üzenetek

hozzászólások


mbalint987
(aktív tag)
Blog

A Pride egy hosszabb történet, most nem válaszolnék rá, ha nem haragszol.

"Majd a többség eldönti"
Szóval a többség. Pár hozzászólással ezelőtt linkeltem egy reprezentatív felmérést, nem teszem meg újra. Az alapján nincs jogod a többségre hivatkozni, mert valótlant állítasz. Te a saját táborod (nevezhetjük homofóbnak, konzervatívnak, bárminek) képviseled, aki továbbra sem a többség ebben az országban.

Szerk..: Itt lesz a felmérésről készített cikk. Idézek: "A magyarok 60 százaléka szerint a meleg, leszbikus és biszexulis embereket ugyanazok a jogok illetik meg, mint mindenki mást."

"elvégre a kormányban sem az LMP szava számít"
Szép ország lenne, ha az LMP szava számítana. Elképesztően szimpatikus párt, jó ötletekkel és elég erővel.

"Úgy gondolom, hogy hibásan vagy bekötve. 100%-ban magánügyként kellene kezelni!"
Szerinted. Szerintem meg nem. Szerintem meg nem gáz, ha két férfi vagy két nő kézen fogva sétál. Az utcán történő szeretkezést senki nem akarja legalizálni.

"Namármost ha van egy leszbikus nő (aki elszorítja a mellét, fiúsra vágatja a frizuráját és Barbi helyett WoT-on nőtt fel stb...) az vajmi kevés eséllyel lopja be magát a szívembe"
Sztereotípia...

"csak addig vagytok ebben a megtűrt helyzetben amíg nem feszítitek túl a húrt"
Azért vagyunk megtűrt helyzetben, mert korábban már túlfeszítettük a húrt. Azért nem zárnak minket börtönbe, és azért nem tartanak számon minket betegként. A húr túlfeszítése alatt viszont nem az erőszakos elfogadtatást és a melegházasság azonnali bevezetését kell érteni. A társadalomra semmit nem lehet rákényszeríteni, és egyébként is kontra-produktív lenne az egész. Azonban Te nem képviseled a társadalom többségét, a magyar társadalom ennél nyitottabb.

"A kisujjamat nyújtom, erre letéped a karom?"
Nem nyújtod te semmid sem. Ha rajtad múlna, bejegyzett élettársi kapcsolatunk sem lenne. Nem bírom a szocialistákat, de ez nem semmi lépés volt akkor a részükről...

"talán az élet sem osztott ki elég pofont neked de ami késik az nem múlik"
Nos, lehet. A kérdés az, hogy mindezen "pofonok" milyen hatást váltanak esetleg ki belőlem. Beszéljünk erről majd 10 év múlva.

"Jó sztori, ilyet én is tudok írni százat"
Látod, itt egy alapvető különbség kettőnk között. Az én életszemléletem alapján és a sztori kontextusában (!) mindenki igazat mondd, amíg be nem bizonyítja az ellenezőjét. A Te életszemléleted alapján pedig mindenki hazudik, amíg be nem bizonyítja az ellenkezőjét.

[ Szerkesztve ]


mbalint987
(aktív tag)
Blog

"Ami zavar, hogy most erősebb a késztetés trendinek lenni"
Én szerinted trendi vagyok a véleményemmel? Nem mondanám...

"És erősebb a késztetés a lemaradót a gyengébbet kirekeszteni a trendi csoporthoz tartozni"
Igen, én is ezt érzem. Olyan nevelést kaptam, amely alapján a gyengébbet soha sem bántom, hanem segítem. Ez igazából 2 éve van így igazán, azóta egyáltalán nem csukom be a szemem/fordítom el a fejem, ha egy nálam gyengébb diáktársam inzultálják. Szerencsére az én közösségeimben a legritkább esetben van erre példa...

"Legalábbis ezt szűrtem le abból amit nekem meséltek a gimmnáziumban és egyetemen zajló életről."
Nem mindegy, hogy mondjuk melyik középiskoláról beszélünk.

"Most is élhetőnek látom a világot, de az kétségtelen hogy a fiatalabb korosztálynak, mikor még nincs saját családja hiányzik egy általános cél, egy elnyomó hatalom ami ellen küzdeni vagy csak finoman lázadni lehet vagy bármi ami közös."
Kétség kívül van igazság abban amit mondasz. Ami nem von le semmit természetesen az általam korábban írtak értékéből...


szazbolha
(addikt)

mbalint987, válaszom elején legszívesebben azokat az írásaid idézném, ahol megírtad, hogy neked ennyi volt, itt befejezted és hozzám többet nem szólsz. De erre is lusta vagyok.... amúgy sem gondoltam, hogy tartanád a szavad.

