Gondolom Hamvas Bela velemenye ismeros a 'somlai' borokkal kapcsolatban.
[Re:] [Parci:] I (L) Somló - BLOGOUT fórum
hozzászólások
mókás, hogy még mindig nem olvastam el hamvas könyvét. egyszer meglesz.
j.bravo
(addikt)
Teljesen esélytelen eljutni a Somlóra úgy hogy ne kelljen autót vezetni?
(Ketten mennénk a barátnőmmel, keszthelyi nyaralásba beiktatnánk, és jó volna ha mindketten kóstolhatnánk, ugye)
busz, vonat is van (somlóvásárhely), persze drágáért.
j.bravo
(addikt)
A Volánbuszt még nem hívtam fel (a webes menetrend-keresőjük egy agyrém, vagy én vagyok agyilag zokni), vonattal többször kéne átszállni, úgyhogy úgy tűnik, a Somlót elnapoljuk, és Badacsony környékén nézünk körül most inkább (Von Beöthy, Borbély, Laposa, vagy Szeremley közül valamelyikükhöz).
laposa... meg badacsonyban még szászi, nyári, jásdi.
j.bravo
(addikt)
Jásdi nem Csopakon van?
Ezek a kisebbnek tűnő (Nyári, Szászi) pincészetek jól hangzanak (megnéznék már egy ilyet), ha elég pocsék idő lesz a jövő héten, akkor lehet hogy egynél több látogatás is belefér - meglátjuk.
de, jásdi csopak. de jó.
szászi nem is olyan kicsi, úgy értem, nagy sztár, a kabócás és liliomfi olaszrizlingjei nem gyengék (de a sima sem rossz). találkoztam is vele szerdán az Alkesz szülinapon. nyári még nem futott úgy be, de a borai szuperek.
j.bravo
(addikt)
A Borbély családi pincészetnél voltunk végül Badacsonytomajon.
Nekem bejött
Egyszerre régimódi, hagyományos, ugyanakkor újító-kísérletezni hajlandó család.
A boraikról nem tudok olyan érékeléseket írni hogy akár az alkeszblog vagy bárki más aki ért is hozzá, csak annyit hogy nekem ízlettek, nagyon.
A rizlingek selymesek, lágyak, a szürkebarát is "egyszerű" de nagyon finom, a kéknyelű és a juhfark (van pici szőlőjük a Somlón is) a több sav ellenére sem fanyar, kellemes, szerintem kellőképpen összetett bor. A késői szüretelésűek közül a Zeuszt és a jégbort (nem emlékszem milyen szőlőből) kóstoltuk, bejöttek.
Most persze lehet hogy baromságokat írtam, de az én benyomásom ez volt.