Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


LilProphet90
(senior tag)
Blog

Köszi a részletes tesztet, nagyon jó cuccnak tűnik a testre szabhatóságával.

Magam is szemeztem vele, de nem szerettem volna elhúzni (fogorvos nem dicsérte a fogmosásomat, a helyes manuális fogmosási módot nem tudtam elsajátítani), így maradt egy Oral B, amiben tényleg botrányos a 20 órás feltöltés, és hogy pár fogmosás után már villog, hogy töltsem. Mindenesetre hatékonyan működik az is (kaptam is ajándékba fogfehérítést a végén emiatt), de következőnek biztos, hogy ilyet választok majd.

Ami érdekel, hogy az ilyen szónikus kialakítású fogkeféket "húzogatni" kell a fogaidon, vagy szintén csak végig kell menni rajtuk? A feje hasonlít a manuális fogkefékre, ezért érdekel, mi a különbség a használatban.

[ Szerkesztve ]


Freddycom
(őstag)
Blog

Én úgy használom, 45°-ban tartom a fogamra/ínyemre és úgy apró oda-vissza mozdulatokkal haladok.


MarQs
(senior tag)

Ha minél hamarabb, legkésőbb(!) karácsonyig szeretnék hozzájutni egy ilyen csodához :) merre érdemes elindulni?


Tigerclaw
(nagyúr)
Blog

Mi ebben a "szónikus"?


Freddycom
(őstag)
Blog

Gearbesten, ha expedited shippinggel kéred, akkor csak 3-7 napot ír szállításnak, de vámeljárás alá kerülhet.

@Tigerclaw: "A szónikus fogkefékre jellemző, hogy nem rotációs/oszcilláló mozgással tisztítanak, hanem a sörték gyors rezgésével." Az egyik legismertebb ilyen típusú fogkefe a Philipsnek a sonicare vonala.

[ Szerkesztve ]


tupuk
(aktív tag)

Nagy híve vagyok a fejlődésnek, meg az egyre többet nyújtó kütyüknek is, tényleg segítik az ember életét.
De ennek most komolyan mi értelme van? Mivel jobb ez mint egy sima elektromos fogkefe? Ki akar beszélgetni a fogkeféjével? Ki akarja programozni a fogkeféjét? Mitől más egy fehérítő fogmosás (nem mind olyan?) meg egy tisztító? Komolyan másképp mozognak a sörték, vagy hogy? Egy gomb oszt működik a mostani oralbém, pont ettől jó. Mondjuk jó drága, a cégnek értem hogy miért jó.


Mátésum
(tag)

Nekem az lenne a kérdésem, hogy fejet honnan lehet beszerezni hozzá. Igazából, amiért nekem jobban megéri a drágább fogkefe, az a support. Az biztos, hogy a Philips fogkeféhez lesz fej 2 év múlva is.
A korábbi hozzászólóknak:
attól szónikus, hogy mennyit mozog percenként. Nekem sógornőm addig nem ajánlotta konkrétan a szónikus fogkefét, amíg fogorvosként ki nem próbálta. Azóta a gyerekeknek is ez van, minden családtagunknak. Én is szerettem a korábbi elektromos fogkefét, de saját tapasztalatom szerint a fogmosás végeredményében nagyobb különbség van eközött és a "sima" elektromos fogkefe között, mint a manuális fogkefe és a "sima" elektromos fogkefe között. Az, hogy már mindent a mobilhoz lehet kapcsolni, egy dolog, de nem muszáj. Nekem a legolcsóbb szónikus fogkefém van, azt sehová nem lehet kapcsolni, de nem szívesen váltanék vissza.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ezen látszik:

így robbantja ki a koszt a fogaid közül

hasonló eszközzel szedik le a fogkövet a fogorvosok, de annak nagyobb az amplitúdója


opeter87
(senior tag)
Blog

Érdekes cikk, a mobil app kifejezetten tetszik és hasznos.

A személyre szabhatóság tényleg hasznos. Én évek óta egy Oral-B Pro 3000-es fogkefét használok és ez anno nem volt olcsó, cserébe tényleg 1-1,5 hetet kibír egy töltéssel még most is (napi 2x legalább 2-3 percig mosom a fogaim).

Kíváncsi vagyok, hogy a nagy gyártók mikor hozzák ki a saját hasonló tudású készüléküket. Ennek az ára nagyon vonzó, egyedül a későbbi fejek beszerzése lehet nehézkes.