Kérdésedre válaszolva: szerintem nem vagy trendi, mert te illetve a homoszexualitásod a megtűrt kategóriába tartozik, és hiába erőltetitek a társadalmi elfogadottsága sem fog megváltozni. Ennek oka, hogy az emberek többsége nem tartja természetesnek az azonos neműek testi kapcsolatát az érzelmit meg nehéz felfogni. Talán még az elfogadóbbak, vagy az itt téged látszólag támogatók sem szeretnék ha saját gyermekük a vasárnapi húsleves előtt azzal állna elő hogy homoszexuális és holnap bemutatja azonos nemű testi-lelki barátját.
Ilyenek vagyunk... a magunkfajtát kedveljük.
.
Egyébként amire reagáltál az nem rólad szólt, hanem a természetes és nem abberált szexualitással rendelkező fiatalokról írtam. A meleg fiatalt rajtad kívül egyet sem ismerek, nincs is dolgom velük, míg el nem kezdik reklámozni a másságukat.
Mivel a családunkban sok a tanár (és a diák is), elég sok helyről és sok szemüvegen át kapok infót akár csak sztorizgatás szintjén is, de ezek mind fővárosi intézmények. Nem linkelek, nem vikizek és elismerem, hogy ez reprezentatív minta mégis az én véleményemet erősen befolyásolja hiszen ez számomra a "környezet".


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Nemár. Ami nem tetszik azt söpörjük a szőnyeg alá? Régen az embereknek meg az volt természetes, hogy a nők nem szavazhattak meg hogy munkák java részét rabszolgák végezték el. Elképzelni nem tudták azt, hogy ez valaha megváltozik. A homokosoktól azért irtóznak az emberek, mert az elmúlt 2000 évben mindenhol üldözték őket, valahol még ma is tarkónlövés jár érte. Az idő majd megoldja ezt, nem lesz egyszerű, szerintem pár évtized kell ahhoz, hogy általánosan elfogadottá váljanak, azaz ne legyen se gyűlület (homofób oldal), se sajnálat (libsi oldal), hanem kezeljék őket ugyanolyan emberként, mint bárki mást. Pl a rendkívül népszerű Életrevalók pontosan utóbbiról szól, persze ott a főszereplő nem meleg, hanem nyaktól lefelé bénult. Nem kell se szeretni, se utálni, ő is egy ember, ennyi.

A toleranciakampányt én is nagy hülyeségnek tartom, nem az emberek véleményét kell megváltoztatni. A tájékozottságot kéne célnak tekinteni, s a cikk is ezt szolgálja. Utána meg mindenki azt gondol amit akar, az a fontos, hogy vegye tudomásul a tényeket, olvassunk, ne ragadjunk bele a saját megváltoztathatatlan véleménybuborékunkba.

Maga coming out egy exhibicionista valami, nem a legjobb megoldás, de a lényege az lenne, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy egyrészt sokkal többen vannak, mint gondolnád, másrészt segít a többi melegnek felvállalni magát, kilépni a depresszió fázisából. Persze a pride már más, provokáció kategória, de nem tiltanám be, joga van felvonulni bárkiknek bármiért. Tőlem a nácik is felvonulhatnának Budapesten, legalább tudnám kiket kell utálni. :DDD

[ Szerkesztve ]


Bird
(addikt)
Blog

Látom még mindig tartja magát a lufi.... ;) 1200 hozzászólás. Besz@rás. :B

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Én nagyon szeretem az ilyen iszapbirkózós topikokat. :D De tényleg, néha olyan véleményeket és érveket látni, amit eddig elképzelni sem tudtam. Ezekkel pedig jó vitatkozni, mert így tudom hogy most épp hogy állunk ezekben a nagyon megosztó témákban. :))


Bird
(addikt)
Blog

Mindig tudtam, hogy Te jó értelemben vett mazochista vagy. :R Hiába a rang kötelez. ;) :D

[ Szerkesztve ]


mbalint987
(aktív tag)
Blog

Értelmes hozzászólást írtál, azért válaszoltam rá.

"Egyébként amire reagáltál az nem rólad szólt, hanem a természetes és nem abberált szexualitással rendelkező fiatalokról írtam."
Szándékosan provokálsz, ugye? Tényleg azt gondolod, hogy mert idősebb vagy, megengedheted magadnak ezt a hangnemet? Nos, nem engedheted meg.

Örülök, hogy fiatalabb fejjel képes vagyok mindezek után is személyeskedésmentesen és intelligensen válaszolni neked. Megnyugtat a tudat, hogy Te egy hangos kisebbség tagja vagy, és nem képviseled a magyar társadalom többségét. Tudom, hogy a multinacionális vállalatok értékként tekintik a diverzitást és a magyarországi pártok jelentős hányada sem tekinti ellenségének ezt a kisebbséget (sem).

