Ezért nézem meg mindig a lejárat dátumát.
[Re:] Pórul jártunk - BLOGOUT fórum
hozzászólások
Teljesen gyanútlanul kivettem a pultból is vittem. De még megsárgázva sem volt, hogy barom lejár olcsó. Ugyanannyi volt mint a többi...
Mi kétszer jártunk pórul büdös tálcás hússal egyszer még a néhai Kaiser's-ben aztán egyszer az Auchanban is tálcás sertés darált hússal aminek olyan szaga volt, hogy felfordult a gyomrom tőle pedig nem vagyok egy finnyás népség. Ekkor volt elég. Cipőt a cipőboltból alapon azóta kizárólag csak hentesnél vásárolunk húst, előre csomagolt tálcásat pedig soha többet sehonnan. Ha darált hús kell azt is inkább megvesszük egyben és ledaráljuk itthon a nagymamától megörökölt 60éves retró húsdarálón.
ncc1701
(veterán)
Húst a hentesől. Sokan elfelejtették már ezt sajna. Szombaton járok piacra korán reggel, onnan még sosem hoztam ilyen szemetet.
Délután 5 után nem nagyon van nyitva hentes...
Tesco húsgarancia a dupláját fizeti vissza ha visszaviszed. (tudom nem éri meg, ha messze van)
Nem Tesco volt, meg dühömben kidobtam, már a lenti kukában van.. de kösz a tippet legközelebb megjátsszuk, bár inkább ne legyen
A húsüzem eredeti címkéjét azért kevés bolt ragasztgatja át
Inkább "túlhűtik", cimkézni nem merik. (sajtot azt igen, de azon látszik ha jól megnézed)
Nalam pont a hentestol vásárolt csirkemell budosodott meg másnapra a hűtőben - az se biztosíték
gerii
(addikt)
Ez érdekes, pont hogy a Tescoban a legundorítóbb a hús, kinézetre is.
Azért a hentesektől sem kell ám elájulni. Ott is nagyon durva dolgokat megcsinálnak, csak mivel kisebb az ügyfélkör kevésbé lesz nyilvános, meg amúgy is őket nem divat szidni. Amúgy láncokon belül is óriási különbségek vannak az egyes egységek között, nagyon sok múlik az üzlet/osztály vezetőkön.
Úgy van, ahogy mondod. Az üzlet minőségbiztosítási vezetőjén igen sok múlik, ha fogja a dolgozókat rendesen ott nem lesz gond. A tescot meg szidják sokan, pedig elég szigorú minőségbiztosítási rendszere van (a Lidl-nek szintén, de a COOP üzleteknek is), csak azt be is kell tartani. Éppen a manapság (sajnos) nem túl nagy forgalmú henteseknél van sok disznóság (és most nem a húsra gondolok, próbálják minimalizálni a veszteséget). Ahol van vevő rendesen ott pörög az áru, az olyan helyeken mindig frisset lehet kapni. Na és ne felejtsük el a forgalmazók felelősségét sem, a hűtési lánc be nem tartása igencsak sok problémát okozhat.
Na és végül, de nem utolsó sorban a fogyasztók ( nem feltételezem, hogy Ti lennétek a hibásak), húst, hűtést igénylő tejterméket, egyéb hűtendő árut nem úgy veszünk ( főleg nyáron) reggel 8-kor boltnyitáskor megveszem és még egész délelőtt rohangálok vele mindenfelé, vagy hűtőtáskába teszem vagy a körjárat végén veszem meg.
[ Szerkesztve ]
ncc1701
(veterán)
Piacra szombat reggel 6-6:30 körül járok. Ennyit nekem megér, h jó minőségű kaját kapjak.
Szombatonként nem vagyok Pécsen, így oda húst venni nem tudok. Másrészt meg azért elvárható lenne, hogy mint bármilyen más élelmiszer esetén a boltokban levő hús is normális legyen. Nem azért találták ki ezeket a boltokat, hogy ne lehessen itt húst venni. Ha tehetem én is hentesnél vásárolok, de nem mindig megtehető ez a dolog.