Freddycom
(őstag)
Blog

Szerintem a fej beszerzéssel nem lesz probléma, Kínából legalábbis tuti nem, helyben valószínű nem lesz kapható. Gearbesten jelenleg a három féle fogkeféhez kapható mindhárom szín, plusz fali tartó is.


Baskiria
(senior tag)

valaki már megint újra feltalálta a kereket


Dluinet
(nagyúr)
Blog

kereket csapággyal


opeter87
(senior tag)
Blog

Ez nyilván így van, de mégiscsak macerásabb, mint bemenni bármelyik drogériába / nagyáruházba itthon és levenni a polcról.


MarQs
(senior tag)

Köszi! :R


Freddycom
(őstag)
Blog

Nem olyan macerás az sztem, házhoz hozza a posta.
Kb 1500 forint egy fej hozzá, most mittomén veszel 4 fejet, akkor el is vagy minimum egy évig látva, ha három havonta cserélsz fejet (de úgyse fogsz :D).


ZolkoW
(őstag)

ez nagyon más egyébként, mint a Xiaomi másik fogkeféje?
[link]
Úgy értem, a dizájnon, meg pl. a rezgésszámon kívül. mert az ár nagyon más, de elkezdett érdekelni a szónikus vonal :)


Freddycom
(őstag)
Blog

Ennek is van telefonos alkalmazása, de nem lehet testreszabni. Meg talán csak kínai nyelven beszél az app, de ennek jobban utána kéne nézni.


Hieronymus
(őstag)
Blog

A modernebb ajánlás szerint.
A fogkefét a fogínyre helyezve, a fog irányába mozgatva kell letolni a fogról, a rajta lévő anyagot. Egymás melletti lehúzásokkal kell a fogsoron végighaladni.


Freddycom
(őstag)
Blog

Gearbesten éppen $0.99 a fehér fej!


petipetya
(nagyúr)
Blog

"Nekem a legolcsóbb szónikus fogkefém van"

Kérhetek nevet vagy linket? :R


adler741
(tag)

Olyan fogkefe mikor lesz ,hogy megállapítja "bal kettes felső lukas "felhivja Birkaman professzort időpontot egyeztet,majd közli mikor mehetek fogorvoshoz? :DDD


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Klaus Brinkmann professzor belgyógyász volt, de ő a folyosóról megmondta mi a baja a betegnek, nem úgy mint House, aki napokig vizsgálta őket.


d@vee
(senior tag)
Blog

Tetszetős darab, de az ára elég húzós...
Én fél éve váltottam hagyományos fogkeféről egy oral-b elektromos darabra. Valami 5 rugó körül volt pótfejjel akcióban. Meg vagyok vele elégedve többnyire, csak a piszok gyenge akksi az elég dühítő. Konkrétan napi 2 fogmosás mellett már az 5. nap tölteni kell. Mert nem csak hogy merül gyorsan, de a merülésével egyenes arányban csökken az erőssége is a mozgásának. Érezni lehet, hogy a frissen töltőről levett állapotban megy rendesen, de 2-3nap múlva már csak köhög.
Érdekelne ez a szónikus vonal, valami olcsó de jó darabot esetleg tudsz ajánlani?.


tupuk
(aktív tag)

Két éve van oralbém, és a töltőjét bedugtam a fürdőszobában a mosdó mellé a polcra, arról veszem le és arra rakom vissza fogmosás előtt/után. Szépen működik ma is. Nem is értem miért akarná valaki a lakás másik helységében tölteni meg vinni ide-oda. (Ha meg 3 napnál többet vagyok távol, viszem a töltőt is, de ez más eset.)
Ez azért nem egy mobilteló hogy egész nap veled legyen, nyugodtan lehet a töltőn tartani folyamatosan.


KaiotEch
(nagyúr)
Blog

Uram, ments meg ettől a digitális világtól, ami ránk vár!


Dluinet
(nagyúr)
Blog

én már frissítettem firmware-t a fogkefémen


d@vee
(senior tag)
Blog

A fürdőszobai polc mellett nincs konnektor. Ha töltenem kell, a szobámban kihúzok valamit arra a fél napra.
Szóval az itt nem megoldás.


