Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


rozsasandor9
(tag)

Kíváncsi lennék az árára. :)


XtremLor
(őstag)
Blog

15-20$ 4db belole!


velizare
(veterán)

dobd ki azt a lámpát. gyakorlatialg minden elemcserekor újra kifizeted.


Syl
(nagyúr)
Blog

>Vagyok annyi idős, hogy emlékezzem az USB-szabvány előtti korszakra, amikor az ember a legtöbb perifériáját a jó öreg soros porton keresztül csatlakoztatta, és imádkozott, hogy a Windows felismerje az új nyomtatót.

Nem tudom milyen korszakra emlékszel, de a nyomtatókat anno párhuzamos (vagy SCSI) portra kötöttük. ;)


Kékes525
(nagyúr)

Egészen ügyes! :K


korcsi
(veterán)

Mátrix (tűs) nyomtatókból szerintem volt soros portos bőven.

[ Szerkesztve ]


creation
(senior tag)
Blog

Szép is jó is ez az elem... Nézegettem anno...

Csakhogy ebben a formában sem felejthetem el a töltőt, csak átkeresztelkedett USB HUB névre, abból is a plusz táppal ellátott kivitelre. Ha utazik az ember, nem viszi magával az asztali gépet. Tehát USB portoknak szűkében van. Ha a telefon töltőjét és egy átlagos notebookot veszünk alapul akkor jobb esetben van 4db szabad USB kapunk (HUB nélkül), de innentől elfelejthető, hogy a töltés idejére bármit is a notebookba dugjunk (pl én utálom a touchpad-ot, így a vezeték nélküli egerem vevője már nem lehet bedugva, ahogy a telefont sem fogom tudni tölteni, míg az elem használja annak a töltőjét :U ).

Kompromisszumokkal viszont nagyon jó kis kütyü. :R


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
Blog

Szerintem tök jól hangzik elsőre, de semmi értelme: kell egy fényképezőgépbe 4 darab elem, és honnan veszek 4 darab USB portot nyaraláskor? A telefon adapterén van 1 darab. Vigyek 4 adaptert? Vagy töltögessem őket arról az egyről?
Drágám, most két napig nem viszünk fényképezőt, mert épp tölt az akku, este ha visszatérünk a szállásra, majd felteszem a másodikat, és hajnali 1-kor felkelek, hogy a harmadikat is feltöltsem, utána reggel a negyediket felteszem és akkor 2 nap múlva majd feltöltöttem az összes akkumulátort :)

Még egy átlag ASZTALI számítógépen is vagy van 4 szabad USB port vagy nincs, nemhogy a notebookokon, ahol 2-3 az átlagos, és akkor mind üres.

Speciális esetekre tudom max elképzelni 1-2 elemes fogyasztókba, máshova nem.


creation
(senior tag)
Blog

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a két elem gyakorlatilag minimum 4 portot foglal el, mert átmérője van... Notebookon ha két port nem egymás mellett, hanem egymás felett van (főleg régebbi notiknál láttam ezt így), akkor 2 port azonnal ugrott. Vagy viszek minden akkuhoz egy egy USB hosszabbítót? :U

Ezeket az akkukat én egy nagyon hasznos dologra tudnám elképzelni. Lassú, keveset fogyasztó eszközök táplálására. Pl falióra, távirányító, ébresztős óra és társai. Amik eleve nem eszik meg hamar, amikor lemerül a hiányuk nem okoz nagy "kárt". 1450mAh egy távirányítóba vagy faliórába bőven sok is. :R

[ Szerkesztve ]


tope
(addikt)

Tetszik, de elég kicsi a kapacitása, mert az AA-s elemek már közel a dupláját tudják.
Ami az előnye, az egyben a hátránya is, sajnos 2-nél többet egyszerre nem nagyon tudsz tölteni.
Nyilván tartaléknak tökéletes, de hogy hosszú távon ezt használja az ember, ez ügyben vannak kétségeim.

UI: Kipróbálnám, mégis mit bír, mert a fényképezőm 2 elemes.


nemlehet
(őstag)
Blog

Szerintem a legtöbb ember által használt kompaktok két elemesek. Az már rögtön kezelhető, mert majd minden gépen 4 db USB van. (Jó tudom új Air-en csak 1 :D ) Akinek meg komolyabb gépe van nagy eséllyel az saját akut használ, egyedi töltővel. Amúgy is azért 2 ekkora elem szerintem elég egy napra (legalábbis a mi nikon kompaktunkal kb 3-400 képet lehet lőne 2 teli 1500-as elemmel)

Ha valaki tud linkelni 15-20 $-ért akkor szerintem én is veszek, mert a BT controlleremhez pont jó lenne, azt úgy is gép mellett használom, meg lenne oldva az elemcsere normálisan.


