üzenetek

hozzászólások


vlevi
(nagyúr)

Ha kijön a Pixel Experience Android 12-vel, és kellően stabil lesz, akkor rászámom magam egy Bootloadre nyitásra. :)


aelod
(veterán)

Az nekem sem. Kipróbáltam.


Fall-N
(veterán)

Valami rémlik a MIUI topikból, hogy mintha eltűnt volna a lakatolás, de akkor már nincs is vagy átrakhatták máshova?


22Dávid22
(aktív tag)

Nekem is az alkalmazás adatlapját dobja fel hosszú nyomásra.
Viszont az alkalmazásváltó felületét MIUI alatt a gyári launcher adja, így lehet, hogy egy kézi launcherfrissítéssel helyrejön. Biztos frissült a MIUI-val együtt, mert az előző frissítésen kézzel frissítettem a launchert, hogy megnézhessem a horizontális alkalmazásváltót, ami elvileg MIUI 12.5-tel jött volna. Nekem személy szerint nem jött be, visszaraktam anno a régi stílusúra, de most frissítés után el is tűnt az opció a váltásra.
Ha ráérek a mai napon, kézzel feldobok egy frissebb verziót a MIUI launcherből ha van, és jelentkezem, hogy mennyivel másabb.


22Dávid22
(aktív tag)

A Biztonság alkalmazásban a sebességgyorsítás beállításai alatt eddig is elérhető volt, és most is elérhető ott.


22Dávid22
(aktív tag)

Gyorsan mégis feldobtam [ezt] a verziót, az eredmény vegyes. Az időjárás, óra, naptár ikonja újra a régi, viszont az alkalmazásváltón ez nem segített.
Szerk.: Úgy néz ki, hozzányúltak az alkalmazásváltóhoz, már nem a launcher adja. Korábban ez ott is tettenérhető volt, hogy amikor kényszerbezárást nyomott az ember a MIUI kezdőképernyőre, majd utána rögtön az alkalmazásváltóba akart menni, látszott, hogy gondolkozik. Most viszont már nem.

[ Szerkesztve ]


aelod
(veterán)

Köszi! :R Bár nagyon nem szoktam ezt turkálni mivel eleve be volt állítva, hogy mi legyen lakat alatt.


Fall-N
(veterán)

Én is ezt tettem fel, de nekem sem oldotta meg. Az alfát nem mertem 4.18xx


Fall-N
(veterán)

Másik bug, hogy az alkalmazás tárban a gyári launcher alatt ha rányomsz egy betűre, akkor nem ugrik oda hanem marad az elején. A csúszkás beállítás alatt is ezt csinálja. Először csinálok egy adttörlést a launcherre, ha nem jön be akkor marad az FR.

[ Szerkesztve ]


Plug Life
(aktív tag)

A Wi-Fi ugyanolyan fos maradt, de a töltés meg nyitás-zárás hangja cukibb lett 😂


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

Az a baj hogy sokszor azt sem lehet tudni hogy egy adott funkció az Xiaomi fejlesztés vagy mi a franc.

Csak hogy mondjak egy számomra érdekes dolgot, Pár napja érkezett meg a Realme 6-ra az Android 11 és a Realme ui 2.

Persze első dolgom volt átnézni mi változott, aztán feltüntek olyan dolgok, amik most az Rn7-en található Pixel experience Rom-ban is benne vannak.

Pl kapcsoló arra hogy az állapotsori óra a másodpercet tudja jeleníteni, vagy az állapotsori ikonok elrejthetőek.

Ez most valami Stock Android 11 funkció, vagy a Realme maga rakta bele?

[ Szerkesztve ]


fluttershy
(tag)

