üzenetek

hozzászólások


bupemko
(aktív tag)

Nekem is még gyári fólia van, pedig anno vettem hozzá többfélét...


FNZ
(senior tag)

ok, köszi, feltelepítettem és meglátom.


zselijan
(csendes tag)

Az nfc a hátlapon van. Akksihoz semmi köze.


sutszi
(addikt)
Blog

Én konkrétan ezt a terméket rendeltem meg. [link]
Okt. 30-án rendeltem meg és ma érkezett meg. Ha úgy vesszük nem is rossz sebesség.

thomasvold: Ennyi idő alatt belemegy annyi ciklus, hogy jó eséllyel számottevő mértékű a kapacitásvesztés.

g0dl : Sebességgel nincs gondom nekem sem. Az akku nálam a saját használati szokásaim mellett kb 2 nap. Tehát első nap reggel levettem a töltőről és másik nap este tettem fel... SOT-ot nem szoktam nézegetni, mert nem érdekel általában. Viszont amikor 1 óra navigáció + BT-n zene lejátszás lerántott 50%-ot az fájt... Persze kocsiba többnyire töltőn van, de nem akarom mindig töltőre tenni emiatt. Egyszerűen egy jó telefon... Viszont használt ára nagyon lent. Ez most az a pont volt, amikor el kell dönteni, hogy eladom, vagy aksi csere pici pénzért és használom amíg lehet. Majd ha lesz kicsit nagyobb fejlődés kamera terén, meg lesz tényleg annyi előrelépés piaci szinten amiért megéri kiadni ennyit, akkor elgondolkodom.

FNZ : Biztosan írok még róla, hogy alakul a sorsa. Ez viszont időbe telik... Kb 3-6 hónapig megtartom a régi akkut, backupnak. Ha úgy látom, hogy rendben van akkor kidobom.
Az biztos, hogy 1 hét után már több tapasztalat lesz azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt értelme a cserének.
Amúgy én is YT videó alapján cseréltem ki. De azért van pár észrevételem:
1. Nagyon kell figyelni, hogy hol próbálod szétpattintani, mert rohadt nehéz.
2. SOHA! ne a sim tálca nyílásánál próbáld.
3. A spec 2 csavarhoz(ami az aljában van) való csavarhúzó amit az akksihoz küldtek túl nagy hozzá. Viszont a készletben lévő csillagfejű simán ki és becsavarta. Nagyon finoman kell használni.
4. Végig nagyon óvatosan kell bánni vele.
5. Az normális, hogy a régi akku nehezen jön ki. Bele van ragasztva.
6. A panelt és az alu hátlapot is érdemes finoman eltisztítani valami pici kefével(pl fogkefe). Mert rengeteg szösz, meg koszt szed össze az évek során.

#akku #akkucsere #csere

[ Szerkesztve ]


FNZ
(senior tag)

ok.
azt néztem, hogy ahonnan rendelted, ott 15,19 $ + adnak szerelő készletet
az 1+ oldalán viszont 7,4 euro + költségek szerelő készlet nélkül. ez nem lenne olcsóbb és ráadásul garantáltan eredeti? vagy itt túl sok lenne a + költség?

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

Nekem úgy rémlik, hogy a postával együtt valami 10K körüli összeg a gyári akku csere, de keress rá páran már írtak ezzel kapcsolatban ide.


thomasvold
(senior tag)

Kérlek majd oszd meg tapasztalataidat, hogy milyen az akksi. Nekem is cserélni kell, naponta már kétszer kell töltenem sajnos, a telefont meg szeretem, nem akarom lecserélni.


sutszi
(addikt)
Blog

Gyári utat én nem láttam...vagy drágábban ahogy PistiSan írja...

Megpróbáltam olyan eladót keresni, ahol jó eséllyel eredeti akku van...

thomasvold : Kezdetnek annyit, hogy tegnap este fullra töltöttem. Reggel még 100-on volt. Kíváncsi vagyok a nap végére... De kell pár ciklus, hogy az akku toppon legyen.

