Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


Puma K
(veterán)
Blog

Ezekkel a fanokkal mindig csak a baj van.


eldiablo
(addikt)
Blog

"9900k sem megy 95W fölé, ha az alaplapon ez nincs engedélyezve.
Akkor is ugyan ennyi lesz az 1 magos boost freki."
Idle tudja csak, load alatt nem.


"Intel oldalon habzó szájjal kell hangoztatni, ha több a fogyasztás engedélyezett auto tuning mellett, de AMD oldalon ez teljesen oke? Érteeed?"
Külön kézzel kell megadni hogy mennyit fogyaszthat? Akkor most többet eszik vagy nem?


Alogonomus
(tag)

Ki kell, hogy javítsalak. Ebben a topikban azokról az autókról van szó, amik bemondásra megállapított feltételek mellett nem érték el a maximálisként ígért végsebességet. Ugyanezen típusú autók a hitelesen dokumentált teszteken a maximálisként ígért végsebességet megfutották. Örülök, hogy segíthettem.


Ribi
(nagyúr)

Ééés ebből most megint mit kellene látni? Hogy ha 4.8G-n megy akkor csak 50Wot eszik, ha leesik a freki akkor 100W+ ? :))
Komolyan nem tudom mikor milyen képeket mutatsz és mit akarsz bizonyítani.
Tudod mit jelent az 1 magos boost freki? Nem azt, hogy minden magon cinebencset futtatsz, ebben biztos lehetsz. :O


eldiablo
(addikt)
Blog

Egy magos terhelésnél SEM tudja terhelés alatt tartani az ígért 5Ghz-et ha 95W-ra van korlátozva. Ha megnézed a képet kettő darab sárga négyzetben számol, de ha simán csak single core van megadva sincs a terhelt szálon 5Ghz-nek nyoma sem.
Remélem tudtam segíteni.


X2N
(aktív tag)

Az a baj az AMD-vel hogy a saját idióta félremagyaarázott marketingjükkel basznak ki magukkal. A procik jók, de nem ilyen félkész bios-okkal kellene piacra dobni...

[ Szerkesztve ]


Foglalt név
(őstag)

Nem kell, mert látszólag pár emberrel ellentétben, aki rendelkezik is ilyen rendszerrel, ezáltal saját tapasztalattal, blöffölsz. Az saját CPU-mról semmiféle "hitelesen dokumentált" tesztet nem láttam, viszont messze az elvárható felettire optimalizált körülmények között sem tudja alapon, ami rá van írva. Így hiába örülsz, csak maszatolsz, nem segítsz.


Kansas
(őstag)

Gariztatni próbáltad? Vagy csak az a 25MHz hiányzik és annyiért nem érné meg?

[ Szerkesztve ]


Raymond
(félisten)
Blog

Az ilyen badarsagokra hova jartok? Nem azert nincs ott az 5Ghz ha csak egy szalon (vagy mint nalad ket szalon) renderelsz (egyebkent ha nagyon akarsz egyszalast akkor ott a File - Advanced-ban ballithatod) mert 95W-be nem fer bele vagy mert csak idle-ban tudja hanem az AVX offset miatt ami alapbol -2, tehat 4.8Ghz az i7-9900K-nal. Allitsd 0-ra es egy szalon (de meg ket szalon is) siman menni fog 5Ghz-en az a CB addig amig meg nem unod meg 95W TDP limittel is.


eldiablo
(addikt)
Blog

Magra van megadva tudomásom szerint, 1 mag pedig 2 szál, de teljesen mindegy, nem tudja 1 szálon sem. Ahogy terhelést kap mondjuk a #0 azonnal beesik 4.7-4.8Ghz-re és egy terheletlen szál felmegy 5Ghz-re, de az is csak pár másodpercig, majd 4.9-4.8Ghz. :C

Tuggya? Tuggya! Igazatok van, tuggya az csak terhelni nem szabad. Hazugság meg képlékeny dolog, ez sem az a gyártó részéről, csak a valóság nem minden aspektusát fedték fel.