Freddycom
(őstag)
Blog

Olyan hosszú changelogot társítottak mellé, más fejlesztő megirigyelhetné. :D

d@vee: A Müllerben van saját márkás szónikus fogkefe (Sensident), 6-7 ezer forint körül volt azt hiszem. Szerintem ennél olcsóbban nemigen van. De minőségről sajnos nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]


macskea
(őstag)

"tyúklábas applikáció"

Sírok, sírok, sírok!!4! :DDD


tupuk
(aktív tag)

konnektor nélküli fürdőszoba? :) hajszárító, borotva, stb miről megy? :)


tupuk
(aktív tag)

12 dolcsiért (bő 3e ft) szonikus cucc, holnap 5-ig tarta az akció:
https://www.gearbest.com/tooth-care/pp_650809.html

Magyarországra ingyenes kiszállítás.

(Személyes véleményem szerint egyébként ez a reális ár egy ilyenért, én értem hogy az érdekeltek tolják a marketingdumát, de ez nem űrtechnika, csak egy tucatkütyü.)

[ Módosította: radi8tor ]


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Ezt meséld el a fogorvosoknak, hogy feleslegesen drága eszközöket használnak, amikor egy sima hátradőlő szék és egy Dremel multifunkcionális szerszám elég lenne nekik.


petipetya
(nagyúr)
Blog

Egy ilyen vagy Müller szónikus fogkefe esetén is húzogatni kell mint a hagyományos fogkefe esetén?


petipetya
(nagyúr)
Blog

Mondjuk ennél nem találok külön megvásárolható fejet. A 3 db tartalékkal együtt a 4 fej 1 évre elegendő (az ajánlott negyed éves fogkefe csere alapján). Kipróbálni így is jó lehet.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

igen


petipetya
(nagyúr)
Blog

Köszi, szűz vagyon a szónikus és elektromos fogkefe témában. Ahogy elnézem most a szónikus fogkefék használatáról szóló videókat, ezeknél már nem kell ilyen idegbeteg fűrészelő módon húzogatni a fogkefét, mint a hagyományos esetén. Jóval lassabban kell végighúzni a fogakon, és nem is szabad annyira rányomni.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Mindent tudsz.
Amit észrevehető hogy normális használata mellett nem alakul ki fogkő.
Sokaknak zavaróan erős., szerintem nagyrészt a helytelen használat miatt van.
A fej műanyag része nem szabad, hogy a fogamhoz érjen. Nem szabad erősen hozzanyomni a fogakhoz, csak a sőrték végének.


Eastman
(őstag)
Blog

Szerintem az is szempont, hogy soft, medium, vagy hard a sörték keménysége egy fogkefén. Erről mit tudunk? OK, hogy 3k, de - a fogorvosom szerint - "ész nélkül" ledörzsölhető, károsítható a fogzománc. Ennek tükrében rámennél egy ilyen kínai valamilyen cuccra?


Teasüti
(veterán)
Blog

Lenne pár kérdésem: milyen kutatásokra alapozzák a gyártók a különböző programokat?
Illetve milyen felmérések szerint hatékonyabb az egyik program a másiknál, illetve miből ered a különbség? Ki és hogy állapította meg, h mi a legjobb módszer?
A legalapabb SoniCare-t vettem, mert úgy hiszem teljesen mindegy milyen módon vibrál, a mechanika tisztítás a lényeg, nevezhetjük bárminek - fehérítő, mélytisztító, stb.
A fej olcsó hozzá, és állítólag 2 évig bírja beázás nélkül. 2 évente meg könnyebb kiadni 30£-ot, mint mondjuk háromszor ennyit. Az alkalmazás szerintem fölösleges, biztos megunnám amint elmúlik az újdonság varázsa, semmint hogy valóban értéket adjon hozzá az életemhez.
Az egyedüli fícsör amit irigylek, az a fröccsenésgátló. :D


Freddycom
(őstag)
Blog

Magyarországon a legalapabb sonicare is 15 ezer forint (akciótól függően mittomén mínusz 1500-2000), ezt meg vettem egy hónapja 16 ezerért (De most is 16700 forint). Ez az Oclean meg a csúcs Philips és Oral-B szintén van, amiknolyan 50-60 ezerbe kerülnek itthon.

Ezek a tisztítási módok amúgy kb annyik, h változik a frekvencia, "amplitúdó" és az intenzitás.