[ Szerkesztve ]


PistiSan
(addikt)

Én is kíváncsian várom majd a több hónapi tapasztalataidat is, nekem még szűk 2 napot kibír az eredeti akku is, bár nem sokat használom. Én ott húzom meg az akku cserébe a határt, hogy este feltöltöm és 1 napot még bírjon.


noorbertt
(őstag)

Igen, kB annyi lett volna anno nekem is gari utan, de szerencsére ingyenes lett a dolog.
A héten írok nekik mert nem ártana egy aksi csere plusz van egy régi oneplus 2is, hátha azt is negcsinaljak


StarDeLuxe
(tag)

Még én is aktívan használom, remek állapotban van, eredeti fóliával, nagyon jól bírja. Pedig rendeltem anno pár üveg fóliát hozzá, de nem tettem rá. Még karcolás se nagyon van az eredetin. Az akksi is elmegy még egy napot aktív használat mellett, de amilyen gyorsan feltölt , teljesen élhető. Bár munkából hazatérve rátöltök. Csak reggel töltöm 100-ig, egyébként csak max 89%-ig. Így elvileg kitolhatóak a ciklusok :

Én nagyon szeretem ezt a telót, még semmi nem indokolja 3+ év után sem a cserét. Jövőre ha rosszabbodik az akksi, felkuldom nekik cserére. Én is úgy tudom 10-be belefér mindennel együtt. Én neki nem állok szétszedni az tuti. Csak jobb ha a gyári szervíz csinálja meg.
Ha lecserélem akkor már csak 5G-s re, jövőre szerintem már azzal jönnek.
Meg persze mennyibe fog kerülni, de az OP supportot nehéz űberelni. Bár ha a Xiaomi még aktívabban lesz jelen itthon...

Oxygen Updater már jelzi a 9.0.6-ot!
Feltette már valaki? Ha igen, minden rendben vele?


syler123
(addikt)

Azt ugye vágod, ha nem töltöd 100%-ra, a képernyőhasználatot nem nullázza? Sem a teljes feltöltés részt. Ez a kép / amit bekarikáztál semmit sem ér...


StarDeLuxe
(tag)

Persze, csak poénnak szántam a 21 óra SOT-ot. 😄 Egyébként 90%-tól nullázza.
Viszont, szerintem ha nem töltöd százig, max 89%-ig, nem számít 1 töltési ciklusnak, csak kb. 3 ilyen töltés után. De erről már volt szó párszor, igaz sokan nem hisznek ebben.


FNZ
(senior tag)

várom a tapasztalatokat, hogy milyen lesz.


ilyr
(tag)

Eredeti akkut csak a OnePlus tesz bele. Minden más csak másolat, mivel a OnePlus nem ad el alkatrészeket. Ettől eltekintve lehet ugyanolyan jó is akár, a különbség ott van, hogy ha gondot okoz az akksi és a OnePlus tette bele, akkor azért garanciát kell vállaljanak. A másolatnál minden rizikót te vállalsz.


AcCEsS
(aktív tag)

Sikerült megoldanod? Pár napja én is aktiváltam/aktiváltattam a VoLTE-t, de azóta kikapcsolt hívásvárakoztatás esetén is bejön a hívás miközben mással beszélek. Baromi idegesítő, mert a második hívó fél nem tudja miért nem veszem fel. Valakinek van erre megoldása?


ToniSlow
(aktív tag)

A második hívó készüléke kijelzi hogy a hívása várakozik. Ott van az információ hogy miért nem veszed fel.

Lehetséges hogy volte aktiválás után újra ki/be kell kapcsolni hívásvárakoztatást hiába volt korábban már ki/be kapcsolva.


AcCEsS
(aktív tag)

Próbálkoztam az ismételt be/ki kapcsolással, de nem hozott megoldást. Nem tudom, hogy ez minden Volte-képes készüléket érint-e ez a probléma a Vodafone hálózatában, vagy csak az OP3 működik rosszul a Volte hack miatt!?


FNZ
(senior tag)

felraktam az AccuBattery és azt írja, hogy 81%-os vagyis 2430 mAh
én ezt már észreveszem, hogy nem bír annyit mint korábban.
érdemes cserélni?


PartyShan
(aktív tag)

Üdv!
Eljött a búcsú ideje. Lecseréltem szeretett 3-asom. Maradtam a márkánál (7T PRO). Jó volt ez a közösség, sokat tanultam :) Semmi baja nem volt a telefonnak csak jött egy kihagyhatatlan ajánlat, egyébként még évekig maradt volna.

Sziasztok


thomasvold
(senior tag)

Használd egészséggel az új telefont :)


gezatata
(aktív tag)

Volt valami jó kis akció? vagy milyen kihagyhatatlan ajánlatról tudsz?


sky11
(őstag)

Gratulálok hozzá !
Én majd az OP10 -10t - nél vissza térek az OnePlushoz .
Az OP3- at még használom média lejátszónak . Amióta megvettem a Samsungot , nincs vele töltési probléma . Ma este le is töltöttem a frissítést . Az OP3- at így használom tovább netes rádiónak , GPS- nek , meg jó , hogy van egy szuper tartalék telefonom .


