Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


schawo
(titán)
Blog

:DDD


Szeszkazán
(senior tag)

Azért a fórum lakói mérnek javulást a teljesítményben.


Cythyel
(senior tag)

tuningosoknak és tesztereknek fontos csak a magasabb boost, hosszabb távon igenis én inkább elengedném azt az 50, de akár 100mhz-et is, ha minél több szálon lenne képes a lehető legtovább tartani a boost órajelet a procc...


#95904256
(veterán)
Blog

Azt honnan tudja a processzor, hogy mikor kell órajelet emelni?

szerk.: Ehhez van Windows driver vagy hardverből próbálja kitalálni?

[ Szerkesztve ]


Dr V
(őstag)

Az alacsonyabb fesznek örülni fogok, adott allcore órajelet kézzel beállítva alacsonyabb fesszel tudja tartani, mint a pbo vagy az auto tuninggal teszi magától.


ДарСтав
(aktív tag)
Blog

Már látom is magam előtt a jövő heti szenzációt: Az ABBA együttes beperelte az AMD-t jogszerűtlen névhasználatért!


Foglalt név
(őstag)

"sokkal inkább a felhasználók rendkívül érzékeny lelkének" - egyébként teljesen elmebetegnek érzed magad, vagy betegségtudat nélkül éled az életed? Azért merem megkérdezni, mert egy cikkben kezdtél személyeskedni több ezer emberrel, hogy védd a mundér becsületét :U


Z_A_P
(őstag)

pokolian kicsi , rendkívül érzékeny lelkének

Ezek a jelzok, kifejezesek... furak egy ilyen cikkben :)

[ Szerkesztve ]


FeRRaR1
(őstag)

+1

Bár nekem PBO-val nem volt gondom, 1-2 maggal 4375 - 4425 között boostol max, összes maggal 4260 - 4275 körül. Igazából szerintem nagyon jó munkát végzett az AMD, hiába hisztiznek sokan net szerte.


Cifu
(nagyúr)
Blog

Szokásosak. Sajnos. :U


Kopi31415
(félisten)
Blog

Foglalt név
(őstag)

Ha valaki tiszta tudattal átolvasta és korrigálta cikket, kérem törölje ezt a két hozzászólást is :R


Chaser
(titán)

nehogy már, ez a világörökség része ( : kicsit túlment egy határon, de legalább látszik hova tart a ph


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ha egy pohár víztől még szomjas maradsz, de kapsz hozzá még egy aprócska cseppet, akkor jobb lesz? Mert alapvetően ezt csinálta az AMD. Adott még egy aprócska csepp vizet, és ahogy látom mindenki boldog. :) Ha viszont én szomjas lennék, akkor egy aprócska csepp nem lenne elég, úgy érezném, hogy palira vettek, mert jobb nem lett, maximum csak úgy látszik.

Ezt értelmezheted úgy is, hogy a felhasználók vitték az egészet túlzásba, vagy úgy, hogy a gyártó kiszúrta a szemüket a látszattal. :)

[ Szerkesztve ]


Kopi31415
(félisten)
Blog

Ha az van meghirdetve az eladott terméken, hogy 500ml, akkor a 450ml bizony átverés. Vagy hogy hivatkozzak nem régi esetre, ha a processzor nyolc magosnak van hirdetve, de csak négy magos, akkor az is átverés.


Cickánykoma
(tag)

Az ABBA után majd jön a következő BIOS-ban az EDDA :DDD


Fred23
(veterán)

"Az új API-val elérhető lesz az úgynevezett peak órajelérték, amely a leggyorsabb mag maximálisan kimért órajelértékét jelzi vissza az adott mintavételi cikluson belül."

Kissé placebo szaga van.

Ezért is vonz annyira a talán már hamarosan jövő 3500-as; annak csak 4100 MHz lesz várhatóan a boost órajele, azt meg remélhetőleg stabilan, könnyen fogja hozni. Csak jöjjön már!


paprobert
(senior tag)
Blog

A boostról tudni kell, hogy hivatalosan az ügyfél kezében lenne annak a lehetősége, hogy eléri-e. A gyakorlatban viszont nem ez volt a helyzet.

Amikor a felhasználók 90%-a nem éri el, illetve vannak akik mindent tökéletesen csinálnak, szinte laboratóriumi összeállítással és hűtéssel rendelkeznek, de nem érik el a dobozra írt órajelet, az megtévesztés.

Per lett volna a vége ha nem korrigálnak. Megjegyzem, jogosan.


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Az van meghirdetve a terméken, hogy up to 500 ml.

De egyébként megkapták amit akartak a felhasználók, csak én nem látom mi értelme van. Én azt látom, hogy az AMD nem akart összetűzésbe keveredni a userekkel, így inkább módosítottak a booston. Ez nagyon jól paraméterezhető, hiszen a korábbi AGESA-kkal is változott. Most pár nanoszekundumig nagyobb órajelet tud beállítani, és ennek talán az is lesz az ára, hogy gyorsabban is kell visszaváltania, de beállítja. A peak speed monitoring szépen visszajelzi az adott cikluson belüli legmagasabb értéket. Közben lehet, hogy a processzor a mintavételi cikluson belül sokszor visszaváltott, de a peak az peak. A felhasználó megkapja a látni kívánt órajelet, egy-két, optimális időben elindított alkalmazásban ez talán még hoz is +1%-ot, de idővel úgyis felmegy a processzor hőmérséklete a terheléstől, tehát a boost a valós programfuttatási körülmények között úgyis valamennyire visszaesik, ahogy minden processzornál. Márpedig én azt látom, hogy a felhasználók úgy dolgoznak a gépükön, hogy megnyitnak egy alkalmazást, és az addig működik, amíg be nem fejezik a munkát. Olyat még nem láttam, hogy megnyitják a programot, majd két perc múlva bezárják egy percre, hogy a következő két percben újra jobb legyen a boost. Lehet, hogy valaki így csinálja, csak nem tartom logikusnak, de ha van ilyen, akkor ezt az AGESA verziót neki találták ki, +1% teljesítményt talán nyer az egy perces pihenőidők közötti programfuttatással.
A valós felhasználást tekintve viszont nem látom a változást. Négy-öt perc terhelés után a proci beáll valami köztes órajeltartományra, tehát a tartós teljesítmény tekintetében az ég világon semmi sem változik. Effektíve az AMD dobott egy morzsát, ami látszatra jól néz ki, de eközben nem történt semmi, minden olyan, mint régen.

[ Szerkesztve ]


h-yle
(őstag)
Blog

Ez nem technológiai, hanem marketing probléma. Ha valamit úgy hírdetek, hogy 4.4GHz boost, adok mellé hozzávaló hűtőt, akkor ha azt berakom a gépbe akkor tudja a 4.4GHz boostot. Legalább. Nem 4.39999GHz-et. 4.4-et.

Nem a vásárló kérte, hogy az AMD így marketingelje a termékét, ez az ő döntésük volt. Sajnos GHz sells, a "hosszan tartó teljesítményélmény" kevésbé sexy, mint az, hogy "5GHz boost clocks"*. Viszont ha ráírta, akkor vagy így, vagy úgy, de tudnia kell. A siránkozás meg ennek a következménye.

Én teljesen boldog vagyok a 2700X-emmel, szépen fel szokott boostolni 4.25-re és nekem ez pont elég, nem lesz jobb a attól az extra 50MHz-től (tudom, próbáltam :D ), de itt nem is erről van szó.

*5 percig, 1-2 magon, ha lehűtöd, aztán marad a 3.8GHz

üzenetek