[Re:] [olloczky:] Zajos szomszédok - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


updog
(senior tag)
Blog

van egy szabály, hogy este 10 után nem szabad zajongani - ha a csendháborításra gondolsz, régi urban legend ez az este 10 óra :) Igazából ha kedden délután négykor huzamosabb ideig nem szünteti meg a zavaró zajt akkor ugyanúgy csendháborításnak számít, és akár hatóságot is hívhatsz rá.

"Az a furcsa, hogy huszonévig úgy éltem, hogy nem voltak zajos szomszédok" Vagy csak nem vetted észre :) Más, amikor 17 évesen bedőlsz az ágyba, és azonnal elalszol mert elnyom a fizikai fáradtság és az agyadat napközben ért millió hatás, és más amikor 40 évesen pattanásig feszült idegekkel fekszel le este 11-kor, és a legkisebb zaj azonnal felkúrja az agyadat (saját példa), és fizikailag képtelen vagy ignorálni.

Nálunk napközben (homeoffice egy éve) folyamatosan a fejemen van a fejhallgató, egyrészt mert tuti hogy napközben valahol fúrnak, felettünk huzigálják a széket, az oldalsó szomszéd kétpercenként tüsszög vagy fuldoklik, valahol (khmm a szomszéd szobában feleségemmel :D ) folyamatosan ordít két gyerek, ez mind azonnal ki tud zökkenteni a munka ritmusából.

Éjszaka még rosszabb, az agyam szerintem felerősít minden ingert, lefekszek és az agyam azonnal rááll hogy lépdel a felső szomszéd, pakolászik, 11-kor még szekrényeket borogat néha, valamelyik másik szomszédot is zavarhatja mert volt már hogy éjfélkor elkezdték verni a radiátort (!!)... szóval kb. rámegy lassan az ép elmém, de nem tudok mit csinálni, ha panelt engedhetek meg magamnak. Illetve annyit tudok mégis, hogy spórolok ahogy tudok (két gyerek mellett, hajrá), dolgozok amennyit a home office miatt megnyert +2 óra enged, és reménykedek hogy találok valahol egy értelmes környéken lévő megfizethető családi házat, mielőtt elvisz az agyvérzés. Ahol majd hallgathatom a flexelést hajnalban :D ;]

[ Szerkesztve ]

üzenetek