[ Szerkesztve ]


Foglalt név
(őstag)

Vissza is küldhettem volna simán, benne voltam a két hétben,de kivárom a bohóckodás végét a biosokkal. Tapasztalatszerzésnek vettem, hogy saját magam tudjak véleményt alkotni róla, és a körhintáról sem szállsz le a szám közepén, nem?! :)


Raymond
(félisten)
Blog

Beallitottad az AVX offset-et 0-ra? Mert ugyanazt leirtad most amit elotte teljesen figyelmen kivul hagyva amit irtam :U

Perszehogy leesik 4.7-4.8Ghz-re ha 1c/2t renderelsz a CB-ben mert nem a thread-ek szama a fontos hanem az utasitaskeszlet. Mindegy hogy 1 mag vagy 8 mag, a gyari beallitassal mindig 4.8Ghz-rol fog indulni csak tobb mag eseten idovel lejjebb is megy de 1 mag eseten marad a 4.8Ghz vegig mert nincs TDP limit. Ami 5Ghz-en sincs 1 magon meg AVX2/FMA terhelessel sem es ha 0-ra allitod az AVX opffset-et akkor 5Ghz marad az egesz 1 magos CB futas alatt.

Tehat nem azert nem tartja az 5Ghz-et mert nem tudja hanem azert mert alapbol soha nem is volt ez neki beallitva ugy, a dobozbol -2 AVX offset-el jon, tehat 4.8Ghz a max amit ilyen terheles alatt kapsz meg 1 mag/szal mellett is.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(őstag)

Visszaolvastam, de nem derült ki nekem, hogy:
- tulajdonképp milyen procid van?
- a névleges max boost-hoz képest hány MHz hiányzik?

Nekem ugyan ritkán, de összejön a 4200MHz, tartósan csak inkább 4170MHz körül táncol... őszintén szólva azért a 30MHz-ért én nem lennék képes ekkora patáliát csapni, e tekintetben osztom Abu véleményét, hogy vihar egy pohár vízben.

Ha sokaknak hibádzik 2-300MHz az más dolog, de azt egyrészt erősen kétlem, másrészt az már határozottan garanciális hiba, amely esetben várjon a franc új AGESA-ra, vissza kell küldeni cserére a cuccost.


hokuszpk
(addikt)

Pentium MMX 166 3.5x83 de jo is volt.


Kansas
(őstag)

Á, az már overkill, az én all time kedvencem az első gépem: AMD 80286 12MHz, 2MB DIP RAM-mal... hasítottak rajta a MicroProse szimulátorok


eldiablo
(addikt)
Blog

Nálam nincs negatív offset beállítva gyárilag.
De a kedvedért:


Raymond
(félisten)
Blog

Pedig valami megis limitalja es nem a fogyasztas (ezt megnezheted hwmon vagy hwinfo-val ha mar desktop-nal nem mutatja az XTU) se a szorzo (ott van hogy 50 az 1/2 magra). Alaplap, BIOS, mittudomen.


sb
(veterán)

9900k sem megy 95W fölé, ha az alaplapon ez nincs engedélyezve.

Erről beszélnek neked fél oldal óta. Ez hülyeség. Nem igaz a a leírt mondat. És te írtad, nem?

Gyárilag a pl2 szint +25%, tehát 118W a 9900K-ra. 8 másodperig, szintén gyári adat.
Ez a totál default gyári beállítás bármilyen lappal.

Éééés aztán ezen felül jön az amiről szintén tévesen tudod: Z lapon szintén default volt, hogy a TDP limitet sem tartja egyáltalán. Sem a 95W-ot, sem a 118W-ot. Semmihez nem kell hozzányúlni.
Plusz ezzel mértek a teszteknél. (CB Zen2 tesztjében is be van update-elve, hogy 95W fölé kell engedni a 9900K-t. Régebbi tesztekben pedig még a pl2 tartásának javasolt elhagyásáról is írnak több helyen.

Kár tovább erőltetni, hogy zöld az ég.


morgyi
(veterán)
Blog

Nem lett volna egyszerűbb egy kapcsoló, hogy a legmagasabb órajelre optimalizált, vagy időtartamra optimalizált boostot kér-e a kedves user?

Amúgy máshol kifejtettem már az órajel mint olyan már csak egy marketing szám. A TDP és a magszám határozza meg az elérhető órajeleket. Valamint a rá pakolt hűtés és az alaplap. Nincs a Ryzeneknél két azonos magszámú azonos TDP-jű órajelben különböző processzor.

Ez laptop prociknál ahol a TDP limitbe a gyártó bele is nyúlhat még durvábban kijön. Két azonos procival szerelt lapos között óriási különbségek lehetnek hűtéstől és beállított tdptől függően


Ribi
(nagyúr)

Akkor most te azt olvastad ki a szavaimból, hogy a "nincs engedélyezve" = "gyári beállításon".
Tényleg kár tovább erőltetni, mert mintha falnak mondanám... :O

üzenetek