Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


TomMusic
(senior tag)

Köszi.
Na akkor valószínűleg a közeljövőben váltani fogok rá. :B


flegga92
(senior tag)

Elég sok lehetőség van Kínából kevés pénzért, vagy ha van rá keret nagyon jókat lehet itthon is kapni, nekem egy Xiaomi Airdots van (fehér ez a jobb, a fekete picit rosszabb). Ez se egy high tech cucc, de amire nekem kell arra tökéletes.
Közepes hangerőn 3-4 óra megvan, a kis tokja kb 4x tudja feltölteni. Lehet csak az egyiket használni, én rendszeresen így megyek az utcán, nem szeretem ha nem hallom a külső zajokat.


PistiSan
(addikt)

Naponta van frissítés, de én feleslegesnek tartom felrakni, így havonta szoktam 1x amikor már bele került a havi biztonsági frissítés. OTA frissítés van, nem kell semmit bajlódni vele.
Amúgy annyi, hogy TWRP-ből a blu_spark féle verziót kell használni, mert a hivatalossal régebben gond van. Teljes tapasztatom 2019 júliusból, nem tudom most mi a helyzet, de akkor ez volt, olvasd el mielőtt bele vágnál: [link]


t181
(senior tag)

Szvsz kb jobban bízhatsz egy ismertebb custom ROM-ban, mint egy gyári OxygenOS-ben, MIUI-ban, One UI-ban, akármiben. Ezeknek a rendszereknek mind fent van valahol a forráskódjuk (ha nincs, nem kell használni), tehát kiderülne, ha valami turpisság lenne bennük elrejtve valahol.


TomMusic
(senior tag)

Ezeknek a rendszereknek mind fent van valahol a forráskódjuk
Ez nem garancia semmire. :U
Sokan félreértik az informatika ezen részét. Attól még hogy valami nyíltforrású, nem jelenti azt, hogy nincs benne ártalmas kódrészlet.
Ugyanis egy OS kódját teljesen átlátni bitről bitre gyakorlatilag lehetetlen. Ezt el kell fogadni tényként.


t181
(senior tag)

Persze, nem is úgy értem, hogy attól, hogy valami nyílt forráskódú, azonnal 100%-ig biztonságos lesz.
De minden issue, minden PR, MR, a legapróbb változások is teljesen publikusak, akárki láthatja mi megy be. Ettől függetlenül nyilván lehet bent ártalmas kód, de erre szerintem kisebb az esély, mint arra, hogy egy nagyobb gyártó rendszerében lenne okosság (és most már lassan rendszeres lesz, hogy kiderüljön, hogy ilyen-olyan adatok mennek ilyen-olyan szerverekre).

Ugyanis egy OS kódját teljesen átlátni bitről bitre gyakorlatilag lehetetlen. Ezt el kell fogadni tényként.
Áprilisban kerültem egy projektre, de még mindig van olyan kód, amit nem láttam, pedig nem OS-t fejlesztünk. :))

Szerk.:
Abszolút semmi bajom a gyári rendszerekkel (csak némelyikkel), és nem is a LOS-t akarom védeni (utoljára akkor használtam huzamosabb ideig, amikor még CM volt), csak így látom a dolgokat. :R

[ Szerkesztve ]


TomMusic
(senior tag)

Ok, nincs ezzel gond.
Viszont ha egy gyártó ártalmas kódot rak bele (és nem a giganagyok, mert ők "megtehetik") és kiderül, akkor azzal lehúzhatja a rolót. Vagy legalábbis csilliókat bukik. Ezt egyetlen gyártó se fogja bevállalni.

De valószínűleg váltok majd én is, ha már x hónapos lesz az utolsó security update (ami sanszos hogy a mostani).


g0dl
(őstag)

Mire gondolsz, hogy az Apple IOS-ben, meg a CISCO (szintén IOS) rendszerében ott virít az NSA kódja, a HUAWEI-ben (mobil, és hálózati eszköz) meg a Kínai hasonló szolgálaté?
Nemmmm moondóóóód

Szerintem a mobil piacon nem nagyon vannak kis gyártók, esetleg nagy gyártók kis márkái.


L4mie
(veterán)

Logikád szerint akkor: Hsz gyűjtésnek számít az ilyen hsz-t számonkérni..
És számonkérni a számonkérést :W ? ohh banyek én is hsz. gyűjtő lettem. :U

Mellesleg amikor én leváltottam, tiszteletből köszöntem be, sokat segítettek itt a topicban, és kijár egy elköszönés. (modnjuk nekem a fiókban póttelefonkodik a op3 )


UberMutant
(senior tag)

:C


sky11
(őstag)

Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy a google fiókból , hogy tudok kijelentkezni? Öcsémnek kölcsön adnám a telefont, de a reset előtt kilépnék.


dbius
(addikt)
Blog

Szerintem csak el kell távolítani a google fiókot a beállítások/fiókok menüből.

