Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


doeeg
(senior tag)
Blog

Az én emlékeim ugyan 89-90 környékéről kezdődnek (a mai napig esküdözöm, hogy középső csoportos ovisként láttam a konvojban kivonuló oroszokat, tankokkal, teherautókkal meg minden - szerintem lehet hogy tényleg nem csak álmodtam, tekintve hogy pont az ukrán határ felé menet laktunk) de a '90-es években felnövő gyerekként azért jónéhány átfedés jutott eszembe (persze főleg már csak a tárgyi emlékekkel kapcsolatban).

A klasszikus diavetítő nagy kedvenc volt, és a fémépítő játék is. A holdrakétához hasonló, lemezből préselt négykerekű (vagy lánctalpas?) holdkompra is emlékszek. Ha valaki fogékony erre, Keszthelyen van egy játékmúzeum, sok évtizedre visszamenőleg összegyűjtve ezek a "klasszikusok".

Nagyon sokáig nálunk is úgy volt a banán, narancs, hogy mamáék a Mikulás-csomagba rejtettek egy fél kilót (mellé a kötelező földimogyoró!), és ezzel kb. le volt tudva az éves déligyümölcs-fogyasztás.

Szintén egész sokáig, csak egy bolt (ÁFÉSZ!) volt a faluban, bőven a rendszerváltás után is kb. kenyér, tej, párizsi, meg 1-2 tartós cikk volt a kínálat. Volt az előtérben 2 kávédaráló, amiket soha senki nem láttott használatban, meg mellettük egy jó kis szocreál mérleg (hogy miért volt az kint az előtérben, a mai napig rejtély számomra).

Ugye a vidék amúgy is mindig lassabban változik, de egész komoly berögződés, hogy szüleim még a 2000-es évek elején is azt mondták, lemegyünk a tanácsházára, amikor a polgármesteri hivatalban kellett valamit intézni.

Köszönöm az írást, jó volt olvasni :R

üzenetek