A fej múltkor 1 dollár volt ehhez az Ocleanhez (oké, ez kirívó eset), de ez alkalommal letudtam egy évre a fogkefe fej kérdést egy évre ~1000 forintból. Amúgy is 1500 forint körül mozog egy fej ára.

[ Szerkesztve ]


tupuk
(aktív tag)

Nagyon érdekes a kommented, mégis miből gondolod hogy csak azért mert egy kis kütyüt láthatóan túláraznak hogy markeinghablattyal többszörös hasznot húzzanak le róla, (miközben ugyanaz a termék sokkal olcsóbban is elérhető kevesebb marketing mellett), ebből az következne, hogy minden más eszköz ezen a területen szintén túlárazott, beleértve a professzionális, napi több órás használatra szánt eszközöket is?


tupuk
(aktív tag)

Nem tudom, nekem oralb-m van.


Dluinet
(nagyúr)
Blog

én láttam őket élőben, ezért ki merem jelenteni, hogy egyáltalán nincs túlárazva

az olcsóbbak mindenben rosszabbak: hatékonyságban, anyagminőségben és tartósságban


tupuk
(aktív tag)

Most nem nézek utána, de nagyon-nagyon meg lennék lepve ha nem lenne hozzá pótfej, akár saját márkás, akár kínai utángyártás tonnaszámra. Én évek óta Kínából rendelem az OiralB-mhez a pótfejeket, általában 2-3 hétig használok egyet aztán újra cserélem. Fillérekért adják: a magyar boltban ilyen nevetséges több ezer ft-okért adnak 3-4 darabos hivatalos pótfejet, Kínából 4-500 ft-ért jön meg a 4-.es csomag, azaz a pótfej darabja 100-120 ft.

És tökugyanaz a kiváló minőség mivel amikor vettem a gépet ahhoz adtak fejet természetesen és semmi de semmi különbséget nem fedeztem fel a gyári fej és a kínai rendeléseim között. Talán a gyár és a gyártósor is ugyanaz amilyen világot élünk, csak az OralB saját csomagolást és többszörös felárat tesz a kíniai beszállítóitól beimportált fejekre....


tupuk
(aktív tag)

"Szerintem az is szempont, hogy soft, medium, vagy hard a sörték keménysége egy fogkefén."

Ebben nagyon igazad van. Az OralB-hez eleve többféle fej volt, és állandóan fejleszteni is egyre újabbakat, amiket ki is szoktam próbálni, de aztán végül mindig visszatérek a soft-hoz, nekem az vált be. Bár most az egyik újféle is egész jó, lehet felváltva fogom használni a softtal.

Igen, ésszel kell használni ez is, mint mindent világon. Aki hülye az a világ legjobb cuccait is összevásárolhatja, mégis elrontja az életét, egyelőre még nem tart ott a mestersége IQ hogy a lényeget, a vezérlést átvegye tőlünk. Én az oralb-mhez évek óta kínai fejeket használok, és bevált. Nyilván ha szarabb lenne a minőség, akkor venném a "nyugati" drágábbat, mert a fogam és az egészségem fontos, de olyannyira nem szarabb a minősége hogy kb. biztos vagyok benne hogy ugyanaz(ok) a gyár(ak) csinája(ják), csak eladják így is, felmárkázás nélkül. Vagy ha nem is ugyanaz, de tökéletesen másolják. Nem űrtechnika ez könyörgöm, pár gramm műanyag meg sörte... ráadásul a kínaiak már minőséget is tudnak, a telefonjaik pl. lassan letarolják a világot a minőségi szegmensben is, az autóipar pedig azt mondja hogy 3 éven belül elindul ugyanez a hódítás a kínai autókkal is....


tupuk
(aktív tag)

hááát... :)


Dluinet
(nagyúr)
Blog

Philips és Oral-B (Braun) azok tényleg túlárazottak a 40-50000Ft-os készülékekkel


tupuk
(aktív tag)

Két éve 5.500 ft-ért vettem az OralB-m, simán akció nélkül egy Tescoban.


d@vee
(senior tag)
Blog

"A fürdőszobai polc mellett nincs..."
Van bent konnektor, de a fogkefe töltője egy méteres sincs, csak a levegőben tudna lógini :D Borotva manuális van, hajszárítónak meg piszok hosszú a madzagja.


ZolkoW
(őstag)

nna, megrendeltem az eggyel régebbi típust, mert azt találtam eu raktárban. kíváncsi vagyok..

üzenetek