Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Head88
(addikt)

Annyi lemaradt, hogy jogerős volt a bírósági határozat.


Khelben
(Ármester)
Blog

Van. Csak nem a sínek mellett dolgoznak, hanem a hulladékfeldolgozóban válogatják a szemetet vagy a börtön belső műhelyében kalapálnak. Minden rabnak kötelező dolgoznia.


pengwin
(addikt)
Blog

T. Hatalom!
N. Tamás?!
Tessék kiírni a teljes nevét... Visszaeső bűnöző, ne legyenek már személyiségi jogai... :U

[ Szerkesztve ]


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

A kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg ügyvédjét vagy jogtanácsosát.

[ Szerkesztve ]


Geller72
(veterán)

A probléma ott kezdődik, hogy minden csaló ebben bízik. Aztán amikor az elsőt beraknád egy olyan böribe, ahol a családnevek szinte csak O.-val kezdődnek és ennek erősen híre menne, szerintem lenne valamilyen szintű foganatja. Százalékos arányban biztos megugrana a "meggondolandó" réteg száma. :U


Mercel
(senior tag)

Azért megnézném milyen képet vágnál Sopronkőhidán vagy a Szegedi csillagban de akár a Kozma utcai börtönben is..:)
Szerintem az akinek ezek a helyek jobbak mint ahonnan ő jön - hát komolyan sajnálom az illetőt ha egyáltalán van olyan akinek ezek "jobb helynek" számítanak..

Nem, nem önmagában a keménykedés az ami használ.

Erről egyébként annyit, hogy az 1600-as évek Angliájában durván 2-300 kisebb bűnért is akasztófa járt.
Na ehhez képest anarchia közeli állapot volt ott és akkor Londonban is.

Magyarországon emlékeim szerint a 80-as évek elejéig volt érvényben a halálbüntetés. Ehhez képest ha akkor néztél kékfényt hát elég durva dolgok voltak már akkor is pedig akkor még ténylegesen rácsűrhetett az elkövető.

Valamiért nem a rúszki és amerikai minta a legnyerőbb a társadalomnak ahol horror a börtön hanem inkább a Skandináv modell.
Ugyanis nem az lenne a lényeg, hogy az elkövetők horrort éljenek át, hanem az, hogy a büntetés letelte után minél kevesebb veszélyt és terhet jelentsenek a társadalom számára.
Meglepő módon ezt emberi körülményekkel és bánásmóddal sikeresebben el lehet érni.
Ami persze nem azt jelenti, hogy szállodát kell biztosítani a bűnözőknek.


hege8888
(aktív tag)
Blog

De sok itt a szakmámbéli... :))
(Hotel Star, Szeged)


turbulencia8
(őstag)

Ez a figura szerintem lemaradt rola, hogy mar letezik "harom csapas" torveny is.


Fitzgerald
(veterán)

"Nem, nem önmagában a keménykedés az ami használ."

Ez így van.
Nem is értem, hogy hogyan hiheti el azt bárki, hogy a börtönben ilyen dolgokat megélt rab majd szabadulás után díszpolgárként fog élni.
Szokták mondani hogy a félelem csak erőszakot szül, és ez tökéletesen igaz. Erőszakkal, elnyomással nem lehet rehabilitálni senkit, sőt.
Az ilyeneket visszaengedni a társadalomba óriási felelőtlenség.
De az ember számára fontosabb a bosszú, az önös megelégedés érzete, a tudat hogy ha odakerül az elkövető, akkor majd ott naponta kiütik a fogait, meg mindenféle egyéb testi-lelki elnyomásban részesítik az erősebbek (ez egyébként nyilván nem egészen így megy, de ezzel sokan nincsenek tisztában).
Attól függetlenül hogy ez mennyire van vagy nincs így abba már kevesen gondolnak bele, hogy mi mindenre képes egy olyan ember, aki egy ilyen helyről, valóban ezekkel az élményekkel kerül vissza a társadalomba. Lehet hogy tolvajként ment be, de gyilkosként jön ki.
"Persze de akkor te mit csinálnál azzal, aki megölte a gyerekedet?" Valószínűleg én is élve akarnám savtartályba dobni, éppen ezért jó hogy nem nekem kéne meghozni ezt a döntést akár igazságosnak érezném, akár nem.
A Skandináv modell működik, lassan ideje lenne ha észrevenné ezt a világ.


nyisziati
(veterán)
Blog

Pont erre gondoltam én is, amikor arról olvastam, hogy ott folytatta, ahol abbahagyta.

Gyak. még egy dobása van, mert ha harmadszor elkapják és jogerősen elítélik, akkor 15 (!) évet is kaphat! És volt már ilyenre példa az elmúlt években. Öngyilkos is lett az illető.

Ráadásul a 3 csapás tv. alkalmazásánál a bírónak NINCS mérlegelési jogköre pl. felfüggesztettre vagy minimálbüntire, kötelezően megszabott minimumok vannak, amik alapból nagyon sokak.


joysefke
(veterán)
Blog

gazságszolgáltatás van...
:(


Khelben
(Ármester)
Blog

A 3 csapás csak erőszakos bűncselekményekre vonatkozik.


Realradical
(őstag)
Blog

Az mondjuk biztos, hogy ha elmennél megnevelni akkor még téged hurcolnak meg.

Nálam 3 betörés volt egyikre sem kaptunk egy választ se sünöktől. Anyámat 2 évig kergette egy zaklató meg betörte az ablakokat (még gyerek voltam) és a rend őrei közölték hogy családi vita. (Lol)

Fel is lehetne oszlatni az egész szervet felőlem.

[ Szerkesztve ]


Magnum_
(nagyúr)

Jogtanacsosat helyett europai kozossegi jogasz, az meg eljarhat buntetougyekben, mint vedo. Jogtanacsos az munkavallalo, es nem termeszetes szemelyt kepvisel.


Dominó85
(veterán)
Blog

Tudtommal Magyarországon is vannak olyan börtönök, amikben a rabok állítanak elő bizonyos termékeket és szabadulásuk után jogosultak az összeg teljes vagy majdnem teljes részére.

Probléma megoldva. Ha X milliós tartozása van a károsultak felé, akkor azt állítsa elő a börtönben. És ha meg van a teljes összeg, akkor utalják azt át a károsultak számláira. Amennyiben ez az X túl nagy érték lenne, akkor ha van vagyona, kobozzák el. Ha az sincsen, mert ügyeskedik... Akkor pedig az állam kártalanítson, de azonnal. Aztán oldja meg, hogyan szerzi vissza a börtöntölteléktől.

Mert jelen állás szerint vicc az egész történet.
1. nem egy embert lopott meg
2. nem kis összeget csalt ki
3. korábban engedték ki (példás magaviselet - anyád!*)
* - Ez egyáltalán miért létezhet? Például egy sorozatgyilkos példás magaviseletért 25 év helyett 20 év után szabadulhat? Baszki pédás a magaviselete, mert csak elmélkedhet azon a börtönben hogy még hény embert fog megölni? A cella 4 fala között max 1 társa van, az meg hasonszőrű, mint ő??? Szánalmas.
4. Visszaesik!

Mindezek tudatában évtizedekre börtönbe juttatnám és még felügyelet mellett dolgoztatnám is. Mindegy, nem szeretnék többet ezzel a társadalom szégyenével foglalkozni.

üzenetek