Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Duliee
(Jómunkásember)
Blog

Köszi az írást, ez valami rettentő gagyi , ránézésre is...

:D


Aweriot
(PH! addikt)
Blog

Ez a gép lejátszik 4Kt?


zarayg
(fanatikus tag)
Blog

géjtéja ött mety rajta ócéba? ;]


AxBattler
(PH! félisten)

Köszi a cikket, érdekes kis gép! :R

16-bites emulátorok, és a Heroes 3 biztos megy rajta, más meg nem is kell, ezt mindenki tudja. :D


mbalint987
(fanatikus tag)
Blog

Köszönjük a bemutatót, érdekes volt egy ilyet is olvasni! :R

[ Szerkesztve ]


Misi1979
(PH! addikt)
Blog

Pont ezt akartam mondani, én még a fullhd-t se hinném el, volt hasonló, ennél picit erősebb konfigom anno (T2400, 2gb, gma945) és bizony youtube 720p szaggatott. VLC-vel ment a 720p-s mkv, de csúcsra járatta a gépet. Fullhd-t elindítva 2-3másodperc után kb minden 10. képkockát rajzolta ki - 5 másodpercenként:)


Xarina
(fanatikus tag)

Már 15000 ft körül szokott az aprón lenni Thinkpad X60, egy ilyennel biztosan nem kínoznám magam.


SyMbioTe
(PH! addikt)
Blog

Nem rossz kis gép ez, bátyámnak ugyanilyen gépe volt, csak aztán bedöglött, belseje kicsit ki lett rámolva, majd el lett adva :D


bmwk1200s
(PH! addikt)
Blog

Esetleg pár kép a gép belsejéről? :)


razorbenke92
(senior tag)
Blog

Imádom az ilyen "retro" gépeket. Én is sokat mókoltam annakidején filléres eeePC-kkel.

A billentyűzet ott is egy érdekes dolog volt:

Az egyik gépet úgy hirdették, hogy tönkrement benne az alaplapi SSD, sajnos nem lehet kipróbálni, de amúgy jó. Gondoltam, ez nem fog ki rajtam, vittem egy pendrive-linuxot. Aztán hiába kalapáltam ez ESC gombot, nem jött a boot menü, a gép viszont bootolt az SSDről egy XP-t, de se billt, se tapipadot nem érzékelt, és nagyon furán viselkedett, végül kékhalált kapott. Gonoltam a rossz SSD miatt van, azért megörültem, hazavittem.

Otthon kiderült, hogy a bill-egér linux alatt sem megy. Felhajtottam a billentyűzetet, és láttam, hogy az alján a papír matricák (ránézésre kávéval) el voltak áztatva egyszer. Na gondoltam, erről nem volt szó, hogy tele is öntötték...
Igen ám, de gondolom szétkapták kiszárítani, az összerakás meg nem sikerült... Az egér nem volt betolva a szalagkábelcsatiba, a bill meg ferdén volt. Megigazítottam, és javult a dolog: Lett tapipad, és a rendszerek is jól működtek, azzal a kivétellel, hogy a billentyűzeten bizonyos gombok nem mentek, bizonyosak pedig mást nyomtak. 20 perc fórum után olvastam a CMOS resetet félredugott billentyűzet utáni gyógyírként. Ez megoldotta az egyetlen fennmaradt problémát. A gép úgy funkcionált, mintha új lenne.

A történet happy endje lett, hogy (valószínűleg) át akartak verni egy teleöntött laptoppal, de végül 6000 forintból és egy fél napnyi bütykölésből lett egy eeePC-m. Eladni persze nem mertem, mert nem tudtam, mikor adja meg magát, ha alaposan leöntötték, de eltelt 5 év, és azóta is működik.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

"Az akkuja jelenleg halott, de ~8500 Ft-ért láttam hozzá (pontosabban az Averatec tesójához) akkut, amivel állítólagosan öt-hat órát eldöcög a gép."
Azazhogy kigúgliztam ;)
Amúgy ingyen tök jó, sőt, amúgy is tök jó-megfelelő felhasználásra :)
A cikk is jó :) :R

@Misi1979 : De ekkora kijelzőre minek a 4k? Amúgy az a youtube. Ki kellene próbálni letöltve ugyanazt a videót, máris jobb lenne. Az egymagos, 1.7GHz-es Pentium M-jeim is szaggatnak 360p Youtube-al, de letötve a 720p videókat röhögve viszi.

