nem régebbi, mint 10, mert már itt tanultam Pesten és hazamenetelkor mondták a sztorit.
Ja, hogy nem mindegy :DDD Legközelebb ha a véres vizelettel megkeresett pénzemből megvásárolt gépeket próbálják elvinni a garázsból sokadjára, akkor illedelmesen megkérem a srácokat, hogy adjanak magukról leírást, hogy milyen testzsír %-uk, hány évesek, van-e valamilyen krónikus betegségük, esetleg, hogy nem-e kérnek kávét, szójatejjel ofc.

Örülök neki ha változtak a dolgok, de amit írsz egyértelműen látszik, hogy ez megint a jogfinek asztala lesz és a végén a papíron sértett kanyar nélkül besz0phatja. A realitás, ugye.


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Látszik ,hogy ebben a témában teljesen tapasztalatlan vagy. A dolgok sokszor mennek így és mentek is. Szó sincs arról, hogy oda kell menni és bármilyen bűncselekményt elkövetni (persze erre azonnal ugranak a rend éber őrei :U :U ). Arról van szó, hogy ha van egy megfelelő háttered és hozzáállásod, akkor meg lehet próbálni kulturáltan elintézni. Megint csak nem arról van szó, hogy verőlegényeket fogadsz, akik elintézik neked.

Mindegy is, nagyon elkanyarodtunk. Én beszéltem privátban a károsulttal és a szerény tudásom szerint próbáltam neki segítséget nyújtani. Ennyit tehettem ebben az esetben, mást nem. A többiről meg csak filozofálgatunk.

[ Szerkesztve ]


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

A rendőrség bűnüldözési és bűnfeltárási munkája egy kalap szart sem ér. Máshol ez sokkal jobban működik. Azért is csinálják már szervezett bűnözés formájában, mert látják, hogy a rendőrség tehetetlen. A mérleg nyelve nagyon eltolódott a "20:05-re érsz haza és a házad előtt megfognak, akkor 100.000" és a "széttrafizzuk az utakat" féle igazságszolgáltatási eljárás felé. A rendőr miért nem lövi agyon a lakásban késsel mászkáló elmebeteget?, már csak akkor, amikor a társát félholtra szúrkálja. Rettegnek a következményektől, mert semmit nem tehetnek meg ebben a nagy bürokráciában.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Azaz, ezen kéne változtatni.


koko52
(veterán)

A bűnüldözésből nincs bevétel, trafiból van. Egyszerű a képlet.
És a járőrnek is egyszerűbb a meleg kocsiban hokizni, mint cintányérokkal üzekedni.


#90088192
(senior tag)
Blog

Nagypapa elástam 3 kiló füvet a kertedben.

És másnapra a kért fel volt ásva a rendőrök által.

A másik, amit írtam, az csak potencioanlisan jelenti ki az események függvényében, vagyis az ügyeletes dönti el a válaszával mi fog történni, ergo az övé a felelősség, hiszen ez a munkája.


8th
(őstag)
Blog

A rendőr srác a ruházatánál fogva összekapaszkodva dulakodott a támadóval és közben próbálta elhárítani a felé érkező szúrásokat. Mit kellett volna tennie a társának? Nekiállni vaktában lövöldözni? Ez nem az üvegtigris. :N

[ Szerkesztve ]


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Így van és ezt innen is köszönöm neked


#90088192
(senior tag)
Blog

Akár lehetne az is az elhangzottak alapján, már csak a lakókocsi hiányzik, meg a Római jog. A többi passzol.

A mai világot nem lehet megkülönböztetni egy vígjátéktól ami az életünkre megy de annyira abszurd, hogy csak nevetni lehet rajta.

[ Szerkesztve ]


D1Rect
(félisten)
Blog

Ez is garázdaság.
Az ilyenek max. gyerekeknél működnek, hogy megijed attól, hogy megmondod az anyukájának.


D1Rect
(félisten)
Blog

Múlt nyáron 2x is rárúgta a TEK az ajtót egy régi cimbimre, ott is felásták a fél kertet. :DDD


#90088192
(senior tag)
Blog

Csak kiderül mire is jó a rendőr, és mi érdekli igazán :C


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

Bejelentették, hogy a lépcsőházban késsel mászkál egy ürge beszámíthatatlan állapotban. Távolság. Tartsanak távolságot és használják a szolgálati fegyverüket, ha arról van szó. Örkényen is hasonló volt a szituáció. Baltával őrjöngött a fickó. Megtartotta a rendőr a megfelelő távolságot és miután megpróbált támadni agyonlőtték. Ennyi.


bkercso
(nagyúr)
Blog

Azért nem ilyen egyszerű. Pl. mérlegelni kell, hogy fejbe kell-e lőni vagy elég lábon. Ha a járőr még nem ölt embert, pláne mérlegel, mert azért hiába rendőr valaki és tudja, hogy joga van hozzá, mégsem olyan könnyű elsőre - azt mondják.


nemlehet
(őstag)
Blog

Csak mondom hogy ilyen nincs... Se amerikában, se itthon, se sehol. Mindig tömegközéppontra lőnek a rendőrök mert annak van a legnagyobb megállító ereje. Nem gondolkodik úgy egy fegyveres szerv, hogy hova lőjek hogy ne halljon meg. Pláne fejlövéssel nem próbálkoznak, az egy kicsi, gyors és kiszámíthatatlanul mozgó célpont a törzshöz képest.
Alapvetően ez úgy működik hogy a rendőr mérlegeli, hogy elégséges-e valami nem halálos eszköz vagy a helyzet indokolja halálos erő alkalmazását. Az éles lőfegyver minden esetben az utóbbinak számít (ha túléli tök jó), nem halálosnak meg a sokkoló, gumibot, fizikai kényszerítés (aka lebírkózás).

Statisztikailag ráadásul lábon lőni egyáltalán nem biztonságosabb mint törzsbe, ott van artéria, csont, nehéz elszorítani, ha nem is hal meg egyből jellemzően elvérzik.


dabadab
(titán)
Blog

Azért nem ilyen egyszerű. Pl. mérlegelni kell, hogy fejbe kell-e lőni vagy elég lábon

Tökre nem mérlegel senki sem ilyet, ráadásul a dolognak túl sok értelme se lenne, mert pl. a lépcsőházi lövöldözésnél a dolog úgy nézett ki, hogy a csaj addig lőtt, amig volt lőszer a tárban és pár méterről lőve is a fele mellément - el lehet képzelni, hogy milyen idegállapotban lehetett.


Eastman
(őstag)
Blog

...és pár méterről lőve is a fele mellément...

Erről az infóról van forrásod?

üzenetek