[Re:] [Mr. Y:] Segítség, megloptak! - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


bkercso
(nagyúr)
Blog

Nem csak fel kell jelenteni (minden létező screenshotot és emailt csatlva, minden részletet leírva egy külön oldalon), hanem utána kb. 1-2 havonta hívogatni kell a rendőrséget és érdeklődni az ügyről, különben nem csinálnak semmit.

Egy közveszélyes f@sz autópályán vagy 15-20x büntetőfékezett előttem, mert előtte egy lámpánál begurultam elé 5-10km/h-val, figyelve rá. Kamera felvett mindent. Feljelentés, kihallgattak mindenkit, azóta is történik a semmi (lassan 1 éve). Állítólag volt már több ügye, így felteszem, erre már nem mozdultak rá... :((

[ Szerkesztve ]


Carlytoo
(aktív tag)
Blog

@koko52 : "Na ott már nem voltak meg, " -> Rendőrbűnözés!

Ajjaj. Rengeteg ilyen van/volt.

bkercso : 3-an ültünk a kocsiban. Haver vezetett. Nem tudni miért, egy fószer megőrült és hasonlót játszott el velünk, amit veled az ember, csak nem autópályán. Az első piroson ketten kiszálltunk és bekopogtunk. Persze ilyenkor kocsi lezárva, ablak felhúzva. :U

[ Szerkesztve ]


#89309696
(őstag)

Nem rossz az, csak nem lehet akárhogy vásárolgatni. Olyan, mint a Facebook. Annak is mocsok a nagy része, de lehet értelmesen is használni.

A cancel culture is romba dönti a világot. Meg még néhány hasonló "ideológia".


hcl
(félisten)
Blog

Akkor valahol lehet haverja. A K.D. és a Normy sem hiszem, hogy véletlenül kerülnek hamarosan szabadlábra az elítélésük után.

@Carlytoo : Az elég balfék volt :D
Meg ugye van az a kép is, hogy "Ki gondolta volna, hogy a kispolszkiba befér egy ekkora állat?" :D

[ Szerkesztve ]


bkercso
(nagyúr)
Blog

Mi 4-en voltunk, 2 kisgyerekkel. Rendőrségnek van fontosabb dolga is (traffipaxolni).


Balika911
(félisten)

Én az eladói oldalon mozgok, de sajnos vagy nem sajnos az a helyzet, hogy a Hardverapróra már föl se nagyon teszem a cuccaimat, mert minek. Marketplace pörög, telefonos appból pikk-pakk el lehet rendezni a hirdetést is, jön a push notification ha keresnek miatta. A Jófogás is többnyire csak a második opció, Vatera számomra régen halott.

Legutóbb egy külső merevlemezt hirdettem (Samsung S3, 1 TB). Két óra alatt a Hardveraprón látták 6-an a hirdetést, Marketplace-en 330-an. Utóbbi helyről két érdeklődő volt, az első el is vitte. Ez konkrét példa, de az általános tapasztalatom is ugyanez.

[ Szerkesztve ]


Mr. Y
(senior tag)
Blog

Na megjártam a Bankot.

Elmondtam a történteket és kaptam egy e-mail címet, ahová megkértek, hogy küldjek el mindent. Legkésőbb 48 órán belül ígérte az ügyintéző a reakciót. Mondta, hogy ő is felvihetné a rendszerre, de ha én teszem, akkor előbb fognak vele foglalkozni.

Így hát megírtam nekik mindent e-mail-ben és csatoltam az összes információmat. Egyelőre most nem megyek az örsre, megvárom a bank válaszát. Hátha.


Balika911
(félisten)

Én azt javaslom, hogy banktól függetlenül még valamennyire frissen jelentsd föl a manuszt.

[ Szerkesztve ]


kmisi99
(addikt)

Nekem történt hasonló feljelentés stb, 2-3 hét után fel is hívott egy kerületi nyomozó, hogy igen őt már körözik és tudnak róla és próbálnak intézkedni és ennyi semmi innentól hónapokon át semmi se egy levelet nem kaptam semmit.


Soderes
(tag)
Blog

Az a Marketplace ahol analfabéták vannak, fele vásárló meg cigó. Ott minden szart megvesznek, de az igénytelenség és a lutri netovábbja.
Hirdetem én már ott. Jöttek volna hozzám Rafael-ék. :DDD Kösz, de nem.

Maradok a jól bevált, megbízható Hardveraprónál. Itt minőségi a társaság és gyorsan kihullik a férgese.
Én azért megválogatom az üzleti partnereimet.

[ Szerkesztve ]


Balika911
(félisten)

Nekem összességében pozitív tapasztalataim vannak a Marketplace-szel, pedig az utóbbi időszakban egy fél lakásnyi dolgot kiárultam rajta. Egyetlen gáz/para szitu sem volt.