[ Szerkesztve ]


simonzé
(PH! addikt)
Blog

Az ugye megvan, hogy nemcsak a Philips nem gyárt vagy gyártott soha laptopot, de még az Acer, Asus, Apple, MSI sem. A Dellnek, a Fujitsunak van gyára, a HP-nek, a Lenovonak és a Toshibanak nem tudom.
A legnagyobb laptop gyártókat az atlag egyorrú nem ismeri: Quanta, Compal, Wistron, Clevo.
Ezután nem meglepő ha egy nem tipikus "laptopgyartó" gépe más néven is felbukkan.


AxBattler
(PH! félisten)

Kár, hogy a Clevo-nak (már) nincs itthon disztribútora/kereskedője, pedig jó cuccaik vannak!
A többi mondjuk nekem sem ismerős...


hcl
(PH! félisten)
Blog

Hát amit én eddig Clevo, Albacomp, Gericom néven láttam (ez ugye általában Clevo) az kb. a borzalom volt.


simonzé
(PH! addikt)
Blog

Ott van még a Pegatron meg a Foxconn is a nagyok között. Ők minőséget gyártanak, pl az iphone es sok Macbook is náluk készül. A clevo valoban itt volt saját néven sok éven át, de sosem volt vele dolgom.


AxBattler
(PH! félisten)

Azóta sok víz lefolyt a Dunán.

(#15) simonzé
Igen, a Foxconn-ról már hallottam itt-ott... ;)


hcl
(PH! félisten)
Blog

A Fox nem inkább csak összeszerel?

@AxBattler : Hát... újabbakat nem láttam...

[ Szerkesztve ]


AxBattler
(PH! félisten)

didyman
(PH! addikt)
Blog

Az MSI pont büszke arra, hogy a teljes K&F-et és gyártást házon belül tudják megoldani (ez meg is látszott a régebbi gépeik minőségén :D ). A Dell a Compallal és a Quantaval is gyártat, de régebben Wistron alapú gépeik is voltak. A Lenovo valaha az IBM gyártója volt, most már lehet, hogy ők is gyártatnak. Általánosan elmondható, hogy a nagy nevek olcsó sza..termékei biztosan valamelyik nagy ODM-nél készülnek, és csak a prémium felé közeledő termékeik vannak saját gyártásban, ha van egyáltalán saját gyártókapacitás.


didyman
(PH! addikt)
Blog

Hmmm. A Quanta és a Compal is tud minőséget gyártani (a Quanta pl. Apple Watchot). Ahogy a Foxconn is vacakot. Mind nagy, régi versenyző, tudják jól, mitől lesz jó a termék és azt is, hogy min lehet spórolni, ha a megrendelő olcsót akar.


Exian
(senior tag)
Blog

"Azazhogy kigúgliztam ;)"

Hú bakter tényleg, beleírlak utólag, ha lehet olyat :D Valóban neked köszönhetem, hogy találtam hozzá passzentos akkut, bár még mindig nem rendeltem.

Egyébként az azonnal kikapcsolás egy kicsit visszajött, nagyritkán, néha. DE! Ez is tovább fokozza a gép iránti érzelmeimet, mert ez is teljesen megmagyarázhatatlan: akkor csinálja, rögtön a rendszer felállása után, hogy kikapcsol, mintha kihúznám a tápkábelt, ha nem nyúlok rögtön a géphez! Szóval, hagyom bebootolni, Win feláll, betölt mindent és NYEKK, leáll. De ha felállás után rögtön hozzányúlok, mit tudom én, megnyitok valami programot, akkor elmegy 10 órát is hiba nélkül. És amúgy sem csinálja mindig a leállást, csak néha. Szóval, érdekes egy masina ez, lelke van neki...

Köszönöm mindenkinek az eddigi hozzászólást! :)

Egyébként "mindentől eltekintve" tényleg jó kis gép ez, szeretem. Szinte már csak ezt kapom elő, ha hirtelen valamit meg kell néznem otthon és nem elég a telefon, az asztali gép meg túl nagy vagy a gyerekek lógnak rajta. Ilyenkor ez a kis gép elfér egy tenyérnyi (najó, két tenyérnyi) helyen, azt' hadd szóljon. A kijelző továbbra is a kedvencem, a ferdeséggel együtt. Attól eltekintve nem rossz panel van benne, persze nem is a legjobb, de sokszor zsír új gépekben sokkal gyatrább panelekkel is szoktam találkozni, még a drágább példányoknál is.

