[Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek? - BLOGOUT fórum

üzenetek

hozzászólások


Gömbike
(senior tag)

Az Lg- n kívűl szinte minden gyártó ékszíjas gépet gyárt.

Az Lg sem rossz, ha azt választod, tedd. A fórumok alapján ott gyakori , de nem általános és állandó hiba, hogy a direct drive hajtásnál a szimmering feladja, s a víz kivégzi az elektronikát.

A 14. éves AEG (Elux gyártmány) 74850 a gépem köszöni, jól van, hibamentesen töltöttük el a majd másfél évtizedet.

A háztartásban dolgozó többi Elux gép is túl van már a 10. évén, legközelebb is Elux cégcsoporttól veszek, mert nekem ez a megélt tapasztalat, nem a huszonéves srác ajánlása.

Nem bántásként mondom, hanem a több, mint 30 éves házasságomból a tapasztalatok ezt igazolják. Lg- ből mikró, tv.

[ Szerkesztve ]


c0dered
(csendes tag)

Sziasztok,
Mosógépet szeretnénk cserélni. Átolvasva a fórumot AEG és Bosch gépeket néztem ki.
A fő paraméterek: min. 9kg-os töltet, gőzölő funkció, 1400 f/p centrifuga, időzítés (azt hiszem ez már alap), wifis bohóckodás végülis nem árt ha van, ad extra kényelmi funkciókat. De nem muszáj :)

Konkrét modellek:
- AEG LFR73944QE (meg a párja a a ..44OE)
- Bosch Serie 6 gépek: WGG244Z3BY, WGG244Z9BY, WGG244Z0BY, WGG144Z9BY, WGG144Z0BY

Tehát max. 270e Ft (szállítás nélkül) lenne a keret.

Konkrét kérdések:
- a két AEG modellnél kiemelik, hogy milyen könnyen tisztítható a mosószeradagoló fiók. Ez a mostani gépünknél eléggé fos (kb 8-9 éves Whirlpool). Akinek már van hasonló, attól kérdem: tényleg könnyen tisztíthatóak ezek a fiókok?
- a fenti Bosch modellek egy része a WGG244 másik része a WGG144 sorozatba tartozik. A kettő közt van kb 40-50e Ft különbség. A WGG144 ennyivel gyengébb minőség lenne? Vagy honnan az árkülönbözet?
- jól gondolom, hogy mindkét márkának van idehaza értemes szervizháttere? Ha valami garin túl megdöglik bennük, vajon melyik márka a zsebbenyúlósabb?
- úgy általában melyik gyártó gépeit tartjátok tartósabbnak?
- mindkét online bolt kínál 5 évre kiterjesztett extra garanciát, illetve az AEG hivatalos oldalán ők is kínálnak, alapból. Ezekkel van tapasztalat? Megéri az extra pénzt?


Nagya21
(addikt)

Hali! Igen könnyen tisztíthatók a mosószer adagoló fiókok.
De ha spórolni akarsz egy kis pénzt, vegyél Eluxot, ugyanaz mint az Aeg, csak olcsóbb.
Üdv Nagya


Postas99
(senior tag)

WD-14440FDS - Nem mai darab idén 11 éves már elmúlt, szerelő sohasem látta. Heti 4-5 alkalommal is megy. Nem csapágyas, nem lötyög, takarítva is van 40 mosásonként.
Ne az alja kategóriát válaszd az LG-ből. Ami kicsit drágább model az sokáig fog élni.


c0dered
(csendes tag)

Valaki esetleg tud valamit a lent említett Serie 6 Bosch gépekről? Vajon mi indokolja a kb 20-25%-os árkülönbözetet nagyjából azonos feature-ök esetében?


Csorbi
(addikt)

Kérdezz rá a Bosch Vevőszolgálatnál, és aztán oszd meg velünk is a kapott infót. :))


jeni
(félisten)

Hello
Mosógép alkatrész topik van-e?
Ehhez a Gorenje mosógéphez szeretnék venni a Gorenje Connectlife feliratú mosóadagoló takaró fekete díszelőlapi műanyagját. Megnéztem, és ez a adagoló rész vagy 3 részből áll. Mind szétszedhető ,füles pattintással vannak egybe rakva.
WPNA84APWIFI


Csorbi
(addikt)

Mondjuk ehhez nem értem minek topik, mikor ezt a google-val kell keresni, esetleg felvenni a kapcsolatot a Gorenje vevőszolgálattal. :D


jeni
(félisten)

A jobb felső sarka törött le,de egyelőre mosásnál nem szivárog onnan ki a mosószeres víz az adagolóból. A Gorenje szerviz azzal kezdte a mondókát,hogy 20 ezer Ft és alkatrész ára plusz munkadíj ha nem gyári hibás az előlapi takaró (anyagfáradás),én 8 év garival vettem meg (biztosítással) lehet velük kell ezt elintéznem és nem a szervizzel annak ellenére,hogy nincs még 10 hónapos se (3év garis alapból) . Győzőm sincs hogy tudott onnan egy darabka kitörni.
A darabkáját se találom a padlón.

Ha azt a fekete díszelőlapot lehetne venni külön már rendelném is.


