Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Köszönjük a tesztet!
De lenen egy kérdésem! Manapság olyan divat az ilyen jellegű teszteknél olyant feltüntetni, hogy "1% low FPS"
Ez mégis mit jelent? pár éve még nem volt ilyen, most meg már nem is teszt ami ezt nem tartalmazza :U :B


menpee
(aktív tag)

Az átlag fps nem mutatja meg az esetleges képakadásokat.
Példával élve egyszerűbb magyarázni: stabil 60fps-nél minden képkocka között 16ms telik el. Amint egy képkocka késve érkezik vagy túlterhelés miatt csúszik, akkor mondjuk felugrik 50-100ms közé, addig pedig az előző képkockát nézed és mikroszaggatásnak tűnik. 1-2-50 ilyen eset nem tűnik fel a nagy átlagban, mondjuk az 1 perc alatti 3600 képkockánál, viszont ha a mért eredmények leglassabb 1%-át veszed, tehát a leglassabb 36 darab képkockaváltás közötti értékeket átlagolod, akkor kiszűrhetőek a mikrolagok. A 0,1% pedig az igazán brutális, viszont elszórt akadások kimutatására van.


ibenny
(senior tag)

150-180e Ft-ert ez boven nem egy kozepkategorias kartya. Az egy szazassal lejjebb van.


Televan
(veterán)

Sajnos már nem.A közép 120.000 Ft -tól indul. Most az 5600XT és az ár csökkentet 2060 valamit javított a képen.


Televan
(veterán)

A 2060 -nal meg kellett volna várnod a következő szériát,addig el lettél volna vele.Az RX5700 -as szériával nagyon sok embernek van bosszantó pici anomáliái,ami könnyen visszafordítja őket a Nvidia irányába. Te is szerintem jobban jártál a 2070 -nel vagy akár a 2060 Super is remek választás lett volna.


ibenny
(senior tag)

Tavaly nyaron raktam ossze uj gepet, 6GB-os GTX 1060 kerult bele, ~75 ezer Ft-ert. Sajnos tovabbra sem ertek egyet, 120-150-180k-ert boven felsokategorias egy kartya, teljesen abnormalis azt gondolni, hogy ez igy oke, es felkuszik a kozep ebbe a savba, orulet. Nem veled vitatkozom, csak a helyzetre refkeltaltam, kvazi.

[ Szerkesztve ]


Lord Myn
(senior tag)

Hajrá-hajrá! 2070 FTW, részemről ár/teljesítmény/feature bajnok! Nekem az RT-n kívül, a GPU PhysX is bejön a régebbi játékoknál (Batman, Mafia II, Borderlands, stb.), illetve az, hogy egyáltalán régi játékokkal tudok játszani, ahányszor AMD karit próbáltam, mindig volt valami anomália, ha 10+ éves játékkal akartam játszani (bár tény, hogy Navi-t nem próbáltam, így nem tudom, ez ma is igaz-e).


Zicokuka
(senior tag)
Blog

Ugyanezt a cserét toltam,a vélemény is az ha az Amd tudna egyszer drivert készíteni maga lenne a paradicsom.Nálam a megfigyelés kijövetele óta megvan, hogy valahol kijön hogy ez egy kva gyors kari.Viszont párszor kettétörtem volna a sok driver marhaság miatt,és a lelkemet az is zavarja hogy van játék ami rosszul fut vele.(relatív rovat)


ncc1701
(addikt)

Ez van, gyenge a forint, mint a babapisi. Sajnos tény, h a 150eft ma már egy középkategóriás kártya. Ne a magyar viszonyokból indulj k.


pomorski
(őstag)

Köszi a tesztet hasznos volt!


Cucuska2
(őstag)
Blog

Nekem az RX5700-am a gyári 1650 MHz-hez képest 1950-en is stabil és nem túl forró (konkrétan felhúztam a megaherceket és úgy hagytam), így lehet, hogy neked is érdemes lenne MorePowerToollal kitolni a korlátokat és felhúzni a tempót.
És ráadásul nekem is hót szarok a 20-as driverek, de a 19-esek nemörosszak.


bertapet11
(tag)

köszi a tesztet b.


ibenny
(senior tag)

Teny, hogy gyenge a forint, de nem ennyire. Gyengult mondjuk 20%-ot (ami nagyon sok lenne, most nem nezek utana, de sztem ennyit nem), de akkor sem 20%-ot dragultak ez alapjan a kartyak, hanem minimum 50-et, vagy inkabb meg tobbet egy kozepkategorias 150k-s kartya pont feleennyibe kellene keruljon, hogy kozepkategorias legyen (200-250 usd-be, ha mar nem Mo-ot vesszuk alapul).