[ Szerkesztve ]


sky11
(őstag)

Ok, köszi!
Csak olvastam itt régebben, hogy nem elég egy reset, hanem ki kell jelentkezni a google fiókból. És most az istennek sem találom, hogy honnan kell kijelentkezni.


L4mie
(veterán)

vagy nyomj egy gyári beállítást :D így tiszta lappal kezd.


sky11
(őstag)

Kijelentkeztem a fiókból, és utánna nyomtam egy resetet a recoveryből.
De mondom a tesómnak, vigyàzzon rá, mert kb makulátlan a telefon, és pót telefonnak, GPS- nek, médialejétszónak kiválló. Ha nem szarakodott volna párszor töltésnél nyáron, még mindig használnám. Persze, amióta megvettem az A50- et, semmi gond az OP-al :D


ilyr
(tag)

Érdekes ujítás a Google-nél, legalábbis egy ismerősöm telefonját újratelepítve figyeltem fel rá úgy egy éve, hogy ha egy új telefont beüzemelsz egy Google accounttal, akkor hajlamos megjegyezni, hogy az a telefon ahhoz az accounthoz tartozik. Aztán ha késöbb egy másik accounttal használnád, akkor kéri az eredeti account jelszavát először és csak utánna tudod a másik accounttal használatba venni... :) Ezt egyébként teljes wipe és factory image-ből való visszaállítás után is eljátszotta, szóval a dolog nem a telefonon volt elmentve.


okkena
(csendes tag)

Airdots bluetooth-ja mennyire stabil? Akadozik ha nagy kabáton és farmeren kell átküzdenie magát?


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

Az FRP-ről: [link]


flegga92
(senior tag)

Egyáltalán nem akadozik. Panel lakásban 2 vastag és 2 vékony vasbeton falon is stabilan átjött. Egyszer volt olyan hogyha nem ment semmi hang, akkor dobálta a kapcsolatot, de ez másnapra elmúlt.
Nincs benne aptX, szóval van egy kis késés a hangban, de nem zavaró.


FNZ
(senior tag)

összefutottam egy kollégámmal és kérdeztem tőle, hogy hogy milyen a telója, jól bírja e még az aksi, mert az enyém már gyengélkedik. Az mondta, hogy mivel már 3 éves, ezért neki is gyengélkedik és gondolkodik az aksi cserén, mert sajnos már csak 2 napot bír ki és neki igen is bírja már ki majd 5 napig.

örülnék, ha az enyém 1,5 napot bírna, nem szar aksival 2 napot.
sokat nem tudtam vele beszélni, de azt mondta, hogy használja és így bírja 2 napot. nekem egy kicsit furcsa, de mutatta, hogy délután 3 órakor 81% volt még az aksija.

[ Szerkesztve ]


thomasvold
(senior tag)

Két nap 3 évesen? :F Én is használom és naponta kétszer kell tölteni :( Az enyém is elmúlt 3 éves.

[ Szerkesztve ]


B@ldrick
(aktív tag)

Enyém 2016.08-i, most a 9.0.6-tal használom, ez eszi a legkevésbé az akkut, 30napja bekapcsolva, 91% deep sleep, és a little mag max 1478MHz, a big max 1824MHz-re korlátozva.
Használattól függően hozza 1 simmel, éjjel repülőben a 3nap/6óra, 4nap/5óra vagy 5nap/4óra kijelző+hívásidőt ~20%-ig merítve. Most pl. nem volt repülőben és 4nap/2+1óránál van 38%-on. Custom rom kiírta a töltési ciklusát és olyan 300 körül lehet most ~2600mAh-t becsült a 3000-re.


PistiSan
(addikt)

Én is 2 naponta töltöm, viszont én keveset használom, ja és nem játszok vele egyáltalán már.
Már kezd szűkös lenni a két nap, én akkor fogok akkut cserélni, amikor már 1 napot nem bír ki ilyen használat mellett.
Szeretem ezt a telefont nagyon, a Notch, és a kamera lyuk sem tetszik, szerintem mire cserélem ezt a telefont, már megint lehet sima kijelzős telefonokat kapni. Legalábbis nagyon remélem, tök jó lenne a teljesen sík képernyős telefon, tok és fólia szempontjából sokkal jobb, nem érzem a hajlított kijelzőben a plusz funkcionalitást.


thomasvold
(senior tag)

Én azt írtam, hogy naponta kétszer töltöm :)

Szóval már nagyon megérett az akksi csere.


g0dl
(őstag)

"91% deep sleep, és a little mag max 1478MHz, a big max 1824MHz-re korlátozva."

Ezt mivel monitorozod illetve állítod be?

üzenetek