üzenetek

hozzászólások


Mikszi
(tag)

Xiaomi.eu-n a 11.0.3-as stabil verzió az amin még működik a VoLTE. VoWIFI-t még nem sikerült működésre bírnom telekomos előfizetéssel.
Én csináltam backupot a 11.0.3-as verzió modem patríciójáró, ha azt visszaállítom akkor szinte minegyik rom VoLTE képes lesz, ami a bibi bent, hogy nem látszik a VoLTE ikon, de működik amúgy, híváslistán már írja, hogy VoLTE volt a kapcsolat.

[ Szerkesztve ]


Peterhappy
(őstag)

Próbáltam most visszaolvasni, de nem találom a Fórumtárs nevét, aki Note7-t szokott bütykölni és fantasztikusan dolgozik. Meg tudnátok nekem írni a nevét? (akár privátban)

Előre is köszönöm!


vargalex
(félisten)
Blog

Ezzel a megoldással működésre bírható, de root (Magisk) kell hozzá.


Crvsh3R
(senior tag)

Mikszi, vargalex: köszönöm a választ. :R
Próbálok olyan megoldást találni, amivel a legkevesebb mókolással vissza tudnám varázsolni a korábban működő VoLTE-t és a számomra nagyon hasznos VoWiFi-t (utóbbi a lakótelep miatt, panel miatt elég gyatra a térerő).
Azt hittem, hogy a Xiaomi.eu (vagy más custom) romban ez ki lett javítva. Nem is értem miért rondítottak bele. Egyáltalán van olyan Xiaomi készülék, amelyeken ezek a funkciók működnek? A korábbi Samsung A3 (2017)-on problémamentesen működött a VoLTE.


drr
(őstag)

Megkérdezem itt is, hátha jön válasz... Szerintetek megéri e a 4/64-es változatot Note 9 Pro 6/64-re cserélni? Érezhető javulás lenne e? Gondolok itt olyanra, hogy kamera, üzemidő, sebesség...


vargalex
(félisten)
Blog

Nyilván a szolgáltató kínálatában (is) szereplő készülékkel alapból működik. Pl. feleségemnek 3 hete vettünk egy Redmi 9-et a Telekomtól, ott még csak nem is kellett külön kóddal engedélyezni a VoLTE-t. Működik alapból és kész...


pimi50
(aktív tag)

Arra azért most már kíváncsi lennék, hogy ha egy telefon specifikációja szerint 4G, LTE képes, a szolgáltató szerint be van kapcsolva, akkor miért is nem működik a Volte és a Wofi?
Érdekes módon a szolgáltató által forgalmazott készülékekkel ez nem áll fent. Most mi van?


aelod
(veterán)

Nekem sem megy pedig elvileg a Telenornál fel van oldva a tiltás.


rebla
(aktív tag)

Üdv! Elképzelhető hogy az android 10 alatt a helyhozzáférés megváltozott? Időkép azóta nem találja lokál modban a helyet alapból. Minden engedély megadva a helyhozzáféréshez. Eddig nem kellett gps neki most meg csak azzal találja meg a várost ahol éppen vagyok.


glacious
(addikt)

Mert a szoftverben nincs beállítva az adott szolgáltatóhoz. A samung s7 edge sem tudja valamelyiknél.


azimut
(aktív tag)

A crDroid 6.9-re frissült. A gps érezhetően jobb, meg néhány apró csetresz, elsősorban megjelenés beállítási lehetőségei bővültek. 6.8-ról 6.9-re OTA-n keresztül hiba nélkül frissült. Banzai!


junkpod
(nagyúr)

sziasztok!
A legutóbbi Android 10 frissítés óta tapasztalok néhány anomáliát, bizonytalanságot, ezekre van valami megoldás?
1. értesítések nem jelennek meg az állapotsoron
2. állapot sort nem lehet lehúzni !!! ez nagyon gáz...
3. böngézzőben (chrome) néha megfagy a görgetés, nem reagál a húzásokra, majd mikor 5-10mp után felébred gyorsan végig rángatja amiket huzigáltam rajta...
4. arcfeloldás bizonytalanabb lett

köszi


junkpod
(nagyúr)

értem én ezt de egy OTA frissítésnél ne kelljen már újból belakni a telefont... gigabytokat lehúzni újra, nonszensz lenne.


vlevi
(nagyúr)

Elvileg nem is kell.
Akkor érdemes csak FR-t csinálni, ha a telefonod mindenféle megmagyarázhatalan marhaságot csinál.
Ez viszont független az OTA frissítésektől, én sem csináltam most FR-t a 11.0.1.0, vagyis a MIU11, Android10 frissítés miatt.

Múltkor azonban csináltam, mert amikor megvettem a telefont, akkor neki mentem és orrbaszájba állítgattam mindent, és persze nem lett jobb :)
FR után nem állítottam át semmit, és azóta nem is volt ilyen jellegű bajom a telefonnal :)


snakebait
(senior tag)

Ahogy gondolod, Te telefonod , Te döntésed, lehet kínlódni akkor tovább 😎
vlevi, erről beszélek, de Neki megmagyarázhatatlan dolgokat csinál 🤔😬


junkpod
(nagyúr)

átkapcsolgattam az értesítési sáv elrejtését és mire vissza állítottam az eredetire már jó volt... remélem marad így, mert egy belakott telefont igazán macerás újra pakolgatni.


Bl.Gyo.
(őstag)

Nekem egy FR után jobb lett az üzemidőm, megint hozza a 10 órás képernyőidőt. Másfél éves készülék.

[ Szerkesztve ]


wanted5
(őstag)

Azért azt megnézném, hogy milyen szemét appokkal van telerakva a telefon és mik futnak a háttérben. Mert valahogy, akik jönnek panaszkodni ezeket mindig elfelejtik.

Ugyan olyan az mint, amikor a windows-al van bajuk a -2-es emberkéknek és, amikor egy jobban hozzáértő ránéz és ja, hogy jaaa... ok.. De persze a windowsd egy fos ugye..

Persze én nem zárom ki a hardveres hibát sokaknál. De sokadjára írom, hogy érdekes módon az én note 7-em hibátlanul működik, és a szoftver ugye mindegyiken ugyan az (max 2 verzió van), tehát mint hibaforrás maradnak a 3rd party appok, főleg hogy minden hülyeséget letöltögetnek az emberek gondolkodás nélkül.

Csinálj egy FR-t, ha és egyesével szűrd ki melyik app öli meg a telefont.


vlevi
(nagyúr)

"belakott telefont igazán macerás újra pakolgatni"
Áááá, ezt magyarázd el a Win10 topciban, mert ott nagyon sokak szerint mindenre (is) az a válasz, hogy telepítsd újra. Fél óra alatt fenn van a windows, és kész.
:D
Az, hogy utána még napok múlva se sikerül életet lehelni a Visual Studioba, (vagy bármi más, összetettebb szoftverbe) mert az évek alatt belakott, pluginekkel megtámogatott környezetet nem tudom újra éleszteni, és emiatt nem tudok dolgozni, az nem számít...


bcsarli
(tag)

Sziasztok!
A Note7-et fogom cserélni valamikor Note9Pro-ra, vagy Note10 valamire ha kijön addig. Karácsony környékére tervezem.
A költözéssel kapcsolatban: van egy MiMover nevű program rajta, használta ezt már valaki?
Mik a tapasztalatok? Vagy mi a legjobb megoldás, hogy egy az egyben át legyen költöztetve a telefon az újra?

üzenetek