[ Szerkesztve ]


atike
(PH! nagyúr)

Megbirkózik a 4K-val, de böngészőből a Youtube szaggat...? Azt meg hogy...?


wizzgeri
(tag)

szia , koszi a leirast nagyon jopofa sok evvel ezelott nalam is megfordult ugyanez a tipus! Ami pedig ingyen vagy kicsit olcsobban van ,annak mindig orul az ember :D hasznald sokaig egeszseggel majd :)


Youri
(PH! kedvence)

No ez az a fajta gep amit ha meglatok akkor acelbetetessel bootolom fel


Exian
(senior tag)
Blog

Misi1979: "én még a fullhd-t se hinném el"

és atike: "Megbirkózik a 4K-val, de böngészőből a Youtube szaggat...? Azt meg hogy...?"

Ez van, böngészőből szaggat, de:

Ha VLC-vel lejátszok Youtube-ról 4k sample videónak nevezett valamit, akkor az milyen felbontással jön? Hogy lehet ezt kideríteni? Mert VLC-vel bármi megy, szaggatás nélkül.

Csináltam egy videót, Youtube-ról egy Samsung 4K sample videót így játszott le.

Valójában ez ilyenkor mekkora felbontású?

Aztán simán a Windows Media Playerrel, hálózatos megosztáson lévő FullHD (1080p) videót teljesen tökéletesen lejátssza, érdekességképpen ki fogom próbálni annál nagyobb forrással is most már az érdekesség kedvéért :) Mert a FullHD úgy tűnik, nem hatja meg (tudok arról is mutatni videót, ha netán valakit érdekelne...).

SZERK.: kipróbáltam "teljes" BD lemezzel, szintén hálózaton, a WIFI miatt sokszor pufferelt (nem bírja a routerem vagy a gépben gyenge a WLAN kártya, eleve szerintem csak 54Mbit-tel csatlakozik), de a kép teljesen folyamatos, szaggatásmentes. Szóval bírja azt is, simán WMP-vel.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Miért?

@Exian : Igen, ezt mondtam feljebb. YT nagyon zabálja a procit. Meg amúgy Minitube is jó dolog, az se böngészős.


Xarina
(fanatikus tag)

VLC alatt meg tudod nézni a felbontást az Eszközök/Médiainformációk/Kodek menüpontban.


didyman
(PH! addikt)
Blog

Nem tudom, inkább ilyet a népnek, mint a HP250 és hasonló nyomorultakat.


Youri
(PH! kedvence)

inkább ilyet a népnek

Remélem nem leszel ilyen döntéshelyzetben


hcl
(PH! félisten)
Blog

Hát, a konzumer gépektől én sem szoktam elájulva lenni, de amúgy mi bajod ezzel?


muszurkefal
(tag)
Blog

Ez valami fenomenális!

Mindig tátott szájjal nézem ezeket az old school cuccokat - pedig 2007 össze-vissza csak 10 éve volt.
Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött azóta a technológia.
Visszanézek ilyeneket és "te jó ég, van aki anno ilyeneket használt?" Hihetetlen, még egyszer.
Rendesen beleszerettem, ahogy leírtad, hogy milyen: lelke van :DDD

Na de azért a mindennapi munkámat nem szabotálnám egy ilyennel :DD


Exian
(senior tag)
Blog

"te jó ég, van aki anno ilyeneket használt?"

Kikérem magamnak!

Ne cikizzé' má' :DDD

Jelentem, és mint írtam, én most EZT használom! :D De halálkomolyan.

Persze én sem ezen dolgozok... de amikor otthon gépezhetnékem támad (nagyon ritkán, mivel melóhelyen 6-8 órát nonstop gép előtt ülök), akkor már csak ezt kapom elő, nem a rendes, nagy (15.6-os) laptopjaimat.

Tök jó vele gyors megnézni valamit neten, arra totál príma és gyors, és a kijelző felbontása miatt még élvezhető is, nem kell agyonscrollozni a világot vele. Ugyan azt látom rajta, mint a 15.6-os "nagy" laptopomon, mert mindkettő azonos felbontású kijelzővel rendelkezik.

Ja meg távmunkában karbantartok több hálózatot, arra is ezt használom otthon, mert jellemzően amikor gyors valamit meg kell néznem belépve egy távoli gépre/szerverre, akkor sosincs egy talpalatnyi helyem sem, a laptop tuti sose nem fér el, ez meg szinte kézben tartva is használható. Leginkább ilyenkor kapom elő. Arra meg elég, mert ha távoli desktopra lépek be, akkor úgy is annak a procija meg egyebe dolgozik, lényegtelen a kis gép teljesítménye, amikor meg SSH-val lépek be, akkor meg pláne teljesen mellékes.

[ Szerkesztve ]


didyman
(PH! addikt)
Blog

:D Mindig csodálattal tölt el az a magabiztosság, amivel a hozzád hasonló orákulumok képesek felmérni egy állításom alapján, hogy mire lennék (nem) alkalmas. Ahelyett, hogy esetleg megkérdeznék, mi alapján állítom ezt. De az értelmes beszélgetés helyett persze jobb így kóstolgatni a másikat. Szép napot!