#14091 Fall-N Bocsáss meg de több ponton nincs igazad.
Engedd meg hogy mondjak egy példát: Samsung Galaxy S4, 2013 márciusában dobták piacra, 2gb ram van benne. Most kapaszkodj meg. Lineageos 18.1 simán megy 2021-ben, sok esetben jobban mint egy 2-3 éves középkategóriás xiaomi, realme, honor stb telefon. Nem lehet hogy véletlenül a gyártó által összetaknyolt, gány szoftverfrissítésekkel van a gond amit inkább ki se kellett volna adni ilyen formában. Szomorú de én úgy látom hogy a legtöbb gyártónak addig kedves a felhasználó amíg a boltban megveszi az új modelt, akkor csillivilli minden, gyors, szép, működik. Ez megy kb egy-másfél-két évig. Aztán meg vagy nem jön több frissítés vagy direkt olyan frissítéseket kapunk amiktől kb használhatatlan szar lesz a telefon.
Ugyanez igaz sajnos az appfejlesztőkre. Elkényelmesedtek mert hozzá vannak szokva ahhoz hogy manapság a te szavaiddal élve "az alsó plafon az a 6 GB RAM + 64 GB tárhely lett" a userek szemében. Szintén példa; emlékszem pár éve a Facebook messenger app még simán belefért 50-100Mb-ba user datával együtt. Most megnéztem, ez az app jelenleg a telefonomon 532Mb tárhelyen terpeszkedik. Miért? Van benne videovágó, AI face filter, rendszertől függetlenül implementált floating chat head, egy komplett social gaming platform stb. Az átlag user a negyedét nem használja ezeknek a funkcióknak. Meg nyilván a funkciók is úgy születnek hogy az olcsó távol keleti fejlesztő csapatot aki dolgozott ezeken úgy hajtották hogy minél gyorsabban leprogramozzák az adott funkciót működőképesre. Az eredmény: optimalizálatlan spagetti kód. És ez csak egy app a sok közül, ezeket a dolgokat a legtöbb népszerű app esetében ki tudnám fejteni. Tisztelet a kivételnek.

A kijelzőhöz ennek a lassulásnak semmi köze nincs, de a kijelzőfelbontás sztori is megérne egy misét. A jelenleg elterjedt átlag 6 inch átmérőjű phablet telefonjainkba az fhd felbontás szvsz több mint elég. 400 ppi pixeldenzitás fölött nincs olyan sasszemű egyén aki észreveszi a különbséget. Parasztvakítás tipikus iskolapéldája a mai telefonok qhd kijelzőfelbontása, ugyanúgy mint a csillió megapixeles főkamera és a 3-4 darab mellette helyet foglaló mindenféle másodlagos kameramodul.

Annyira gyorsan azért nem fejlődik a technológia mint azt a nagy tech cégek szeretnék elhitetni velünk. Persze nekik az eladások pörgetése a fő szempont ami pörgeti a cégeket, a gazdaságot, megy a termelés és mindenki boldog. Az elektronikai hulladék meg gyűlik szépen, de az nyilván senkit nem érdekel.


Archttila
(veterán)

Akkor 11-es beta stabilabb volt mint bármi, amit valaha használtam. :)
Reméljük a 12-es is hasonlóan indít majd :D feltéve ha lesz persze...

[ Szerkesztve ]


rebla
(aktív tag)

A kérdés lehet idióta, de mit szolnak a Pixel Experience Android rendszerhez pl. bank apk-k?
Rootoltnak számít a rendszer? Azt olvastam régebben hogy legális, vagyis nem értem :) Nagyon nagyon régen nem használtam ,nem gyári romot még másik telefonon.
Akkor volt olyan, hogy nem engedett telepíteni bizonyos alkalmazásokat...
Köszi!


rebla
(aktív tag)

szerk bocs: Nagyon nagyon régen használtam ,nem gyári romot még másik telefonon.


fluttershy
(tag)

Szerencsére nem volt még gond a telekom appon kívül semmivel. Otp, k&h tesztelve és megy mind2. A telekom app egyedül nem működik de úgy hogy el sem hajlandó indulni


blasi19R
(csendes tag)

Nekem működik a Telekom app, Tv go, CIB. szóval semmi probléma.

[ Szerkesztve ]


aprokaroka87
(nagyúr)
Blog

A Pixel experince alapból nem rootolt, ha ki rootolod, akkor igazából teljesen mindegy hogy mi a Rom, a banki appok reklamálni fognak.

Persze Magiskhide megoldja, csak most állítólag valamit be kavart a Google és a Safetynet nem jó.

De ha jól olvasom akkor a Szemptemberi frissítés megoldja majd.

link


rebla
(aktív tag)

Köszönöm szépen urak!!!! :R


22Dávid22
(aktív tag)

A neten utánakerestem, mi a helyzet az alkalmazásváltóval, MIUI 12.5 alatt több eszközt is érint, a Xiaomi azt nyilatkozta, hogy a hosszú érintésre feljövő menüt "ideiglenesen, optimalizációs problémák miatt" távolította el. Na, vajon ez mit jelenthet pontosan? :U

[ Szerkesztve ]

üzenetek