üzenetek

hozzászólások


sutszi
(veterán)
Blog

#Akkucsereután #1hét

Többen kértétek, hogy írjak az új akkuval kapcsolatban. Kicsivel több mint 1 hét és néhány töltési ciklus után nem történ semmi negatív dolog, ami izgalmat okozott volna. Az akku az első pillanattól kezdve vette a töltést. Ugyanúgy gyorsan töltődik és bírja is a gyűrődést.
2 dolgot kell látni.
1. A korábbi akku elhasználódása miatt elveszített kapacitást most visszakaptam. Ez látható tapasztalható. Képernyőképek, meg számok nélkül fogadjátok el ezt most...mert nagyon hektikusan használtam a telefont. Nem volt értelme a képernyőzésnek. Amit látok, hogy csere előtt kb ugyanolyan átlag használat mellett 50%-ot evett meg 1 nap alatt. Most 30-35%. De ez inkább kevesebb lesz/lehet majd. Okosan kijöhet a 3 nap. Igaz az a saját használati szokásaim alapján értendő. De szerintem így is látható, hogy ugyanolyan körülmények között van változás.
Ez egyébként csak annyit bizonyít, hogy az új akku valóban képes annyi energiát tárolni mint amit ráírtak és úgy egyáltalán tényleg működik.
2. Azért a szoftveres oldalt is nézni kell. Most 9.0.6 van fent. Dirty update. A vásárláskor meg 7.1.1 volt talán...? Szóval az sem mindegy, hogy a rendszer, hogyan kezeli az erőforrásokat.
A BT és a GPS-t ha bekapcsolom, akkor néhány alkalmazás sokszor indokolatlanul képes ráülni ezekre és akkor azért nagyobb az étvágy. De ez meg akku független dolog. Volt, hogy a rendszer jelezte, hogy az Aliexpress app nagyon szívja az akkut... például. Ezt lehet, le is vágom a fenébe majd...

Itt az a nagy kérdés, hogy hosszabb távon mennyire lesz hibátlan az akku működése. De azt majd pár hét múlva tudom megírni...
A rövid távú tapasztalatok alapján megérte ebbe az irányba menni, mert más problémám nincs a telefonnal.

üzenetek