üzenetek

hozzászólások


enginev3.0
(félisten)
Blog

Mások meg pont a tapot ajánlják HA alá


dom1n0
(senior tag)

Nekem is Home Assistat van, szerintem már 5+ éve, Philips Hue világítással, Sonoff R3 vezérli az elszívókat, zigbee, bt hőmérők vannak vegyesen, Shelly konnektorok, pár xiaomi ledcsík a konzhában, van egy okostükör a fürdőben, gázriasztó a kazánházban, meg még pár apróság, Google Nest, stb :).
A HA egy Gigabyte brixen fut, nagyon megbízhatóan.


daninet
(veterán)
Blog

Tapo kamerák lokálban rtsp-vel nagyon jók. A cloudjuk szar. :DDD Nekem kettő is van, akkor vettem mikor megláttam, hogy a Brandonban 60k egy bébi kamera :D jó volt 8ezerért a Tapo C100. Tűzfalban letilt, home assistanthoz rtsp stream hozzáad, és kész is.


btotyi
(tag)

Egy apró hiba, nem demoticz hanem domoticz! [link]


faki_
(senior tag)

Ha valaki nem ismerné: ONVIF, Tapo: Cameras Control. Utóbbival a C200-akon megy sok minden, elméletileg a felhős tároláshoz is hozzáfér, de ezt nem próbáltam.


dom1n0
(senior tag)

köszi, kipróbáljuk :)


mepet
(addikt)

Mi az az (58)? :B


daninet
(veterán)
Blog

pihent agyú hülye humor :DDD
[kép]


NGA
(addikt)

Én azzal kezdtem, hogy vettem egy csomó Philips Hue égőt, kapcsolót fillérekért. Ezzel indult az egész, majd jött az Alexa, majd a jött hozzá a broadlink, meg pár kapcsolható konnektor, és most már egész jól elvagyunk. Általában a világítást hanggal kapcsoljuk, ha kijövök a konyhából, csak szólokalexának, hogy kapcsolja le a villanyt. A ventillátort, hifit (retro, nem távkapcsolós) is ez kapcsolja, a légkondi meg alapból tudja az alexát. Ez egy kis panellakás, ennyi elég is nekem.


blueMerle
(veterán)

A kamerákkal nincs baj, nekem két akksis van. Ellenben a konnektorok, kapcsolók random offlineba kerülnek cloudban. Természetesen jól van beállítva minden. A Tuya ilyet soha nem csinál.


daninet
(veterán)
Blog

valaki említette, hogy volt kínai Smart Life reléje amivel a garázskapuját nyitotta és nem egyszer arra ért haza, hogy nyitva a garázs, mert a cloudból valami triggerelte :)
Ezekkel vigyázni kell


mepet
(addikt)

Juj! Koszi, sosem jottem volna ra. :))


blueMerle
(veterán)

Miért?


Synthwave
(HÁZIGAZDA)
Blog

*okosotthon

Sorry, de annyiszor szerepelt, hogy nem bírtam ki.


Gomez86
(őstag)

Nagyon tetszett köszi szépen. :R

Én is ott tartok mint szerintem sokan hogy van otthon 1-2 ez az, de jó lenne ezt kimaxolni és valahogy úgy megkérkezni mint nálad van az HUB.

Mindezt úgy hogy a feleségemet egyáltalán nem érdekli, csak működjön, a gyerkőc meg nem tud még angolul...

Lehet hogy idén még nem, de jövőre nekidurálom magam és lesz minden a garázsajtótól a kiskapuberregős számkódos beengedőtől a lámpák, klímák autómata kapcsolgatásán át egészen a víz előmelegítéséig a zuhanyhoz...


kpityu2
(őstag)

Nagyon jó kis cikk, kicsit rendet vágott a kialakuló katyvaszban.

Nem volt említve, de az okosotthon rendszerek egyik jó felhasználási módja a redőnyök, ventilátorok, klímák időjárástól, napállástól függő vezérlése. A Home Assistant alapkonfigurációban időjárásmodullal települ, amit szolgáltatja a beállított hely szerinti napállást is, aminek segítségével lehet vezérelni a redőnyöket. Sok áramot meg lehet vele takarítani. :D

A másik amit megemlítenék, hogy a ZeroTier mellett létezik a Tailscale nevű Wireguard alapú VPN szolgáltatás, ingyenes a legkisebb csomagja (és aki bennük se bízik, az saját szervert (Headscale) is csinálhat egy bérelt VPS-en) és a segítségével végpont-végpont titkosítással elérhető az otthoni hálózat szolgáltatói CGNAT-on keresztül is. Nekem jobban bevált mint a ZeroTier ami ráadásul zárt protokoll.

Illetve még annyi, hogy hardverként nekem leginkább az Asrock J-sorozatú passzív mini-ITX alaplapjai váltak be, 8G RAM, egy SSD, passzív táp és van egy néma, teljes értékű PC szervernek.


ViZion
(félisten)
Blog

Nálam is Tailscale üzemel, nem a HA-hoz, egy másik VM-et érek el vele.
Cloudflare tunnel és egyéb VPN megoldásokhoz képest sokkal egyszerűbb beüzemelni. Gyakorlatilag ez a Wireguard telepítés és konfigolás egy lépésben.


kpityu2
(őstag)

Igen, ügyes dolog. Nekem van egy Asrock mini-ITX linuxos passzív PC és azon dockerben mindenféle szerver amíg rájuk nem unok. HA, Nextcloud, stb. Simán elérem máshonnal, akár mobiltelefonról is és a route sokkal könnyebben beállítható volt mint a ZeroTiernél. A webes dashboard azonnal jelezte, hogy subnet van az adott eszközön, akarom-e aktiválni.


sunavlys
(senior tag)

nekem a tuya redőnykapcsolók mennek le folyton offline-ba

zigbee segítene ezen?

mondjuk 14 db-ról van szó, húzós összeg lenne a csere

üzenetek