Syl
(nagyúr)
Blog

Volt, leginkább a Win előtti korban. És nem kellett telepíteni semmit. Az adott programban az ember beállította azt a pár paramétert és kész.


dokken
(tag)

[link] [link]

[ Szerkesztve ]


hemaka
(nagyúr)

Ez nagyon vicces kis cucc. :)


Jhonny06
(addikt)
Blog

Melyik fényképezőbe kell egyáltalán elem manapság? Nem túl életszerű példa.


Victoryus
(addikt)
Blog

Az enyémbe :) Panasonic Lz7. 2db 2000mah-es aksival több száz képet elkészít, ha meg lemerül, csak bele a másik 2. Nekem a kis aksis fényképezőgépek sose jöttek be. A tartalék aksi meg annyi hozzájuk, mint 4-8db ceruza akku.
Ezeknek az usb-s aksiknak nem sok értelmét látom.

[ Szerkesztve ]


f(x)=exp(x)
(őstag)
Blog

Furcsa ez az USB-s elem, nekem nincs szükségem rá, de biztos van olyan aki hasznát veszi.


sqpp
(őstag)
Blog

Engem akkor érdekelne, ha lenne bébi elembe is, nem csak ceruzába :D Ugyan is az egeremhez piszok jó lenne tölteni.


shteer
(félisten)
Blog

Biztos, hogy a baby elemre céloztál?

http://www.arminimpex.hu/images/gallery/en/thumb/energizer-ultra-plus-alkali-baby-elem.jpg

C battery


creation
(senior tag)
Blog

Ez a baby elem számomra kivágja a biztosítékot, ahányszor csak olvasom. Emlékeim szerint volt még egy elem típus az AA és a C type között és azt nevezték baby góliátnak. Amit most baby-nek hívnak az volt a mini góliát és a mostani D az meg a góliát... De lehet még nagyon gyerek voltam és rosszul rögződtek ezek a képek bennem. Főleg azért mert erre sehol nem találok bizonyítékot :(((


sqpp
(őstag)
Blog

U, nem összetévesztettem, arra gondoltam, ami vékonyabb a ceruzánál (AAA)

De közben rágugliztam és találtam :)

[ Szerkesztve ]


Buuster
(tag)

Hmm nem rossz, lehet rendelek belőle próbaképpen egyet! :K :R


Entryy
(aktív tag)
Blog

2012 nyarán vettem 15 perces Varta gyorstöltőt elemekkel mai napig hibátlanul teszik a dolgukat, igaz akkor a szett 9e forint volt, de mint kiderült megérte.
Ez az USBs elem inkább körülményes, mint egyszerű szvsz.


Stanbacsi
(tag)
Blog

Ötletes :)


Barret001
(őstag)

Csak az akku tölthetö,az elem nem! Szokjunk hozzá...
Az elem belsejében a töltet ha lebomlik,nem alakítható vissza.
Akkor mehet a kukába.


GIJoe
(őstag)

Vagy 4 éve vettem egy hasonlót a focalprice.com-ról hamar elhasználódott a lehajtható része, ilyen 30. töltés körül, lehet h nem volt topp minőség, meg kapkodtam is, de vakvágány volt egyértelműen.


MaCS_70
(nagyúr)

Jól emlékszel.
A ceruza volt a mai AA, a bébi a C, a góliát a D.
Volt továbbá egy nevesincs 3 voltos hengerelem, ami hosszabb, de vékonyabb volt, mint a bébi -- és persze a 4,5 voltos lapos.

Ez az USB-ről tölthető akku szűk körben vészmegoldásként jól jöhet, csak éppen nem olcsó.
Meg aztán kíváncsi lennék a töltőprogramjára. A NiMH akkuknál többszörös élettartam érhető el a jó menedzsmenttel -- eléggé odafigyelek az akkuimra, és vannak 15 év után is 85%-ot tudó példányaim.

MaCS


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Nekem van, de csak egy Logitech egérbe, 1 elemes rendszer.

