[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Donki Hóte
(veterán)

Nem teljesen jól írtam le a bankfiók keresést. Az első 3 számjegy a bank azonosítója (bár azt eddig is tudtuk, hogy OTP), a következő 4 számjegy a fiók azonosítója, a 8. számjegy pedig csak egy CRC ellenőrzőszám, de a bankfiók keresők mégis csak 8 számjegy beírása után keresnek.


Donki Hóte
(veterán)

A károsult nagyon örülne annak, ha már bírósági szakaszban lenne az ügye, de még eléggé távol van tőle :(

Teljesen OFF-os megjegyzés, de jópár éve betörtek hozzánk, elvittek elég sok mindent. Kb. két évvel később jutott odáig a dolog, hogy meglett az illető és bírósági tárgyalásra került sor, ahová engem is beidéztek.

Mivel a biztosító elég szépen kártalanított bennünket, meg már eléggé régen is történt a dolog, ezért különösebben nem haragudtam az illetőre, tehát eléggé érdektelenül álltam a dologhoz.

A tárgyalóterembe belépve teljesen ledöbbentem, hogy voltunk a teremben vagy harmincan, a bíró, az ügyvédek, a bírói tanács (vagy hogy hívják őket), hozzátartozók, meg még nem tudom, hogy kik, de a vádlotton és rajtam kívül mindenki nő volt :Y Úgy tűnik, hogy ez a pálya is teljesen elnőiesedett.


D1Rect
(félisten)
Blog

Persze, de érdemes eltenni.


8th
(őstag)
Blog

"Azzal viszont ne dicsekedjél, hogy a másik fél beleegyezése nélkül felvetted a beszélgetéseiteket, perpillanat ez nagyobb bűn, mint az illető által elkövetett csalás"

Nincs jogi végzettségem, rendesen hülye is vagyok a témához így lehet, hogy láma kérdés következik. Az jogilag nem esik más elbírálás alá, hogy nem egy telefonra telepített applikációval rögzítette titokban a hívásokat hanem céges telefon lévén a munkáltatójától tudja a rendőrség kikérni a hanganyagot? "(Céges kártya végett kötelezően rögzítve vannak a hívások)" Tehát nem ő az "elkövető". Ha mi ketten privát üzenetben, e-mailben, sms-ben lebeszélünk egy adásvételt és becsaplak az bizonyító erejű és nem hurcolnak meg érte ha felhasználod ellenem. De ha telefonon élőszóban csaplak be az már nem, sőt akár még téged vesznek elő érte mert rögzítetted a beszélgetést? Ez elég hajmeresztő ha tényleg így van. :(

[ Szerkesztve ]


szipipeti
(csendes tag)

Az én ismereteim szerint céges eszközt nem használhatsz privát célra. Normál esetben erről kellet kapnod egy tájékoztatót.
Sőt, ha a saját eszközödet céges ügyben használod, adott helyzetben a munkáltatónak joga van belenézni az eszközödbe!
(GDPR)


dabadab
(titán)
Blog

Nem esik más elbírálás alá.

Ha rögzített céges vonalról hívná, akkor is el kellene mondania a hívott félnek, hogy rögzíti a felvételt és ezt a felvételt a cég adatvédelmi szabályzatnak megfelelőnek kellene kezelni.


8th
(őstag)
Blog

Köszi. Ma is tanultam valamit.


Tikakukac
(titán)

Mielőtt még töröltem volna a listából megnéztem ez mire haladt: semmire. Akkor minden rendben, 15-10-5-1 éve is pontosan így lehetett mindenféle következmények nélkül lopni, lesz ez így még újabb 100 évig is. A Duna túloldalán végzetteket ezúton is csókoltatom, nagyjából ennyit értek a sajtpapírotokkal.

üzenetek