Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Foglalt név
(őstag)

Nagyon jól érvelsz magad ellen :C A <= ≠ <, pont ezen megy az arconpörgés. Egy autó sem a teljes fordulatszámtartományban tudja a max teljesítményét/nyomatékát, de van ahol tudja.


eldiablo
(addikt)
Blog


Hoppá, innen is elloptak 25Mhz-et!

Tehát az gáz, ha 12 maggal 105W-helyett 142W-ot eszik, de 8 mag 95W-helyett a 180W tök oké. Értem én. :D
Amúgy nem fanboyság, 9900K-m van, csak röhej, hazudik az AMD mert hiányzik pár Mhz.


Ribi
(nagyúr)

9900k sem megy 95W fölé, ha az alaplapon ez nincs engedélyezve.
Akkor is ugyan ennyi lesz az 1 magos boost freki.
Intel oldalon habzó szájjal kell hangoztatni, ha több a fogyasztás engedélyezett auto tuning mellett, de AMD oldalon ez teljesen oke? Érteeed?

Pár esetben az a kevéske az 2-300MHz is megvan. Pár esetben a 3900x max 4300-4400 körül ment. Mond már meg, hogy ez mennyire normális.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(senior tag)

Ja, szoktam néha magam ellen is érvelni, van rutinom benne, ahogy láthatóan neked is a szalmabábok ellen...

A <= ≠ <, valóban, de a gyakorlatban csak akkor tér el a két logikai művelet eredménye, ha egyenlő...
Nem rémlik, hogy akár az AMD akár az Intel garantálta volna minden körülmények közt a max. turbo/boost órajel elérhetőségét, de javítsatok ki(nyilván referenciával), ha elsiklottam volna fölötte és mégis.

(#63) Ribi: "Pár esetben az a kevéske az 2-300MHz is megvan. Pár esetben a 3900x max 4300-4400 körül ment. Mond már meg, hogy ez mennyire normális." Nyugtass meg, hogy hallottál már más termék esetében is "pár esetben" garanciális hibáról, és nem egy kő alatt éltél ezidáig...

(#65) Duracellm... :C vagy csak a procit cserélném gariban...

Tényleg, tud bárki olyan esetről, amikor jelentősen elmaradtak a boostok a max boost órajeltől, és az ezek után visszaküldött proci garanciális cseréjét elutasították?

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

Én is fel lennék háborodva, ha nem tudnám, hogy működik az adaptív tuning.
A helyükben az összes panaszos felhasználót végiglátogatnám egy 20C°-os klímaszekrénnyel, 100%-ra tekert ventilátorokkal, beleraknám a gépet egy órára, és ahol így sincs meg a max. boost órajel, egy pillanatig sem, attól inkább elnézést kérnék, és visszaadnám a pénzüket. :DDD

(#63) Ribi: Hivatalosan amíg boost-ol addig 125%-ra növeli a TDP-t a lap, majd a beállított idő letelte vagy a 70C° elérése után visszaveszi 100%-ra, így a CPU kénytelen az órajelet visszavenni.

[ Szerkesztve ]


eldiablo
(addikt)
Blog

[link]
Tehát, ha TDP-ben akarom hogy maradjon, akkor nyoma sincs az 5Ghz-nek. :C
"Ezzel pont átbasztak." Pont mint a Z170/270-es lapokkal, igaz?


Ribi
(nagyúr)

Nem írtam direkt 4-4.3G-t, mint ahogy a der8aueres videoban van, ahol ez az esetek 13%-a.
Ami ha tényleg garanciális hiba, akkor igencsak siralmas kihozatal. Nekem is volt olyan procim ami anno a gyári órajelen lefagyott, szóval nem egy kő alatt éltem megnyugodhatsz.

