üzenetek

hozzászólások


Eastman
(őstag)
Blog

...és még pár millióan. :)


jjeahh
(nagyúr)

Rendes kezelőszervekkel a hátoldalon nem lenne rossz, bár valszeg drágább lenne mint egy használt a7 (újdonság ereje) és arra legalább mindenféle üveg felmegy. Amúgy el tudom képzelni ez hogy felvinné az ebay-es filléres filmes vázak árát :D

[ Szerkesztve ]


Eastman
(őstag)
Blog

Előkerülne egy-két Praktika, Zenit, Minolta, régi Nikon a fiókok mélyéről azonnal. Főleg, ha egyszerre csak 36 kockát tudnál rátenni. :D Durván át lett húzva egy vízszintes vonallal az összes régi jó kamera.

[ Szerkesztve ]


szp1
(addikt)

Ilyenek nálam is vannak a sublótban. Amennyit kapnék értük, annyit nekem is megérnek.


dabadab
(titán)
Blog

".és még pár millióan."

Nem igazán. Amikor tényleg lehetett volna vevőnek lenni, akkor 115-en jelentkeztek.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Sokan próbálkoztak már ezzel, senkinek nem jött be. Az A7-re rakás a legjobb, amit lehet a régi obikkal, és sajnos a legtöbb obi csak arra megy fel, mert a többi FF rendszer bázistávolsága túl nagy. Vagy maradnak a MILC-ek, de azon meg a fél képet veszted...
OK, lehetne olyan adaptert gyártani, amiben van optikai elem, és megoldja, de az mindenképp beleszól a képbe is.

[ Szerkesztve ]


jjeahh
(nagyúr)

Speed booster és másolatai elvileg apsc-n megoldják a crop faktor gondot.


hcl
(félisten)
Blog

Nem ismerem, de elvileg annak is megvan a saját bázistávolsága, ami vagy stimmel, vagy nem. Ha olyan egyszerű lenne, szerintem többen használnának vele egzotikus obikat.


jjeahh
(nagyúr)

Használnak is sokan, csak itt fórumon nem annyira elterjedt, gondolom az ára miatt, az olcsó másolattól meg tartanak az emberek, mert nem tudni milyen minőséget képvisel. De valamikor a tavasszal én beruházok egybe és manuálos topikban megosztom majd a tapasztalatokat :B Elvileg képközépen az élesség nem romlik hanem javul, nő a látószög, nyerek fényerőt, viszont képszéleken jobban fog kenni és vinyettálni minden üvegem, de ff szenzoron is ugyanez lenne és inkább a régi olcsó objektívek hibája, nem az adapteré.
Dslr bázistávon tényleg nem segít, sőt dslr-re nincs is ilyen focal reducer, aps-c milc-en a crop faktor gondot viszont megoldja.

[ Szerkesztve ]


hcl
(félisten)
Blog

Képszéleken kenés a régi obik lényege amúgy is :) Amúgy igaz a mondás, hogy ne erőszakold az üveget, mert nem lesz jó (volt, aki feltett F obit középformátumra, utána mondta, hogy meg lehet csinálni, csak minek.
Ezt lehet beleírom akkor. Nem tudtam, hogy MILC-ekre ennyire elterjedt.


hcl
(félisten)
Blog

Megnéztem, tényleg, leesett, mire gondolsz. Annyi, hogy szabvány, elterjedtebb objektívekhez valók vannak, egy ilyen szerencsétlen 27mm-es bázistávolsággal nem tudna mit kezdeni egyik sem. M42-khöz biztos jó, az úgyis elég közkedvelt (tegnap hoztam haza egy Pancolar 1.8 50-est... :) )


tvamos
(nagyúr)
Blog

Oke, de ott 2/3-os szenzorrol beszel... annak nincs sok ertelme.


hcl
(félisten)
Blog

FF-nek lenne, max. APS-C -nek, de az nem lenne megfizethető...


tvamos
(nagyúr)
Blog

Draga jateknak az mar, szerintem. Mondjuk... ha valaki profi, akkor talan tud vele mit kezdeni. Ahogy irja, hogy a retro feeling miatt, hat annak is dragallom.


hcl
(félisten)
Blog

Ja, sajnos. Elég sok embert megfogna, de közel sem annyit, hogy rentábilis legyen.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Lehet, egy olyannak lenne értelme, hogy egy kisebb ccd + egy lencse, hogy az legyen a ccd-n, ami a 35 mm-esre kerulne, hogy ne legyen crop. (Esetleg valami bluetooth modul, hogy legyen a telefonomon live view... Ez mondjuk opcionalisan.)


hcl
(félisten)
Blog

Van ilyen, Speed Booster adapterek. Sokat nem érnek, nagyon rontják a minőséget. Azaz ami ér valamit, az meg drága.
A másik macera az a zár és az exponálógomb szinkronizálása, stb.

[ Szerkesztve ]


tvamos
(nagyúr)
Blog

Érdekes mérnöki probléma...


Fryskitt
(addikt)

Végül is nem rossz az eredmény, sose juttt volna eszembe. :C


hcl
(félisten)
Blog

A m4/3 olyan, mint a kalapács. Mindent objektívnek nézel... és minden rá is megy - csak a Sony gurított nagyobbat a 18mm bázistávú FF vázakkal :D

üzenetek