Maga az oldal nem tetszik, és vevőként utoljára mennék oda ha valamiért használtat vennék valamiből. De a többség nem így gondolja, mert pörgős mint a fene, 1-2 nap alatt elviszik a dolgokat.

[ Szerkesztve ]


Ciccuka
(veterán)
Blog

Sokan nem veszik át, szórakoznak. Jófogás meg erre is tojik nagy magasról.


szaszyka
(senior tag)

Mennyire kell idiótának lenni ahhoz, hogy két ilyen pondrónak utaljon valaki? Már a f..zbook profiljukról is lerí, hogy simlisek.


Balika911
(félisten)

Alapvetően senkinek nem szabad szerintem. Mostanában pedig nekem is utaltak többen előre, meg is illetődtem, hogy WTF, anélkül is félreteszem 1-2 napra. :)

Jobban szeretem, ha a vevő megnézi a helyszínen (illetve a folyosón, mert a lakásba nem szívesen engedem föl őket), és akkor fizet.

[ Szerkesztve ]


DraXoN
(addikt)
Blog

Anno még jófogáson adtam el valamit, még a címet egyeztettem, hogy hova küldjem a terméket (még nem is tudtam mi az), és utalásban már megkaptam az összeget.. Jó, én nem verek át senkit (ha nagy ritkán eladok valamit), de azért írtam, hogy ezzel hozzáállással csak óvatosan, mert sajnos sokan nem olyanok mint én (és csak a pénz kell árut meg nem küld)... jó persze, az nem egy olyan cucc volt amit eladtam ami értékes lett volna (inkább ritka autóalkatrész), aki megvette is 70+ volt (kispolski középkonzol kisműszerfalashoz).

jó lenne ha megbízhatna bárki vakon a másikban, ez nem is rajtam múlik, de sokan ezzel csak visszaélnek.

[ Szerkesztve ]


szaszyka
(senior tag)

Én szinte csak utalással vásárolok, nem nagyon készpénzezek. Főleg hardveraprón, jó sok pozitív értékeléssel rendelkező eladóktól, illetve a hirdetéseimbe is beleírom, hogy előre utalás esetén szívesen postázom is. Marketplace-en eddig csak egy órát vettem, de ott jó alaposan érdemes megnézni az eladó profilját, ismerőseit is, milyen emberke lehet. Jofogásról csak személyes átvétellel, esetleg leinformálható eladótól veszek, de az adók veszek csoportok szigorúan csak személyesen. Ott van a társadalom alja!


Thome
(addikt)
Blog

Velem megesett ez a sztori még diák koromból.
Egy kedves lány segített felgöngyölíteni a szálakat, jogásznak tanult, valahogy összesodort az élet neten keresztül.

Feljelentettem az illetőt, ő még szerzett egy rakás sértettet, 2 év alatt zongorázódott le az ügy, pénz visszajött (azóta bánom hogy kamatot nem kértem) és bőven értékhatár alatt voltam én egyedül.

(Azóta azért beleszaladtam még egy 5 ezres buktába. :DDD )


hcl
(félisten)
Blog

Jaja, nekem is mondták a yardon, hogy semmi nincs ezeknek a nevén, általában semmit nem látsz belőle.
De fel kell nyomni, hogy elkapják, és legalább egy ideig sitten legyen.

@Thome : Érdemes hirdetéseket feladni, hogy akit ugyanazon a néven átvertek, az jelentkezzen. Nagyon gyorsan összejön a három sértett.

@Ciccuka : Én ezért nem küldök már utánvéttel. De mondjuk nem átvenni nem is törvénybe ütköző, a Jófogás meg nem foglalkozik vele :S

@Soderes : "Az a Marketplace ahol analfabéták vannak, fele vásárló meg cigó"
Analfabétákkal minden tele van. Jófogáson, Hobbielektronikán is rengeteg van, Vaterán és itt kevesebb (hja, regisztrálni kell :D )

@Balika911 : Tényleg sokkal jobb elérésű a Facebook, de a minősége, hát... Tehát én jobban örülök egy HA-s eladásnak, mert jó eséllyel értelmesebb arca futok bele.

[ Szerkesztve ]


hlaci1959
(friss újonc)

Ha megvan a bankszámlaszám, akkor megtalálja a rendőrség, mert számlát csak azonosítás után tud nyitni.
Csak az a gond, hogy a dörzsöltebbek strómant használnak, pl. egy hajléktalan nyit számlát neki, a bankkártyával a pénzt azonnal felveszi.


hcl
(félisten)
Blog

A kártya használata is loggolva van...

üzenetek