Youri
(PH! kedvence)

Ha most nekem a lapos Föld elméletet próbálnád bizonyítani, akkor sem kérdeznék ré, hogy miért teszed


bmwk1200s
(PH! addikt)
Blog

Ha már szóba hoztad [link] :D

Kíváncsi vagyok, ha megnézel pár videót tőle, akár másik lejátszási listából, akkor sem fogsz késztetést érezni, hogy megkérdezd tőle, de miért? :DDD


didyman
(PH! addikt)
Blog

Micsoda hasonlat. Ám, ki kell ábrándítsalak: Ilyen tekintetben döntéshozó vagyok. :-(


muszurkefal
(tag)
Blog

Jóvanna :DD

Fiatal vagyok, nekem ez már a retro kategória. :C
Első laptopomat 2014-ben vettem, előtte nem foglalkoztam a témával.

Mindenesetre a feeling-je tuti megvan :DDD

De ha kicsi, könnyű notebook kell, akkor nekem 12-es MacBook :B
Ehhez a leíráshoz képest, az egy lelketlen, szürke dög, mindenféle érzelem és sajátos jellemvonás nélkül ;]


Youri
(PH! kedvence)

Az ilyet sittre vagnam.... kerdes nelkul

[ Szerkesztve ]


bmwk1200s
(PH! addikt)
Blog

Sajnos jogaban all hulyenek lenni :(


Exian
(senior tag)
Blog

:)

Mondok jobbat: nekem bizony van MŰKÖDŐ laptopom ám 1992-ből is!

Tessék, ez is saját cikk, szintén a Logoutról!

De hova tovább, van ILYEN működő laptopom is, szintén a kőkorból :) (ez saját CPU gyűjteményes weboldalam, de sajnos nem férek hozzá a tárhelyhez, nem tudtam vagy 8 éve frissíteni).

Na kérem, nálam ITT kezdődik a retró! Ez a Philips (vagy mi a t@köm) gép már ehhez képest egy modern, evilági űrtechnika.

Ja képzeljétek, a Toshiba laptop cikk kapcsán felhívott pár éve egy muksó a Toshiba Magyarországtól, hogy honnan van nekem ilyen gépem, meséljek már kicsit róla :D Mondtam neki, hogy mit tudom én... tényleg nem emlékszem.

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nálam járt ilyesmi vagy 15 éve, Texas köntösben. A saját retro cuccom az egy 1996-os Gericom 6200 volt, de eladtam (előtte azért megsütni is sikerült :( ) 2012 körül még tudtam rá olyan Debiant tenni, ami supportált volt (bár az túlzás, hogy futott rajta, inkább csak lépegetett).
Ez a Toshiba nagyon durva...


didyman
(PH! addikt)
Blog

Nekem egy Tandon LT286 volt az első. Stingray BIOS, 12 MHz-en hasító 286-os professzor, monokróm, 16 árnyalatos LCD, 40 MB-os Conner peripherals vinyó (gyorsan cseréltem egy 80 MB-os, visító IBM-re), és 1 MB RAM. Dune 2 megmozdult rajta jól, csak a gördítés volt igen látványosan szar :D . Prehistorik is ment rajta jól. Akkucsomag rég halott volt, minden más ment jól. Kölcsöngép volt, szerintem még meglehet a pincében, a volt sulimban. Párhuzamos portot programoztam rajta, versenymunkámhoz kellett, ő volt a PC-s felülete a pályamunkámnak. :D Aztán két évig nálam volt.

[ Szerkesztve ]


didyman
(PH! addikt)
Blog

Figyeljen csak, egészen véletlenül nincs az alkatrészei között kisebb Vestelhez tápegység? Mondok majd típust is, ha érdemes, én most fel nem kelek.


muszurkefal
(tag)
Blog

Hja, de kérem, aki '92-ben még meg se született, annak kevés eséllyel lehet akkoriból való retro gépe :P
Például nekem.
Unalom a munkahely, legalább adtál nekem olvasási muníciót, köszi. átnézem :C

[ Szerkesztve ]


hcl
(PH! félisten)
Blog

Nincs már semmi ilyesmi :) Két Fujitsu S7010 van, és veterán T410-esek, használatban.

Tandon basszus, az a cég tényleg gyártott is valamit? :D


Lacok
(őstag)

Újabb 10 év múlva pedig a jelenlegi gépekre fognak ugyanígy rácsodálkozni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek