Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Baskiria
(senior tag)

Tévedés. Lekötni, vizet csepegtetni a fejére 3 évig. Utána mehet isten hírével, de úgysem jut majd sokáig.


Realradical
(őstag)
Blog

:K


#09819904
(addikt)

A legtobb ember egybol a szigoru buntetesen agyal. Holott hiaba kap valaki a cselekmenye miatt 6 evet vagy 26-ot. Az nem mindegy, hogy milyen motivacioval kovette el!
Ha rosszindulattal, es amugy abszolut nem volt ra szuksege, akkor dogoljon bent elete vegeig.
Viszont, ha azert folyamodott valaki csalashoz, mert ott a gyereke es valamibol elnie kell, akkor mar joval masabb a kep!
Nyilvan ettol nem valik artatlanna. Csupan nagyobb esellyel lehet belole ismet becsuletes(ebb) embert faragni, mint abbol aki rosszindulatbol csinalja.
Igazandibol foglalkozni kellene erdemben az elkovetokkel es nem csak ugy dobalni a paragrafusokat.

Amugy az egyeni biroi merlegeles is egy mokas dolog.
Majd akkor lehet jobb ertelemben beszelni a dolgokrol, ha vegre a torvenyek, rendeletek kozerthetoek lesznek es nem magyarazzak meg otfelekeppen a dolgokat.


Dominó85
(veterán)
Blog

Ott a gyereke és ezért más a kép?
Banyeg akkor vállaljon gyereket, ha tudja érte vállalni a felelősséget. Meg van a minimális anyagi jólét hozzá, vannak rokonok, akik a kezdeti időszakban besegítenek. Azért mert valaki balfax és kipottyan a gyerek, nehogy már ez nyomós indok legyen arra, hogy lop, csal, másokat megkárosít! Akiket megkárosít, azok feltételezhetően becsületes munka révén szerezték meg a pénzt arra, amit vennének. Nehogy már az ilyen gerinctelen férgeket védjük. Ráadásul a címben szereplő gané' be akarta mártani a "barátnőjét" is, álneveket használt, halmozottan követett el csalást, majd VISSZAESETT! Ergo ez a tulok meg sem akar változni soha. Amint kiengedik, megint ezt fogja tenni. Na meg rejtőzködik, miután példás magaviselettel (HAHAHA) kiengedik? Csak az rejtőzködik, akinek valami vaj van a füle mögött! Egy visszaesővel pedig miért is kellene foglalkozni? Be kell rakni egy kemény börtönbe oszt csá. Nevelje meg a többi kretén.


#09819904
(addikt)

A vis maior eset miatt is juthat valaki olyan helyzetbe, hogy az addigi jolet (es itt nem milliomosokra gondolok), eleg hamar zatonyra fut. Peldaul anyuka heti 6 napot dolgozik havi 80 bruttoert, mert Tatraszeletken nincs mas, apuka kap egy telepulessel odebb negyszer akkora fizetest, de lebetegszik. Tessek mondani, hogy mivel tudja kompenzalni a kieso anyagit?
A polgarmesteri hivatalbol elhajtjak, mivel a haztartasra eso bevetel meghaladja azt a minimum osszeget amire segelyt kapna. Mi marad? A Kormanyhivatal. Ott meg aztan foleg nincs semmi.
Ha nincs mas alternativa, akkor az ember elkeseredesebe, a tulelesbol fakado osztone miatt valamit lepni fog.
Szerintem az, hogy valaki lop, vagy esetleg rabol, meg mindig "jobb", mintha megolne a gyereket.
Nyilvan ezzel nem azt mondom, hogy ettol valakit sajnalni kell! Hanem igenis figyelembe venni, hogy mi volt az ok es okozat. Nem pedig jo magyar szokas szerint egybol koztorvenyes bunozonek kikialltani, aztan a doglott aktakbol mindenfele bizonyitasi eljarast mellozve raverni a jobb statisztika erdekeben mindent.
Nezd meg a drogosokat! Ok siman valaszthatnak, hogy nem vagyik nagy buntetesre, hanem segitseget ker. Nekik jar!
Egy lecsuszott embernek, ha a bun utjara lep, de csak mar vegszukseg eseten, neki miert nem jar?
A drogos nem letszukseg miatt cselekszik!
Ez persze csak egy szubjektiv pelda volt.

A visszaesoknel szinten megvizsgalnam mi a helyzet! Ha raverunk valakire eveket, majd kijon, akkor priusszal nyilvan nem sok eselye van. De ez persze nem olyanokra vonatkozik, akik gatlastalanul a sajat anyjukat is eladjak kilora, mert jopofanak tartjak a csalast!

[ Szerkesztve ]


Dominó85
(veterán)
Blog

Soha semmi nem jogosít fel valakit arra, hogy a jogszabályokat felrúgja. Ezek mind üres magyarázkodások. Kezdhetnénk azzal is, hogy anyuka vajon miért nem képezte magát tovább annak idején. Miért nem keresett jobb állást mikor még nem volt baba és megtehette. Az, hogy az emberek többsége beleszürkül a munkájába és képtelen a váltásra, mert fél... Nehogy már azt eredményezze, hogy egy bukás után megélhetési bűnöző lehessen belőle büntetlenül. Ok és okozat*. Ki tehet a saját nyomoráról? A hangsúly a "saját" szón van. Minden egyéb magyarázkodás csak arra jó, hogy elkendőzzük a hibáinkat. Gondolom hallottad már ezerszer te is: Könnyű másokra fogni a saját hibáinkat.*

Ez az ember NEM való a társadalomba mindaddig, amíg nagy részben önerőből nem képes talpra állni. És nem rögtön mások megkárosításával kezdi a dolgot. Hanem mondjuk, mivel kivételesen példás magaviselettel lett kiengedve, elmegy munkát keresni. És fokozatosan mindenkit kártalanít. A barátnője pedig a legbutább ember a világon, ha egy ilyen alak mellett marad. Remélem vannak rokonai akiknél fel tudja nevelni a gyereket. Aztán ha a srác már bizonyította, hogy jó útra tért, akkor lehet szó esetleges "újrakezdésről". Bár én tuti nem maradnék a párom mellett, ha kiderülne róla bármi ilyen. Szerencsére tudom hogy nem ilyen.

Ebben az országban lassan kevés lenne az ember a visszaesők és a megélhetési bűnözők "figyelésére", amit javasolsz. A fejétől bűzlik a hal. Talán ha Magyarországon magasabbak lennének a bérek és az alapvető fogyasztói kosárban lévő termékek ÁFA-ja alacsonyabb lenne. A 8 órás munkarend nem 8,5-10 óra lenne. Meglenne a kötelező szabadságolás és nem éveket tolnák... Stressz mentesebb lenne a munkahely. A legnagyobb baj az, hogy itt a dolgozó/munkaképes réteg nem képes kiállni a jogaiért. Az hogy miért nem, nem mehetek bele, mert politizálásnak minősülne. :R

[ Szerkesztve ]


pengwin
(addikt)
Blog

Vannak sokan, akik minimálbérért, vagy kevesebbért dolgoznak, mert ott a gyerekük és valamiből élni kell. Ezeket a dolgozó, de boldogulni akaró embereket köpöd szemen, amikor elnézed és bocsánatos bűnnek tekinted a megélhetési bűnözők ténykedését. Főleg azért, mert a megélhetési bünöző többnyire egyébként is az ő kárukra ténykedik, ugyanis szomszédjuk, vagy ugyanabban a faluban/környéken lakik, ahol ők, és hasonló (vagy azonos) helyzetben van.

Mondjuk a megélhetési és szociopata bűnöző között akkor lenne igazán fair nem különbséget tenni, ha tényleg mindenkinek lenne lehetősége valamit becsületesen, 8 órában dolgozni, és ha megfelelő hozzáállással ki lehetne mászni a mélyszegénységből is. Ez jelenleg nem adott, vagyis mindegy meddig növeljük a büntetéseket, akkor is probléma lesz. Ha adott lenne a becsületes boldogulás, akkor is sokan inkább tovább bűnöznének, egyszerűen azért, mert könnyebb. Csak akkor már lehetne őket úgy büntetni szigorúan, hogy közben nem lennénk hipokriták.

[ Szerkesztve ]


Ursache
(senior tag)

szornyu :D


AxBattler
(félisten)

Nálunk az irodaházban többnyire 50 körüli takarítónők dolgoznak. Van köztük olyan, aki (szakmájába vágó munkalehetőség hiányában) a férje halála után Aggtelek környékéről költözött a nagyvárosba, (társ)albérletbe. Minden nap 2 műszakot húznak le: először 8 órát egy kórházban, aztán 16:00-tól nálunk, ki tudja este meddig.

