üzenetek

hozzászólások


coppola
(tag)

Másik géppel simán jó, nem is értem, hova gondoltam, hogy a jó kis miui veszíthet a windows ellen :W
Köszi! :DDD


zumike
(tag)

Üdv,
ha valakinek segítség.
Legfrissebb LineageOs, a vowifi repülős módban is működik.
Ez igaz Note8-ra is.

[ Szerkesztve ]


vlevi
(nagyúr)

Nem tudom, hogy mennyire megbízható ez a lista,. de a 12.5-os frissítési listában ott van a Note7 [link]


Bl.Gyo.
(őstag)

Jelenleg utolsó infó a Note 7-ről:

"Update 52 (April 24)
04:51 pm (IST): MIUI 12.5 beta update carrying a version number of 21.4.22 has gone live for Redmi Note 7, Note 7 Pro, & Mi CC9e."

Van remény. :)

[ Szerkesztve ]


Crvsh3R
(senior tag)

Sziasztok!

Olvasom, hogy sokan dicséritek a PixeExperience Plus romot (gondolom erről beszélünk), ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem azoktól, akik használják:

1., Gyári romról történő váltás esetén mi a menete a telepítésnek (bootloader nyitás és OrangeFox telepítése után)? Mely partíciókat kell/szabad törölni biztonságsan? Igényel fw frissítést?
2., Telepítés után mókolás nélkül működik a SafetyPass, illetve a Widevine L1?
3., Telepítés után visszazártátok a bootloadert?
4., Telekom esetén VoLTE, illetve VoWifi működik a rommal?
5., Alapból rootolt vagy azt külön kell? (nem tervezném roottal használni)
6., OTA működik?

Előre is köszönöm az információkat! :R

[ Szerkesztve ]


trebrona
(nagyúr)
Blog

3. custom recoveryvel és rommal tilos bootloadert zárni.


Crvsh3R
(senior tag)

Köszönöm, mondjuk ha végiggondolom akkor ez logikus is. Bár akkor nem értem, hogy SafetyNet-en hogyan lesz Passed. Ha jól emlékszem amikor hivatalos MIUI rom mellett volt nyitva a bootloader, akkor nem ment át a teszten.


trebrona
(nagyúr)
Blog

Így pl: [link]


fluttershy
(tag)

1. gyári romról váltás esetén nem tudom kell-e külön firmware telepítés (szerintem nem) de a hivatalos leírás tartalmazza a lépést. Xiaomifirmwareupdaterről beszerezhető a legfrissebb stable global firmware de az eus is használhatod nyugodtan. Recoverybe bootolva ezeket kell wipeolni: 1. Dalvik/ART Cache 2. Cache 3. System 4. Vendor 5. Data 6. Internal Storage (ez utolsó opcionális). Swipe to wipe. Format data-t is el kell végezni külön. Rebootolsz recoverybe. Flasheled a firmwaret. Utána flasheled a romot. Rebootolsz újra a recoverybe. Flashelhetsz másik kernelt, modulokat, magisket, vagy amit szeretnél. Reboot to system.
2. Safetypassal nincs probléma, pár hozzászólással fentebb lett is róla beküldve screencap. Widevine az ellenőrző alkalmazások szerint L1 de panaszkodnak páran hogy nem működik tökéletesen netflix. Szóval a Widevine L1-re a választ inkább tekintsd egy nemnek.
3. Nem, és nem ajánlott ez a művelet.
4. Erre sajnos nem tudom a választ, olyan flottás csomagban vagyok amiben nincs volte és vowifi.
5. Nincs root alapból és nem szükséges a használathoz, de ha szeretnéd akkor flashelhetsz magisket bármikor.
6. Állítólag igen, de én még nem próbáltam.

Ha a Widewine fontos akkor még erdemes várni egy kicsit. Egyébként Lineageos támogatása a telefonnak most váltott 17.1-ről 18.0-s verzióra ami android 11-es rom. A héten jön az első hivatalos új verziós build. Érdemes megnézni hogy majd az mit tud. Régen sokat használtam lineageos-t, az is egy nagyon jó minőségű, jóhírű rom. Ha gyorsabban fog fejlődni mint a pixel experience akkor lehet én is teszek vele egy próbát. Pixel experience havonta frissül, ahogy a fejlesztő ideje engedi az új build kiadását. A lineageos automatizáltan hetente kap friss buildet.


vargalex
(félisten)
Blog

Nem ez a hivatalos leírás? Itt nincs szó firmware flash-elésről...

6. Nekem az utolsó frissítés OTA-n ment fel.


fluttershy
(tag)

A hivatalos telegram csoportban lévő jegyzetekből szedtem az infókat:
[kép] [kép]
A wiki az tuti hogy hivatalos, régen mindig az volt a biblia és a fejlesztők mindig azon nyígtak ha a felhasználók hülye kérdéseket tettek fel mert nem voltak képesek elolvasni a wikit. Most már nem tudom hogy van :D ha a telegram csopiban lévő dolgok és a wiki között kéne választanom akkor az előbbit választanám mert van egy olyan érzésem hogy az frissebb és tutira karban van tartva.


Fall-N
(veterán)

Van EU 12.0.3 ROM. [link]


Fall-N
(veterán)

Tárgytalan. Rosszul emlékeztem, ez van jelenleg is mindenkinek.


maczera
(aktív tag)

Beállításoknál keress rá az USB-re. Az "Alapértelmezett USB beállítás" kell neked, abban válaszd a Fájlátvitel menüpontot. Korábban ezt a választást mindig a képünkbe tolta, most meg úgy látszik eldugták.

[ Szerkesztve ]


fluttershy
(tag)

Widevine L1 [kép]
Ez a frissítés ma jött pixel experience plushoz, most telepítem. Holnap majd írok róla


fluttershy
(tag)

Netflixet nem használok ezért azt sajnos nem tudom tesztelni, de telegramon sok felhasználónak hiba nélkül működik, van pár ember aki még mindig panaszkodik különböző problémákra de a fejlesztő azt írta hogy most már megvan a hiba külcsa és a júniusi frissítésben ezt is foltozza.
Nekem minden tökéletes továbbra is. Ha valakinek a netflix fontos akkor még lehet érdemes várni a júniusi frissítésig. Ezen kívül én teljes szívből ajánlom mindenkinek.


Archttila
(veterán)
Blog

Nekem (még) az előző build van, de azon pár sec (trailer) erejéig nem volt gond a Netfixel.
Azért este (ha lesz kedvem) frissítek :)


Crvsh3R
(senior tag)

Magisk-et használsz ezzel a rommal és úgy van Widevine L1-ed és a SafetyNet is azzal működik neked vagy ezek minden mókolás nélkül működnek?


fluttershy
(tag)

Minden mókolás nélkül


Balázs Z.
(tag)

Üdv. Kedvet kaptam kipróbálni a PixelExperience-et, de valamiért nem ismeri fel a telefont a Mi Unlock fastboot módban. MIndent a leírások alapján csináltam, ADB a gépen, MI usb driver szintén telepítve van, USB debugging bekapcsolva, fastbootban újraindítva... Mi hiányozhat? :F

[ Szerkesztve ]

üzenetek