Mindezek mellett hidd el, hogy teljesen nyugodt vagyok. A "munkádhoz" pedig "sok sikert" kívánok! :)


Bird
(addikt)
Blog

Látod nem vagy "trendi".. Puff neki. A homofóbok azok. :D

[ Szerkesztve ]


szazbolha
(addikt)

Nem azért engedem meg magamnak az amit leírtam mert idősebb vagyok, hanem mert amit írtam azt tényleg nem rólad írtam, hanem a természetes és nem abberált szexualitással rendelkező fiatalokról.
Valószínűleg a te helyzeted még nehezebb melegként, de ezt csak addig tudom együttérzéssel kezelni, amíg te személy szerint nem erőlteted a homoszexualitás természetesként való elfogadását.

Sajnálom, de nevén kell nevezni a dolgokat. Én szexuális abberációnak tartom, ha valaki azonos neműhöz vonzódik és azzal testi kapcsolatra lép, legyen az csak egy csók. A te coming out cikkedből az derül ki hogy meleg vagy, azonos neműekhez vonzódsz, vagyis abberált a szexuális viselkedésed.
Ez nem személyeskedés, hanem egy ténymegállapítás.


szazbolha
(addikt)

" A homokosoktól azért irtóznak az emberek, mert az elmúlt 2000 évben mindenhol üldözték őket, valahol még ma is tarkónlövés jár érte."

Szerintem nem ezért irtóznak a melegektől az emberek, ha irtóznak épp. Nem gondolati eredetű az érzés, inkább "zsigeri". Ha irtóznál megcsókolni egy veled egyneműt akkor attól is irtózol amikor csak mások esetében látod.

" Utána meg mindenki azt gondol amit akar,"
Elviekben ezzel egyetértek, a vélemény szabad.
De mivel tudom vagy azt hiszem, hogy nem spontán folyamatról van szó a nyitott társadalom, a maximális tolerancia és a másság elfogadtatása terén, ezért óvatosan kezelem ezt a dolgot és reklámnak, befolyásolásnak tekintem a cikket is.
Helyesnek tartok minden erre ható megnyilvánulást ellenpontozni, és egyértelművé tenni hogy nem ez a többségi nézőpont. (nincs rá linkem, se reprezentatív statisztikám, se wiki hivatkozás, de úgy gondolom nem tévedek ez ügyben)


Daffni2
(addikt)

Tényleg nem érted,hiába nézed a törvényt,másról beszélsz.

szexuális cselekményt végez vagy végeztet."

arra törekszik rábírni, hogy vele vagy mással szexuális cselekményt végezzen,

Ismétlem, a pedofília nem büntetőjogi kategória!

Az hogy gyerekek izgatják szexuálisan,nem büntetendő.

Ha állatok iránt érez szexuális vonzalmat,nem büntetendő.

Ha az azonos nemű iránt érez szexuális vonzalmat,nem büntetendő.

Viszont mindegyik deviancia,undorító,nem normális.

[ Szerkesztve ]


Csapoati
(nagyúr)
Blog

Ha valaki legszívesebben kasztrálná a melegeket, nem büntetendő (nem hajtja végre).

Ha valaki kiirtaná a feketéket, nem büntetendő (amíg nem hangoztatja nyilvánosság előtt).

Ha valaki szereti az análszexet, szado-mazót, pisi-kakiszexet, nem büntetendő. (tök érdekes, hogy ezeket heterok is csinálják, mégsincs az, hogy ezek beteg emberek)

Pedig ezek is deviáns, nem normális viselkedések, gondolatok.

Nem akartam már írni ide, csak olvastam, de ez már olyan szintű baromság, amit nem lehet szó nélkül hagyni.


Daffni2
(addikt)

Mi a baromság?

Ugyanolyan undorító mindegyik!


Mr X
(veterán)
Blog

Tedd hozzá, hogy neked.


Daffni2
(addikt)

Minden ép érzésű ember számára.


Mr X
(veterán)
Blog

Azért, mert te azt mondtad?

Mások szerint az orális szex is isten ellen való. Pippantottak már le?


Daffni2
(addikt)

Helyben vagyunk.

Ezek szerint el kell fogadni a pedofilt, és az állatok iránt szexuális vonzalmat érzőt is.


Arpee78
(senior tag)
Blog

Valahogy definiálni kellene az elfogadás fogalmát. A Te értelmezésed szerinti elfogadással miben lenne más a magatartás a homoszexuálisok, pedofilok és az állatok iránt szexuális vonzalmat érzők felé, összehasonlítva az el nem fogadással?

[ Szerkesztve ]


Mr X
(veterán)
Blog

Gondolom megvan a felnőtt, cselekvőképes és védekezni képes egyén jellege...

üzenetek