RWD
(tag)

Sziasztok!
Végre megérkezett az AEG L6SME47SM típusú gépünk. Nekem egyelőre vegyesek az élményeim, de lehet túl magasak az elvárásaim egy 200 ezer bruttóba kerülő géppel kapcsolatban.
1. Centrizéskor (1200-as fordulat) rendesen érezni gép mellett a járólapon, ahogy remeg az egész. Ez normális vadi új gép esetében? Plusz maga a gép is rázkódik, bár az tényleg csak minimálisan. Azt gondoltam hogy ezek kvázi "meg se moccannak".
2. A tetejét le kellett vennem, csak így fért be a konyhapult alá. Előfordulhat, hogy a hiányzó fedél okoz neki valamilyen struktúrális merevség hiányt, és ezért rázkódik kicsit? Ha muszáj kifűrészelem a pult alját, és visszarakom a gép tetejét.
3. Alap esetben megmozgatva nem billeg a gép, a lábak szerintem jól be vannak lőve gyárilag. De ez csak egy szerintem, nem tudom van-e erre valami protokoll. Nyilván ha eltér akár 1-1 mm-ert is a felfekvése, centrizéskor gondolom exponenciálisan kijön a statikus helyzetben nem tapasztalható billegés. De marha tudományos vagyok :)
4. Egyik mosás alkalmával orrán száján jött ki a HAB, de gyanítom szimplán csak túltolta asszony a folyékony mosószert, plusz lehet a frottír fürdőszoba kilépőkkel kombinálva ez már nem tetszett a gépnek. Azt mondjuk akkor sem értem, hogy folyhat ki a hab az ajtónyílás peremén, illetve az adagolótartály szélén?!
5. A start/pause gombja szerintem borzalmas, nem rendes nyomógomb, hanem valami érintésérzékeny vacak, de kvázi fizikai gombként megvalósítva. Aki ezt kitalálta...

Köszi előre is, ha tudtok segíteni! :)


Nagya21
(addikt)

Hali!
Alapba mindég ki kell szintezni a mosógépet.....
Ha kiszintezted is minimal rezgés lesz......
A mosószeradagoló fióból ki tud jönni a hab, ha olyan magasra felér.
Igen érintő gombok vannak az én 7 éves Eluxomon is.....
Üdv Nagya


RWD
(tag)

Szia!
Köszönöm, akkor bevetem a vízmértékem. Gondolom azzal szintezünk, semmi extra :)


Csorbi
(addikt)

Az, hogy mind a 4 láb leér és nem billeg, az nem egyenlő a vízszintezéssel :) Ki kell mérni (vagy méretni hozzáértővel) tűpontosan, vízszintezővel minden irányból és annak megfelelően beállítani a lábakat.
A mosószerelválasztót átállítottátok a kézikönyben leírtaknak megfelelően, a folyékony mosószer típusra (a mosópor az alapértelmezett beállítás!)
A folyékony mosószert mindenképp precízen, pontosan kell adagolni (az öblítővel egyetemben) különben belebüdösödik a gépbe, illetve tele lesz a ruha mosószermaradványokkal.


RWD
(tag)

Értem, köszi! :)
Igen a mosószerelválasztó jó tipp, anya után beállítottam oda ahova kell.
Még annyi észrevételem van, hogy a dob furán lötyög (nem tudom ez mennyire normális), illetve kissé mintha excentrikusan forogna amikor dolgozik. Lehet túlagyalom, de vettünk mi már olyan hűtőt is, ami nem hűtött. -_-


Csorbi
(addikt)

Szerintem első lépésként a felhasználói kézikönyvet mindenképp alaposan tanulmányozzátok-tanuljátok be, mindenki aki a gépet kezelni fogja. Legyen meg a vízszintezés, a helyes beállítások a mosószer adagolásra vonatkozóan, illetve a precíz mosószerkimérés. A többire utána vissza lehet térni. A dob fura lötyögés kifejezéssel nem nagyon tudunk mit kezdeni írásos formában. :D Van lehetőség videót készíteni, feltölteni valahová, ide belinkelni...


hotkar
(aktív tag)

Az excentricitást úgy is nézd meg, hogy csak egy centrifugálást indítasz ruha nélkül. Ilyen esetben rezdülés nélkül kellene működnie.

A mosószert pedig mindig a mosószergyártó utasítása alapján kell adagolni, mert a gépgyártónak fogalma sincs, milyen mosószerrel fogod használni. A gépek adagolóján csak a max. mennyiséget tüntetik fel.

Természetesen mosógépbe való, fékezett habzású mosószert kell használni. Nem a habtól fog szépen mosni.


Gyurka6
(őstag)

Szevasztok!

Indesit IWDE7105 höz keresek leírást, neten látszólag volna. Nekem csak a GB változat jön be.
Fordítást bekapcsolva a program táblázat értelmezhetetlen. Főleg ez a rész érekelne.

Más: Daewoo DWE-5590P mosógép keverőtárcsája nem forog. Eddig nem sikerült szétszednem.
A tárcsa alatti 38-as anyát levettem, de nem mozdul a tengely. Tudja valaki, hogyan tovább?

Esetleg nem működő példányt vennék.

Köszönet...


maross
(veterán)
Blog

Felültöltősből milyenek ajánlottak most? Semmi extra funkció nem érdekes, tartossag >> funkciok, csak a helyhiány miatt a 40-45cm felultoltos a praktikus.Tervezek kivárni valami akciót, 2 hónapon belül jó lenne ha meg lenne véve a szokásosnál némileg olcsóbban. Whirlpoolom van, kezdi feladni, masszivan megette az egeszet a rozsda, rossz ranezni. Elozo is whirlpool volt, azon ugyanennyi ido alatt egy szem rozsda nem volt...ilyen ez a vilag.

[ Szerkesztve ]


d@minator
(addikt)

Electrolux/AEG egy fos. Mindegy, hogy 200 vagy 400 ezer. Vegyél egy Bosch-t az nem remeg ezt meg küldd vissza.
Azért megkérdem, a dobrögzítőket kiszedted?


Nagya21
(addikt)

Hali!
Ha hasonló, mint a régi hajdu keverőtárcsás(szerintem igen), akkor egy fadarab+kalapács segítségével meg kell koccolni, hogy kijöjjön a helyéről.
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

üzenetek