üzenetek

hozzászólások


UberMutant
(senior tag)

ez melyik alkalmazás?


Breki
(veterán)


UberMutant
(senior tag)

sajnos ez nálam egyszerűen nem működik. szinte azonnal összeomlik 8as androidon
nagyon gyenge a szoftveres képessége ennek a hangszórónak.

legnagyobb hibája, hogy a tv nem tudja a hangerőt állítani. így szinte használhatatlan

[ Szerkesztve ]


Breki
(veterán)

Igen az Androidos szoftver nem túl jó, állítólag az Iphones sokkal jobb.

Én a tv-hez is használom, mert jobban szól mint a soundbar.


UberMutant
(senior tag)

na igen, de hiába szól jobban, ha kézzel kell tekergetni.


ghostie
(tag)

Igen, jól állítottad be. A Spotify is látja, de ingyenes előfizetéssel nem megy, nekem is ezt írja. Próbáld meg Hi-Fi Cast applikációval, nagyon szépen szól.
Nekem a számok indítása után kb. 1 másodpercig csak az egyik hangfal szól (az amelyiket éppen kiválasztom) utána indul el a másik is. Kíváncsi vagyok, nálad is így lesz-e.


ghostie
(tag)

Ez valóban nagy hátrány, viszont mivel bluetooth amúgy sem menne sztereó konfigban én analógon fogom bekötni a TV-hez a két oldalt szétválasztva, ahol viszont lehet a hangerőt szabályozni a TV-ről. Nem a legszebb megoldás, de működik.


Breki
(veterán)

Köszi, sikerült megoldani spotifyvel bereggeltem prémium próbahónapra, tényleg fantasztikusan szól, szinte kinyit a tér és az a basszus. :)

Csak most prémiumot és a külső lejátszója rakva mintha nem találná a hangszínszabályzót.


Breki
(veterán)

Ez a bekötés engem is érdekel, mivel szeretném tv-hez is használni továbbra is, de most távol kerültek egymástól és mindkettőt szeretném használni.

Azon gondolkozom, hogy érkezik nekem elvileg egy ilyen Receiver azzal nem lehetne-e valahogy megoldani kábelezés nélkül.


ghostie
(tag)

Ez egy bluetooth receiver, vagyis a bluetooth jelet teszi ki a két RCA-ra? Akkor azokat kábellel tudod továbbvinni a két hangfalig. Vagy mindkettőre teszel egy egy blutooth transmittert és akkor megy kábel nélkül is.

Én úgy próbálom megoldani, hogy a TV optikai kimenetére rakok egy jobb minőségű DAC-ot (rendelés alatt van), amit aztán kábelen továbbvezetek a két hangfalhoz. Ha esetleg távolabb kerülne, akkor mehetne a DAC kimenetére két bluetooth transmitter (dualban nem vagyok biztos, hogy meg lehetne oldani a két csatorna szétválasztását).

Wifin is gondoltam továbbküldeni a hangot, de ott olyan nagy a késleltetés, hogy házimozira alkalmatlan.


Breki
(veterán)

Igen azért rendeltem, hogy a hifi cuccom tudjam Bluetooth al is vezérelni.

Ugreen Bluetooth Receiver 4.2 2RCA 3.5mm Jack Aux Audio Receiver Wireless Adapter Music for Headphone Car Bluetooth Receiver

Viszont a leírásodból azt a részt nem értem, hogy a tv hogy tudna ilyet a blutoothra dugva kettőt is vezérelni.


ghostie
(tag)

Receiverből nem tud a TV, amit írtam az transmitter vagyis az analóg jelet viszi át bluetoothon, abból ha kettőt beraksz (csatornánként egyet), akkor az egyik hangfalat az egyikre állítod, a másikat a másikra.


Breki
(veterán)

Akkor azt mondod ilyen kéne?

[link]

Ezzel egyébként is szemezek.

Ez amit rendeltem.

[link]

Egyébként találtam egy ilyet is, de túl olcsó.

[ Szerkesztve ]


Breki
(veterán)

Azt értem, hogy mindegyik hangfalra dugók egy ilyet analógba és ezen keresztül veszi a tv a jelet, de hogy állítom be, hogy mindkettőét vegye?


ghostie
(tag)

Onnan indítsd, hogy jön a hang a TV-ről, vagy analóg, digitális vagy bluetooth kapcsolaton. Ha ezt vezeték nélkül akarod továbbvinni két hangfal felé, akkor csatornánként kell bluetooth-tá konvertálni. Vagyis szerintem legegyszerűbb a TV-ből analóg módon kivinni a hangot (vagy digitálisan, de akkor kell egy DAC), amit aztán csatornánként 1-1 bluetooth transmitterrel viszel a hangfalalkig. Az egyik hangfalon az egyik bluetooth transmittert állítod be a másikon a másikat.


ghostie
(tag)

Vagyis ha a TV-d nem támogatja, hogy két bluetooth eszköz csatlakozzon hozzá, akkor azt közvetlenül így nem tudod használni, először analóggá kell alakítani (vagy már úgy kihozni a TV-ről)


Breki
(veterán)

Köszönöm, azt a Dac-öt tudod linkelni amit te rendeltél?

Még azon gondolkozom, hogy van egy ilyen soundbarom, ami rádiós. Egyébként is gondolkoztam azon, hogy a rádió hangját jó lenne kivezetni ezekbe

[link]

Most arra gondolok, hogy a soundbart analóg rákötném és az úgyis szétszedhető azt kéne összekapcsolt bt-ön ezekkel. Csak nem tudom két Bluetooth hang keltő eszköz hogy kapcsolódhat egymáshoz.

[ Szerkesztve ]


ghostie
(tag)

Én egy ilyen DAC-ot rendeltem. Nekem ez azért kell, mert a TV-n nincs analóg kimenet, ha a tiéden van, akkor kihagyható.

Szerintem két azonos funkciójú bluetooth eszköz nem tud egymáshoz kapcsolódni, "adó" meg "vevő" párok vannak általános esetben. Persze ez alól kivételek a számítógépek vagy telefonok amik szoftveresen bármilyen funkciót elláthatnak.

Ha több eszközt akarnál távirányíthatóan rákötni a hangfalakra, akkor valamilyen erősítő vagy előerősítőre lenne szükséged, amibe több forrást be tudsz kötni. Ott távirányítással tudsz váltani a bemenetek között és hangerőt is változtatni. Ennek az eszköznek az analóg kimenetére kell kötni a hangfalakat vagy direktben kábellel vagy bluetooth transmitterekkel. Ha a soundbarodnak van analóg kimenete azt is használhatod erre.

[ Szerkesztve ]


Breki
(veterán)

Köszi

Ezt ajánlották vagy csak próbaképen rendelted?

LG 49UJ635V tv-m van

Connectivity:

2 USB ports and 3 HDMI sockets.
Component video socket.
Composite socket.
Optical connection.
Built in Wi-Fi.
Ethernet connection.
Bluetooth.
DLNA compatibility.
Smartphone remote.


ghostie
(tag)

Az olcsóbbak közül egy jobb minőségűnek tűnőt próbáltam választani. Amazonon elég sok pozitív visszajelzés van róla, így remélem nem lesz vele gond. Persze vannak több százezer forintos profi dac-ok is...

Ránézésre ezen sincs (mostanában lespórolják sajnos). Vagyis neked is az lenne a megoldás, hogy az optikai kimenetet kötöd össze egy hasonló DAC-al.

üzenetek