[ Szerkesztve ]


janos666
(nagyúr)
Blog

De a használt piacon kicsit drágább is (pár hónapja 100-ért vettem 2060-ast, és most 120-ért látok hasonló kivitelű 5700-ast), és nincs HDMI 2.1 VRR támogatás, mint Turing-on (ott G-Sync Compatible égisz alatt).


bacsis
(Közösségépítő)
Blog

Ahha, értem, köszi... ebben az esetben is akkor az a jó minél magasabb...
Ééés miért nem volt jó, illetve miért jobb ez a mérés, mint régen amikor az egyes képkockák közötti késleltetést mértük?


Hopkins95
(őstag)

...illetve az, hogy egyáltalán régi játékokkal tudok játszani, ahányszor AMD karit próbáltam, mindig volt valami anomália

Mesélj még! :U Én Battlefield 1942-vel játszom a mai napig probléma nélkül. Ellenben az előző Nvidia GTX 950m-es laptopomon folyton összeomlott a játék meg alig bírtam indulásra bírni...az Nvidia mentségére legyen mondva, hogy a mostani GTX 1660Ti-s laptopomon tökéletesen fut és nem ömlik össze.

Nem találkoztam még olyan régi játékkal - köztük Return to Castle Wolfenstein, Mafia, Postal 2, Witcher Enhanced Edition - ahol gondot okozott volna az AMD-s driver.

[ Szerkesztve ]


DanielLong
(aktív tag)
Blog

Szerintem van egy képzavar is, mivel jelenleg középkategóriás kártyának a választék középső darabjait mondják, pedig közben a helyzet az, hogy a legújabb AAA játékokat maxon WQHD-ban 60-80 fps-sel viszik ezek a karik. 5-10 éve ilyet csak a felsőkategóriás darabok tudtak fHD-ban.

A szerzőnek: Jó teszt volt, AMD szimpatizásként számomra is szomorú, hogy a pirosaknál ennyi szoftveres gubanc van. Nálam anno az RX580 minden restart után elfelejtette a custom feszültség és órajel értékeket...


kovsol
(félisten)

Jó lett.
Annyit fűznék hozzá, hogy a diagramoknál a betűméret lehetne kicsit nagyobb, mert nekem a monitoron olvashatatlan volt addig míg nem kattintottam rá a képre.


b.
(nagyúr)
Blog

110 vs 130 K. Nem 180 K. Úgy gondolom ezek középkategóriás kártyák ma már.
Egyébként én egy átlagos hűtésű GTx 1060 kártyát vettem 108 ezerért újan, anno 3 éve.( MSI Armor).

Úgy gondlom csak az ár nem feltétlenül a legfontosabb tényező mindenkinek bizonyos határig ,főleg egy 1440 P - 144Hz HDR monitor mellett, amit ki szeretnék használni.Szerintem arra most a 2070 Nvidia oldalon és az 5700 XT a másik oldalon, ha ha igényled a maximálishoz közelítő grafikát.
nekem még fontos szempont volt az, hogy a driveresen stabil legyen. Nekem ez minden pénzt megér,ha nem így gondolnám maradt volna az 5700.

kovsol : :R

[ Szerkesztve ]


nyakdam
(aktív tag)

Grat az új kártyához és köszi a tesztet.
Hasznos volt és jól leírtad a mai driveres helyzetet. :R
Én már egy ideje nem használok AB-t, de semmilyen effektet sem kapcsolok be a driverben mert mindíg van valami bosszantó hiba. Így most épp jó minden. Alapból nem is érdemes frissíteni, de mikor kijön a nagy frissítés új funkciókkal akkor az ember csak kíváncsi és sok esetben megy a fejfogás. Ilyen az AMD. :)

üzenetek