PartyShan
(aktív tag)

Nincs, a telefon árának nagy részét ajándékba kaptam , nekem csak 50et kellett ráfizetnem. Így volt számomra kihagyhatatlan. Amúgy mondom nem cseréltem volna.

Köszönöm mindenkinek.

[ Szerkesztve ]


sutszi
(addikt)
Blog

#Akkucsereután #1hét

Többen kértétek, hogy írjak az új akkuval kapcsolatban. Kicsivel több mint 1 hét és néhány töltési ciklus után nem történ semmi negatív dolog, ami izgalmat okozott volna. Az akku az első pillanattól kezdve vette a töltést. Ugyanúgy gyorsan töltődik és bírja is a gyűrődést.
2 dolgot kell látni.
1. A korábbi akku elhasználódása miatt elveszített kapacitást most visszakaptam. Ez látható tapasztalható. Képernyőképek, meg számok nélkül fogadjátok el ezt most...mert nagyon hektikusan használtam a telefont. Nem volt értelme a képernyőzésnek. Amit látok, hogy csere előtt kb ugyanolyan átlag használat mellett 50%-ot evett meg 1 nap alatt. Most 30-35%. De ez inkább kevesebb lesz/lehet majd. Okosan kijöhet a 3 nap. Igaz az a saját használati szokásaim alapján értendő. De szerintem így is látható, hogy ugyanolyan körülmények között van változás.
Ez egyébként csak annyit bizonyít, hogy az új akku valóban képes annyi energiát tárolni mint amit ráírtak és úgy egyáltalán tényleg működik.
2. Azért a szoftveres oldalt is nézni kell. Most 9.0.6 van fent. Dirty update. A vásárláskor meg 7.1.1 volt talán...? Szóval az sem mindegy, hogy a rendszer, hogyan kezeli az erőforrásokat.
A BT és a GPS-t ha bekapcsolom, akkor néhány alkalmazás sokszor indokolatlanul képes ráülni ezekre és akkor azért nagyobb az étvágy. De ez meg akku független dolog. Volt, hogy a rendszer jelezte, hogy az Aliexpress app nagyon szívja az akkut... például. Ezt lehet, le is vágom a fenébe majd...

Itt az a nagy kérdés, hogy hosszabb távon mennyire lesz hibátlan az akku működése. De azt majd pár hét múlva tudom megírni...
A rövid távú tapasztalatok alapján megérte ebbe az irányba menni, mert más problémám nincs a telefonnal.


thomasvold
(senior tag)

Köszönjük szépen a beszámolót :)


FNZ
(senior tag)

:C


TomMusic
(senior tag)

Na jelzi az OS, hogy van új Oxygen update :B
Valaki felrakta már?


ToniSlow
(aktív tag)

Szia,

Igen, napokkal ezelőtt.


TomMusic
(senior tag)

Köszi!
Tapasztalható bármi (negatív) változás?


ToniSlow
(aktív tag)

Nálam nem jelentkezett semmi negatívum.

Úgy tűnik hogy azt a hibát ami bejövő hívásnál jelentkezett javították.

[ Szerkesztve ]


TomMusic
(senior tag)

Szuper, leszedem én is.
Köszi!


ilyr
(tag)

4 napja használom, semmi negatívumot nem tapasztaltam vele... Nulláról telepítettem meg battery calibration is volt, mintha kicsit lassabban töltődne, de lassabban is merül. Egyelőre meg vagyok vele elégedve.


L4mie
(veterán)

Hát Srácok
megjött a céges P30, lassan átmigrálom magam arra.
Op3, feltöltve, megpucolva megy a dobozába :)
Eddig legszeretettebb telefonom, pedig volt pár.


SunyaMacs
(aktív tag)
Blog

Ha elrakod, ne töltsd fel teljesen, mert az akksi így többet fog veszíteni kapacitásából, mint ha csak félig lenne feltöltve. Az ellenkezője is igaz: 0-ra merítve sem érdemes elrakni.


L4mie
(veterán)

75-re merítette, tegap, még kellett egy gps-ezére gyorsan, akkor nem töltök rá :)


ilyr
(tag)

Elvileg lítium akksiknál 40% körüli tültöttséggel érdemes kikapcsolva tárolni...

üzenetek