Fogalmam sincs, hogy bírják ennyi idősen, éveken/évtizedeken keresztül ezt a fizikai munkát, szinte minimális megbecsülésért - és itt most csak az anyagiakat értem.

N. Tamás fiatalember, és elmehet a bajaival a halál véreres...


kenwood
(addikt)
Blog

Ezt hivjak ugy,hogy az eletoszton gyozelme a jozan esz felett :(
Kemeny lehet 16 ora melo utan hazaerni,es remenykedni benne,hogy nem akkor furdik a vadidegen lakotarsad,amikor te is szeretnel ...


AxBattler
(félisten)

Ja. Csak egy ötvenes, vidéki szakmunkásnak kevesebb a választási lehetősége, míg egy huszonéves, fővárosi fiatalembernek.

[ Szerkesztve ]


BiP
(nagyúr)

(#20) ViZion Ráadásul nem is keveset.[link] 2015-ben 18milliárd!!! bírságot szabtak ki.

(#58) Fred23:
6 hónap egyedül k* sok idő. Én sem vagyok nagy társasági lény, de ha csak a saját gondolataimmal lennék összezárva, én pár nap után megőrülnék az unalomtól.
Persze ha van olvasnivaló vagy bármi, amivel lefoglalom magam/az agyam, nem gond, de a 4 fal bámulása önmagában nagyon kevés.

(#62) Head88: Ahogy azt meg tudják oldani, hogy nincs a nevén semmi, úgy 2 perc azt megoldani, hogy papíron ne egy helyen lakjanak. Semmit nem érne.
Az meg, hogy életvitelszerűen ott van, vagy mindenki tudja róla, hogy ott lakik, semmit nem jelent.

(#66) Kalandor: Mivel nálunk nem elkerülhetetlen, (lásd milliónyi példa) így tényleg nincs visszatartó ereje.

(#70) nyisziati: SAJNOS egyet kell értenem. Egyszer ismerősi körben egy konkrét eset kapcsán körbekérdeztem, hogy mit tenne, ha találna egy ottfelejtett pénztárcát (pl. bulihelyen, buszon, akárhol). Lesújtó eredményt kaptam. A megkérdezettek nagy hányada passzív tolvaj. (már ha létezik ilyen fogalom).

[ Szerkesztve ]


nyisziati
(veterán)
Blog

"SAJNOS egyet kell értenem."

Pár éve volt magyar egyetemeken felmérés, hogy hány hallgató engedne a csábításnak, ha kenőpénzért előnyöket kéne adnia, vagy hányan adnának pénzt (vagy egyéb előnyöket) egy jobb munkahelyért, jobb pozícióért stb.

Kb. 70% (!!!) simán bevállalta volna... :(

Na itt a bajok gyökere. Ezért ilyenek a politikusok, sőt, az átlagemberek is, mert egy javarészt gerinc nélküli társadalom ilyen teljesítményre képes.

Ez az N. Tamás csak egy kirívó példa, mert utánamentek és rábizonyították, de igazából MILLIÓKRA lehetne csak itthon kisebb-nagyobb lopásokat, sikkasztásokat, simlizéseket, hatalommal való visszaéléseket rábizonyítani. Ha nagyon akarnák.


#09819904
(addikt)

Ha logikusan nezem, akkor alairom, hogy nem jogositja fel. Teny! Nem is vitatom.
Viszont vannak telepulesek, ahonnan ugymond nincs kiut. Elotte-mogotte szellemfalvak. Errol meg a hiradoban is volt szo.
Nem egy ember valasztotta a jaratlan utat kenyszerbol.
Nyilvan most nem a Miskolci avasra gondolok, ahol azert volt lehetoseg a minosithetetlen eletvitelen kivul masra is. Es nem is csak a bizonyos retegre utalok!
A neten is boven lehet talalni ilyen helyekrol hireket. Van persze arra is pelda, hogy jon egy polgi es helyrehoz dolgokat. Csak keves!


Dominó85
(veterán)
Blog

Amennyiben mindenki csak egy kicsit is logikusabban és tudatosabban élne, kibuknának a gyökerek/férgek és simán lehetne rootolni. Egyszer, de akkor hatásosan. Természetesen az sem egyik pillanatról a másikra történne. De lassan muszáj lesz elkezdeni, ha ez az ország 1-ről 2-re akar jutni.