2db ilyet vettem, és cserélgetem, ha lemerül akkor a feltöltött megy az egérbe, a másik pedig amíg notin dolgozok töltődik :)

így jobb kicsit a dolog, mert eddig elég sok elemet fogyasztottam.


Victoryus
(addikt)
Blog

Lidl-ben szokott lenni 4db aaa akku 1000forintért. Nekem bevált. Csak erősebb töltő kéne. 15 perces Varta aksim is volt, de a lassú töltőt nem sokáig bírta.


MaCS_70
(nagyúr)

Hogyhogy "a lassú töltőt nem sokáig bírta"???

A lassú töltés nem árt az akkunak -- feltéve, hogy a töltő időben leáll a töltéssel. Régebbi, olcsóbb töltőknél gond lehet, hogy kisebb áramerősségnél (mondjuk C/4 alatt) nem megbízható a deltaPeak érzékelésük, ezért túltöltenek. De ökölszabály, a gyorsabb töltés fokozottan veszi igénybe az akkut, mégpedig exponenciálisan.

MaCS


Hosssszu
(őstag)

Véleményem szerint ezt inkább otthonra kell elképzelni. Rengetek laptop/alaplap támogatja az usb-n keresztüli töltést kikapcsolt állapotban is. Éjszakára rádugja az ember (akár négyet is, usb hosszabbítóval), reggelre pedig csendben feltölti a gép az akkukat. Illetve kapni már régóta olyan 230v-os elosztót, amin van usb is, így azon is lehet tölteni. Ezekben az esetekben valóban megspórol az ember egy akksitöltőt. Ami viszont szerintem esetleg gáz lehet az a standard 500mA az usb 2.0-n keresztül (már amelyik alaplap gyártó persze betartja a szabványt).
Tehát szerintem megvan a helye ennek a dolognak. :K


DFlash
(tag)

nem tűnik rossznak


edk-
(őstag)

A Lidlben időnként kapható Tronic töltők is jók. A legutóbbival Li-Ion is tölthető (a jobb szélen).

Ha ragaszkodunk az USB töltéshez, akkor:

Kemény $1.37 Jackiechanéktől. Plusz az 1000 Ft-os akkukészlet, az összesen $5 a $15-20 helyett.

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(nagyúr)

A Tronic tényleg jó, sőt, meglepően jó.
Az alsó viszont kerülendő, amint kerülendő minden, nem cellánként töltő eszköz.

MaCS


Graphics
(Jómunkásember)
Blog

Biztos jó valamire az alsó is ,de nekem nicns kedvem cipelni még vmit..

Ennek lekapom a kupakját, feltöltöm, és mehet vissza. És bírja a nyúzást egyelőre :D, nekem bejött, nagyon betaláltak nálam ezzel.


A33
(csendes tag)

A kukába pont nem, mert veszélyes hulladék! :)
Inkább az erre a célra létrehozott gyűjtőpontok egyikébe!
Egyébként teljesen igazad van persze.


Victoryus
(addikt)
Blog

Nekem a 2 Varta 15 perces aksi 1 évet bírt. Utána már hiába töltöttem, a fényképezőgép 1-2 perc után kiírta, hogy üresek. A walkman még elment velük egy darabig, aztán az egyik elkezdett folyni. Anno csak véletlenül vettem meg őket, azt hiszem nem volt másmilyen a boltban, nekem meg sürgős volt.


hcl
(félisten)
Blog

"mint bármelyik másik tölthető ceruzaelem"
Akku. Az elem azért elem, mert nem lehet tölteni.
Amúgy ha 4db kell valamibe ebből, akkor szívó ez is. Másrészt, annyira sokféle akkuszabvány nincs, mármin nikkelesből. Gyak. AA, AAA, és ezeknek azért nem olyan vészes a töltője sem.
De ennyi erővel elfért volna a cuccban egy lítiumcella, meg egy feszszabályzó is... Akkor tartósabb lenne.

Amúgy Ni-Mh-jellegűből csak Recyko+ vagy Eneloop. Marha drága, persze, de 5-6 évet lazán kibír, és kb. úgy lehet akármikor tölteni, mint a lítiumosokat.

@#12 Nemlehet : NAgyon sok kompaktnak van már saját Li-Ion akkuja. Szerencsére pár tölt USB-ről is, ami nagy jóság.
Amúgy is, ebayről univerzális Li-Ion töltő 1000 alatt van, és ha nem is az a tuti, de elfogadható.

