Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Fred23
(veterán)

Elég furcsa. Így viszont kaptam egy kis kedvet a saját próbálgatáshoz.

Talán egy éve az Uplay-t volt nehéz működésre bírnom linuxon, mikor pedig végül elindítottam egy játékot, az jelentősen lassabb volt, mint Win10-en minden ügyeskedésem dacára. Lehet, azóta javult a helyzet, érdemes lesz azt is újra kipróbálni.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Feral csinálta a portolást. Nem az első Linuxos portjuk, úgy látszik van mögöttük tudás. :)


Károly 99
(csendes tag)

Fuss particionáló eszköz :D

Ennél viccesebb fordítást egy Linux disztribúciónál nem nagyon láttam. Körülbelül olyan, mintha Google Fordítóval fordították volna le. Az MX-Linux fejlesztőinek nemigen sikerült érthetőre lefordítani a fent említett gomb feliratát.


hcl
(nagyúr)
Blog

Gyorsan megnéztem, ezek nekem még használtan is drágák :D Fullhd monitorom talán 2 éve van, mert tudtam venni egy hibásat.
Valami 4 magos asztali cucc kéne amúgy Vmware hostnak, de az is annyira életbevágó, hogy szerintem 2020-ban is Core2 E8400 4GB RAM lesz a host :D

@Károly 99 : A Kubuntu 18-ban is vannak angol sorok a magyar jobb gombos menüben :D Minden más le van fordítva, az egész DE magyar, de az a 3-4 menüont már több verzió óta angol :D

[ Szerkesztve ]


Silεncε
(őstag)
Blog

Most ránéztem, megy 300fps-el, lehet frissült valami. Viszont alt+tabolni nem tudok, attól meghal


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Esetleg Windowed mód?


Silεncε
(őstag)
Blog

Annyira nem fontos, már az is jó, hogy így fut :D


headhunter
(őstag)

1. Melyik Linux telepíthető, vezetéknélküli billentyűzet és egérrel? (pl.: Logitech Cordless MX 5500 Revolution)

Többet próbáltam, de legtöbbnél kell a vezetékes bill+egér. (kicsit "macerás" mindig előveni a telepítéshez)

2. Kijelzőnél milyen beállítást kellene alkalmazni, hogy 1920x1080-nál is olvasható legyen a szöveg?

Kijelző "monitor" Sony Bravia KDL-55W829B (2.3-2.5m távolságból nézve)

Feltűnt a DPI nővelése után a TV 1080p üzemmódban van, de az asztal már nem 1920x1080, hanem pl.: 1280x, youtube videók is nem full hd-ben mennek  a megnővelt DPI miatt.

[ Szerkesztve ]


hcl
(nagyúr)
Blog

"1. Melyik Linux telepíthető, vezetéknélküli billentyűzet és egérrel? "
Nem tudom, nekem az összes ment - igaz, ilyen buta, PS/2 vagy USB vevős cuccok voltak, amik igazából pont olyanok, mint egy vezetékes, csak drót helyett rádió van a gép meg az eszköz között. Ilyen gyakran telepítesz?
Ha valami nonfree csomagot kell felrakni a wireless cuccaidhoz, akkor nem sok lesz, amiben default benne elsz a megfelelő kernelmodul, max. akkor, ha magadnak mókolsz telepítőt.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Ez azért az összes operációs rendszerre érvényes kérdés.

Megnézném azt az OS-t amelyik beavatkozás nélkül képes használni egy BT-s egeret, hogy a telepítés első paraméterei beállíthatóak legyenek. Még a párosítás sem megy egér nélkül! :(


hcl
(nagyúr)
Blog

Elméletben megoldható... :D Amúgy pont Linux telepítőt tuti lehetne úgy mókolni, hogy előre megadott MAC-el párosodjon, de fene tudja, hogyan. Én most Arduino-s kékfogat teszteltem terminálból (adatot küldeni rá a legegyszerűbb egy echo paranccsal), lehet ott mindent.


Frawly
(őstag)

Laikusoknak nem előny a systemd-mentesség. Azoknak előny, akik annyira mélységében testre szabott, minimalista rendszert akarnak kiépíteni, és ezt gátolja, hogy a systemd sok mindenben önállósítja magát, kivéve a felhasználó kezéből a kontrollt. Illetve nagyon régi, fos lassúságú gépeken számíthat még, mert nem köt le egy csomó erőforrást.

Tehát fő szabály, hogy ha nem tudod mi az előnye a systemd-hiányának, akkor neked nem lenne belőle előnyöd, főleg, ha korszerűbb gépen használod, desktop rendszerként.

Mégis azért van sok helyen kiemelve nagy dologként, hogy hűűű, systemd-mentes, mert egy szűk embercsoportnak ez rettenet fontos, és kevés olyan disztró maradt mára, ami nem használ systemd-t.

A cikkhez: az Xfce sem annyira sovány már, mióta áttértek Gtk3-ra. De pl. az AntiX által is használt IceWM még mindig nagyon pehelysúlyú.


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Nyilván mókolt telepítő esetében nem gond.
A Windows esetében is lehet olyan előtelepítőt létrehozni ami képes ezt a problémát kezelni. Gondolom Linux esetében sincs ez másként.
De ettől még egy alap telepítőkészlet BT egér és billentyűzet mellett, csak a haját fogja tépni, telepítés helyett a felhasználó.


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Párosítás BT-s egérnél? :F Használtam már pár ilyet, de mindegyiknek volt saját vevője, bedugtad és ment. Már a telepítőben is.


hcl
(nagyúr)
Blog

Akkor az nem BT...?

@Hieronymus : Linuxon még durvábban variálhatod a telepítőt, mint Win-en :D


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Az nem BT- egér.
Amit használtál az pontosan olyan az op.rendszer számára, mint a vezetékes.
A BT-s egér esetében nincs mit dugni a gépbe.
Például ez.: [link]


távcsőves
(senior tag)
Blog

Az összes system.d-s válaszra köszönet. :R

@Frawly: Mindenestre én kiírtani nem akartam sosem, az érdekelt, miért előny a hiánya. Tudod, ez olyan, mint az autók, összeségében nem tudod pontosan hogyan működik, mégis elvezetted. Az is lehet, hogy gyorsan. Gyorsabban, mint én.

[ Szerkesztve ]


CPT.Pirk
(Jómunkásember)
Blog

Most pl. Rapoo wireless keyboard + egér párost használjuk. Azt írják, hogy 2.4GHz-en megy, az meg a BT sávja lesz és a hatósugara is kb. 10m, mint a BT-s cuccoknál szokásos. Mindegyik ilyen párosunk a saját USB-s vevőjével kommunikál, így már biosz szinten is működik.

És ezt a tiedet párosítani kell? Akkor ennek így mi értelme?

[ Szerkesztve ]


Doki42
(senior tag)

Jó a cikk, grat😁


Hieronymus
(senior tag)
Blog

Mi értelme van táblagépbe vagy telefonba USB izét tolni, ha kicsit többet és kényelmesebben akarsz gépelni?

üzenetek