#09819904
(addikt)

Mas orszagoknal is ugyanez a helyzet! Total mindegy, hogy vagy bal- vagy jobboldal kormanyoz.

Mondjuk nezzuk a dolgok jo oldalat! Csorbiro vegul megdicserte a piros fiut.


Blue Thunder
(senior tag)
Blog

Talán majd most súlyosabb büntetést fog kapni. Egy mint visszaeső nem kis időn belül, meg elvileg a hátralevő kiszabottat is meg fogja kapni. De azt én se értem hogy több mint 4 évet kapott azt 1 év után meg szabadul? Ez tényleg vicc :(


#09819904
(addikt)

Nem veletlenul hangzik el az ELTE-n neha trefasan, hogy nem torvenyszek, hanem arnyekszek. Indoklasnak pedig azt mondjak a tanulok, hogy a jog pocegodre.


Blue Thunder
(senior tag)
Blog

És nem csak ebben hanem nagyon sok mindenben! Sajnos napi szinten tudom-látom mert olyan a munkám :(((


schawo
(titán)
Blog

Cégemtől egy közel százmilliós helikoptert lopott el az üzembentartással megbízott cég. Rendőrség lepattintott, hogy polgárjogi vita, ügyészség is, hogy ők nem illetékesek. Magyarország legnagyobb helikopter szervize és üzemeltetője. Az egész fidesz a zsebében van. Pedig még a titkosszolgálat is ráugrott a témára, de lee lettek állítva, minden el lett sikálva. Mi meg lestünk, mint a mozis. Aztán kaptunk tanácsot, hogy kár a gőzért, mi csak az x+1-edik áldozat vagyunk, az ismerősi körből volt kettő, akik hasonlóan jártak. Magyarország.

[ Szerkesztve ]


raubisoda
(senior tag)

Nem akarok ebbe az emberbe bele futni mert nálam nem hiszem,hogy ennyivel megúszná.Kicsit bezúznám az tuti mert az ilyen embernek csak is az való... :((( Előbb utóbb vissza üt neki az élet és majd elgondolkodik miket is tett másokkal az ilyen semmire való ipari hulladék. :W

[ Szerkesztve ]


CptAdamica
(addikt)
Blog

Mondjuk én ilyen esetek után nem lepődök meg, szerencsétlen ember, aki a megtakarított pénzét bukja el és egy olyan eszközt, amit szeret, csak kussoljon és tűrje el.


XtremLor
(őstag)
Blog

Jo ezt tudni, innentol kezdve mindig gyalog jarok bevasarolni, es csak kozlekedesi celbol veszek kolcson a bolt mellol egy uj kerekpart, az erovago pedig alap tartozek mindig lesz egy a taskaba. :W

[ Szerkesztve ]


Realradical
(őstag)
Blog

Ne már. Ez tuti kamu :Y


shaddam
(aktív tag)

Kösz fater :DD


dredbiro
(senior tag)

Felénk ( déli határ kb 20 km ) kb az ilyen sz@rházit megcsukják sokszor a saját kapujában határon belül, mindegy mekkora kaliber. A magyar törvénykezés sajnos az elkövető javára hajtja a vizet általában. Remélem a törvényhozók egyszer talpas ember létükre hasonló cipőben fognak járni, mint a károsultak, majd akkor talán el fog(nak) gondolkodni, miért kiáltott annó a nép.... :(((


zsoltti
(senior tag)

Aztakurva ez igazi?? Mondjuk ottvan a tolvajkergetok legujjabb videojuk ahol nyiltan hamisitjak a birosagi meghallgatason elhangottakat veluk szemben, egy vicc az egesz.


Tüzi
(addikt)
Blog

lehet a semjéné, azzal ment háziszarvast lőni.


hcl
(félisten)
Blog

Az említett texasi börtön esetében, mint említettem, az volt a lényeg, hogy be se akarjanak kerülni. Tehát ha elkövetsz valamit, és elkapnak, tuti brutálisan megszívod. Ne az legyen a köztudatban, hogy "megyünk a böribe ott leszünk kemények", hanem hogy bekerülni rossz.
Állítólag működik.
Amit fentebb mondott Kalandor, az viszont kell ide, hogy a hatóság következetes legyen.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Ja meg... megjavítani... Az ilyen tömeges csalók, pedofilok, gyilkosok sok esetben semmilyen módszerrel nem "javíthatóak" meg. Kizárod a társadalomból, nem okoz több kárt.

üzenetek