[ Szerkesztve ]


tatabike
(őstag)
Blog

Nekem is egy Tronic töltőm van, hibátlan. Már vagy 20 éve használok tölthető akkukat, hagyományos elem távirányítóban meg faliórában van nálam, amikben 2-3 évente kell cserélni. Sokat használok kerékpár LED-reflektort, amibe 4db AA akku kell, és ilyen lámpából van nekem összesen 4, aztán van 4 olyan lámpám, amikbe 2db AAA akku kell, fényképezőgép, egér, zseblámpa. Összesen van kb. 40db AA és 20db AAA akkum. Mindig van valami a töltőben... :D Úgyhogy nekem ez az USB-s játékszer nem nagyon bírná a strapát...

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(nagyúr)

Az összes komoly márka az Eneloop cellákat használja (legalábbis kezdetben használta) a "tartós" akkuihoz, tehát a Varta Ready2Use, a Panasonic Infinium vagy a Duracell DuraLock is éppen olyan jó, mint az eredeti Sanyo Eneloop vagy az említett GP Recyko.

Nekem egyébként bevált az Aldi-féle Active Energy is, egy éve fut több széria kifejezetten lassan szopogatós üzemmódban, és bírja.

És azért van Baby, Góliát és 9 voltos kocka is...

A lítiumosokkal az a baj, hogy brutális lenne a veszteség a háromszoros cellafeszültség miatt, és gyanítom, hogy a feszültségstabilizátor által elfűtött hőnek sem örülne a cella.

Üdv: MaCS

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

A fene tudja, ha nagyon kell, lehet meg lehetne oldani.
Főleg olyan dolgokba, amikbe amúgy is 2 elem kell. Azok úgyis 3,xV-ról mennek...

[ Szerkesztve ]


Duracellm...
(veterán)
Blog

Van itthon kb. 20 db (8AAA/12AA) eneloop akku fotóaparátba/lámpába ezekkel felveszi a versenyt?

Nagyon nem bántam meg hogy akkupakkos bicikli lámpát vettem és nem AA-s cserélhető cellássat.
A gatyám is rámenne az akkukra, meg a tartalék akkukra. Kaptam egy "olcsó" kínai 3db AAA-s lámpát, amit odaadtam barátnőmnek... ami azóta bebizonyosodott hogy kész ráfizetés :W

[ Szerkesztve ]


kpal
(veterán)

Ilyet se láttam még pedig a netet bújom! :Y


Eggenberger
(újonc)
Blog

Itthon, ha jól tudom, akkor csak a Proda webáruházban lehet megvásárolni, de nem 100%. Link: http://www.proda.hu/products/ceruzaelem-aa-akkumulator-usb


Eggenberger
(újonc)
Blog

Én wireless egérhez használom. Ha lemerül az elem, bedugom a laptopba tölteni és nem kell szenvedni. :))


hcl
(félisten)
Blog

Olyan wireless egér miért nincs már, aminek saját dokkja van, és lítiumakkus? Éjjelre rádobod...
Mondjuk az én 10 éves gagyi kínai wireless cuccom is ötletes, mert AAA akkuval megy, de adtak hozzá egy USB kábelt (és a dugó egyezik a vastag csatis Nokia töltővel :D ) amivel ha lemerül, be lehet dugni tölteni, és feltölti az akkukat...
(Jó, tudom, van dokkolós wireless szet, csak nem emberi pénzért :) )

[ Szerkesztve ]


MaCS_70
(nagyúr)

Bocs, ezt nem igazán értem. Miért menne rá a gatyád a szabványos NiMH akkukra? Egyszer megveszed, hosszú évekig csak töltöd. Van olyan Uniross AA akkuszériám, ami tizenöt éve húzza az igát fejlámpában, egy töltéssel órákat elmegy gond nélkül.

MaCS


MaCS_70
(nagyúr)

Létezik, két egymás melletti AA-méretűt láttam. Elég problémás, hogy az ilyen összenövesztett dupla méret hogyan passzol be a dupla helyekre, nincs-e itt-ott fél mm eltérés, egy kis elválasztás, akármi.
A cellák eltérő feszültsége nem kis probléma, ami csak veszteséggel kezelhető.

MaCS

üzenetek