[Re:] [pelgrim_v1:] Kína - Amerika kereskedelmi háború. Új lépcsőfok? - BLOGOUT fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Amennyiben kína ragaszkodik a diktatórikus módszereihez és a lopásra alapozó "fejlődésnek", elkerülhetetlenné válik a konfliktus. Az egyre inkább kiéleződő környezetvédelmi problémákat -megkötött nemzetközi egyezményeket is telibeszarják a komcsi rendszer fenntartása érdekében.

[ Szerkesztve ]


Cucuska2
(őstag)
Blog

A világválság jön, mindenképpen.


-=MrLF=-
(senior tag)
Blog

Még olvasom, az elején ez szerintem hülyeség:
pl. "Azzal, hogy Richard Nixon és Henry Kissinger leválasztotta Kínát a Szovjetunióról"
Kína sosem volt a Szovjetunió részre, esetleg szövetséges, de a 2. VH után inkább ellenség:
[A blöff, ami megmentette a világot a szovjet-kínai atomháborútól]

A cikk többi része korrekt.

Most USA izmozik Kínával, de mivel mindketten csak komolyabban szívnának egy nagyobb konfliktustól szerintem megoldják valahogy nagyobb válság nélkül ezt a gazdasági háborút.


bkercso
(veterán)
Blog

USA is sz@rik a klímára.


t72killer
(titán)
Blog

Ez igaz, csak kérdés, mennyire. A kínaiak egy az egyben a természet kárára növekednek kő(szén)korszaki módszerekkel, alacsony hatékonysággal. Az amerikaiaknál legalább a hatékonyság párx jobb és adott GDP-tételre kevesebb CO2 kibocsátás jut.


bkercso
(veterán)
Blog

Úgy értem, hogy ha az amerikai kormányzat nem tojná telibe a helyzetet, akkor megadóztatná keményebben a kibocsátást, ami lendületet adna alternatív energiaforrások terjedésének. Ezen kívül mint nagyhatalom akár vezethetné is az ügyet. Láthatólag más sem teszi meg..

A kínaiaknak jelenleg nem sok választásuk van, nem tudnának úgy visszavenni. Szerintem.


Cifu
(nagyúr)
Blog

A cikkhez: ezt senki sem tudja biztosan. Az tény, hogy a populista / nacionalista szemlélet újra keményen megfogant olyan politikusok fejében, akik nem akarják, nem tudják átlátni, hogy mennyire beépült a globalizáció a mindennapokba.

Azt kétlem, hogy Kína túlzottan drasztikus lépéseket tenne, de az is tény, hogy itt az USA több hibát vétett, mint Kína.

@MrLF: pl. "Azzal, hogy Richard Nixon és Henry Kissinger leválasztotta Kínát a Szovjetunióról"
Kína sosem volt a Szovjetunió részre, esetleg szövetséges, de a 2. VH után inkább ellenség:

Az 1969-es határvillongások után a szovjet-kínai kapcsolatok ha nem is rendeződtek, de elindult a párbeszéd, 1970-ben újra felcsillant egy apró remény, hogy Koszigin vezetésével megbékéljenek. Andropov és Brezsnyev nem volt ennyire optimista, és inkább ellenséget, mint barátot láttak Kínában. Ezt használta ki Kissinger és Nixon, az amerikai-kínai diplomáciai kapcsolatok rendeződtek, és így nyitottak Mao-nak egy kaput a saját maga által felépített kelepcéjéből (vagyis hogy a belpolitikai megosztottság felszámolása közben nem tud hatékonyan egyszerre az Egyesült Államok és a Szovjetunió ellen is politikai / katonai fellépést foganatosítani). Ha nem jön Kissinger és Nixon, Mao-nak egyetlen választása az lett volna, hogy előbb-utóbb kibékül a Szovjetunióval. De az amerikai nyitásnak hála a szovjet-kínai kapcsolatok jegesek maradtak az 1970-es években, és a 80-as évek elején...

Abban egyetértek, hogy egyetlen ilyen mondatban nem lehet összefoglalni korrektül a helyzetet, de tartalmilag azért nem érzem azt, hogy ez hülyeség lenne...


Cifu
(nagyúr)
Blog

De, például Németország megteszi, és súlyos árat is fizet érte...

[ Szerkesztve ]


bkercso
(veterán)
Blog

Az ő részükről óriási ökörség volt az atomreaktorok leállítása. Fizethetnek, de attól a légkörbe került gáz még ugyan úgy kifejti üvegházhatását.


t72killer
(titán)
Blog

Az amerikaiak is megteszik, és zsáknyi pénzt keresnek vele.

#9: +1


Hieronymus
(senior tag)
Blog

...de attól a légkörbe került gáz még ugyan úgy kifejti üvegházhatását.

Ezen már túl vagyunk. Ahogyan az atomerőművek leállítása a terv szerint halad, a szén égetéssel készült energia használata is kivezetésre kerül. Ez ügyben már nyomják néhány sztrájkot.
Németország legnagyobb problémája jelenleg, hogy az északi területeken, főleg a tengeren megtermelt energiát, el kell juttatni Bajorországig. A távvezetékek építése ellen folyamatos a tiltakozás.


t72killer
(titán)
Blog

"Ahogyan az atomerőművek leállítása a terv szerint halad, a szén égetéssel készült energia használata is kivezetésre kerül."

A németek találtak zéró pont modult, vagy mi :F? Nem tudok róla, hogy termelne stabilan annyi áramot az északi tengeri telep, hogy azt Münchenbe kéne letolni, merthogy Hamburg-Berlin-stb már túlcsordul.

[ Szerkesztve ]


Hieronymus
(senior tag)
Blog

"Nem tudok róla, hogy termelne stabilan annyi áramot az északi tengeri telep, hogy azt Münchenbe kéne letolni, merthogy Hamburg-Berlin-stb már túlcsordul."

Nem szóltak neked? Hallatlan.

A hagyományos erőművek leállásával Bajorország veszít a legtöbbet. Az északi tengeren sokkal több energiát tudnának termelni, mint amennyit elhasználnak.
Tudod tenger, szinte folyamatos szél és a halak még nem lázadnak.


t72killer
(titán)
Blog

Tudom, hogy nem a halak használják el az áramot gémer pc-k meghajtására, viszont meglep, hogy Hamburg környékéről elköltözött az ipar és mindenki petróleumlámpával világít:))


Hieronymus
(senior tag)
Blog

"...viszont meglep, hogy Hamburg környékéről elköltözött az ipar és mindenki petróleumlámpával világít"

Informálhatnád a hamburgiakat is erről.
Ők talán tudják, hogyan keverted ide a hamburgert. Áááa a Hamburgot, :DDD


t72killer
(titán)
Blog

Biztos átálltak hamburgersütésre, ahhoz végülis elég ha gáz van... :DDD


Ghoosty
(őstag)

"Az északi tengeren sokkal több energiát tudnának termelni, mint amennyit elhasználnak.
Tudod tenger, szinte folyamatos szél és a halak még nem lázadnak."

Szerintem itt inkább teljesítmény ingadozáskor fellépő csúcsról beszélünk, mint átlagos többlettermelésről. Csak 2016-os adatokat találtam hirtelen, de ott teljes Németország energiatermelésének csak 22%-a szélenergia termelés. Nem hiszem, hogy ebből a 22%-ból még a legdélebbi tartományba is kéne vinni áramot.


t72killer
(titán)
Blog

Köszönöm :R, kollégának úgy tűnik nem vt világos...


bobalazs
(addikt)
Blog

Az idén még nem lesz világválság a világ egyik legnagyobb befektetője szerint.

üzenetek