(#66) eldiablo: Ugye nem olvastad végig a tesztet, vagy csak nem értetted, hogy all core boost frekit írtak. Nem single coret? :W
Ja utána meg jön a "ha ebben nincs igazam akkor majd másba belekötök" rész?
Hagyjuk inkább... :(

(#68) Vereskutya: :)) Most jót nevettem

[ Szerkesztve ]


Vereskutya
(újonc)

Jó lett a cikk :R . A Prohardver maradt Magyarországon az egyetlen színvonalas számítástechnikai oldal. Abu85 az egyik, ha nem az egyetlen magas kvalitású magyar hírszerkesztő ebben a témában. Szomorú látni a sok troll támadását. Abu85 tarts ki, egyetlen gyertyafénye is bevilágítja a legnagyobb sötétséget.
Maga helyén kell értelmezni a dolgokat. Az Intel bajban van, propaganda háborút vív az AMD ellen. Felbérelték a német tuningos der8auer csináljon már egy AMD ellenes tesztet. der8auer eddig abból élt, hogy Intel procikat delidelt, és adott el több száz eurós felárral. Teljesen mérvadó személy, a tesztje is teljesen hiteltelen. Önhatalmúlag kivesz eredményeket, meg hasonlók. Az AMD részéről mindig nyilvános volt hogy a Boost órajel rengeteg paraméterről függő pillanatnyi érték. Szoba hőmérséklete, milyen a számítógépház szellőzése, alaplap fajtája, silicon lottery(vannak jobb és rosszabb processzor példányok), processzor hűtője, tápegység minősége, operációs rendszer fajtája, windows10 nem egy stabil oprendszer, tesztprogram futtatása milyen környezetben történik és mennyi ideig. Szeretném látni der8auer tesztjét több ezer Intel 9900Król, gyászosan leszerepelnének az Intelek. 95W az inkább ilyen 176W. 5Ghz az pillanatokra van, inkább nincs.

[ Szerkesztve ]


snecy20
(veterán)
Blog

Ne viccelj, régen ha felrántottam a Pentium 133-at 166-ra, öröm volt és boldogság. ;]


Foglalt név
(őstag)

Hát ezen besírtam :DDD Megcsináltad a napom, köszi :R


plömplöm
(senior tag)
Blog

vajon érdemes lenne-e beperelnem az xxx autógyártót, mert az yyy típusú autójuk a meghirdetett végsebességet nem éri el, ha a megengedett összkilót belerámolom és megtámadom a kékestetőt? hmm...


Puma K
(veterán)
Blog

Vicces volt ez a hozzászólás.

Más részről a gyakorlatban meg ha 2008. óta bejött volna mindaz amiket az AMD-vel kapcsolatban jósolt akkor már az Intel és az Nvidia is lehúzhatta volna a rolót pár éve.


Foglalt név
(őstag)

Ezt neked kell eldöntened. Egyébként ez a fórum topikokra van osztva, ebben azokról az autókról van szó, amik üresen, egy sofőrrel, vízszintesen terepen sem érik el a meghirdetett végsebességet még 100as benzinnel sem. Örülök, hogy segíthettem ;)


eldiablo
(addikt)
Blog

Csak a Te kedvedért:


Ribi
(nagyúr)

Szerintem csak tesztpadon, görgőn mérték ki :D
Bár ezeknél sokszor van olyan turpisság, hogy koppra csupaszított verzión mérnek dolgokat és úgy talán hátszéllel kiviszik azt a sebességet. Kamion mögött.

(#74) eldiablo: Ez most egy all core terhelés, vagy mit kell látni?

[ Szerkesztve ]


wwenigma
(Jómunkásember)
Blog

A vicces az az ahogy az Intel fanok idegyultek félre magyarázni amit nem értenek a helyett hogy inkább foglalkoznának a saját legújabb bajukkal amit NetCAT-nak hívnak....

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

...és ott is van a 130W...


eldiablo
(addikt)
Blog

Full load, 125W-ra korlátozva a 9900K. 3.6Ghz és 4.7Ghz között ugrál, 1-2 mp-cet tölt 4.7Ghz-en aztán vissza 3.6-ra majd 4.7 és így tovább. 95W-on még rondább.


Ribi
(nagyúr)

Még mindig nem értem ki beszélt itt all core terhelésről? Ja csak te.
Kár hogy az egész a single core terhelésről szól... :O


Milka 78
(nagyúr)

Szia Hüllő! :DDD :DDD

üzenetek